maanantai 1. helmikuuta 2010

Eka vuoden 2010 kaupunginvaltuuston kokous infoineen

Kaupungin valtuuston infotilaisuus 28.1.2010 ja kokous 1.2.2010

Infossa esiteltiin Hiekkaharjun vesitornin ympäristön uutta asemakaavaa. Hyvin valmisteltu ja esitelty. Vanha paloasema hävitetään uuden rakentamisen alta. Ei kuulemma iso tappio, koska paloasema on rakennettu 50-luvun lopulla. Toisaalta taas 50-luvulla vedettiin surutta sileeksi vuosisadanvaihteessa rakennettuja taloja ja arvokasta historiaa tuhottiin.

Infon kyselytunnilla Auvisen Timo kysyi kaupungin siivottavia neliömääriä + neliöhintoja sekä aterioiden hintoja.

Yhteensä siivottavia neliöitä 380 000 m2. Saimme kuultavaksemme neliö- ja ateriahinnat kaupungin tuottamina.

Auvinen oli kysellyt myös yksityispuolelta hintoja ja eroja on. Potentiaalisia säästökohteita löytyisi, jos on tahtoa. Ja edelleen tarvittaisiin
taitavaa ostajaa + sopimusneuvottelijaa.

Seurasi pirun pitkä keskustelu, jossa mm. Sini Alen kertoi salille tämän päivän lounaansa sisällön ja kuinka kauan meni lounaasta näläntunteeseen. Onneksi vain kertoi. Erittäin mielenkiintoista ja samalla erittäin konkreettista.

Kokous 1.2.2010

Oma istumapaikkani vaihtui, koska mut valittiin PS-ryhmän vararyhmyriksi. Harmi istua edessä, tuolla takana oli hyvä tarkkailla tilannetta. Sitä paitsi mamikset istuivat koulussa eturivissä.

Kokouksen esityslista oli lähestulkoon pelkkää nimitysasiaa. Verorahoja meni aikalailla pelkkien muodollisuuksien hoitamiseen.

Mäkelän Mikon aloite Myyrmäen leikkipuiston (Myyrmäenraittiin, Vaskivuorentiehen ja Pyörrekujaan rajoittuvalla tontilla) kunnostamiseksi käsiteltiin. Vastauksessa kunnostaminen on mahdollista, samoin asuinrakentaminen myöhemmin.

Hiekkaharjun kaava-asiassa mm. Hako puolusti vanhan kaupunkikuvan säilyttämistä.

Kokouksen aikana jätettiin aloitteita: Kunnaksen aloite päihtyneiden hoidon keskittämisestä, Malmin omaishoitajien merkkipäivän viettämisestä, E-M Loikkasen aloite Varian OPM:n tuen korvamerkinnästä suoraan Varialle. Laitoin kaikkiin nimeni alle.

Ennätyslyhyt kokous omana valtuustoaikanani. Vähän yli 19:00 taidettiin paukauttaa kokous loppuneeksi. Heinimäki oli muuten puheenjohtajana.

Kävin lauantaina aamulla pelaamassa lätkää ja päivällä hiihdin Petikko-Serena-Petikko lenkin. Vedin vielä muka kovaa. Sen verran veti sipiksi, että flunssa pääsi
hyökkäämään ja kokouksen aikana nokka vuosi kuin sulhasen.... ööö... silmä. Onneks ei ollut pitempi kokous.

Ei kommentteja: