torstai 4. helmikuuta 2010

Monikulttuurisuusilta kaupungintalossa - rasistileimakirves heilui

Monikulttuurisuusasian neuvottelukunta järjesti 4.2.2010 kaupungintalolla seminaarin, jossa keskusteltiin monikulttuurisuuden käsittelystä mediassa.

Jo pohjustusviestin yksi lause kertoi tilaisuuden luonteen: Nostaako rasismi päätään mediassa?

Tapani Mäkinen, Pekka Haavisto, Ullamaija Kivikuru ja Vantaan Sanomien Jyrki Kortelainen pohjustivat.

Kortelainen kertoi, että toimittajat saavat kirjoittaa mielipiteitään aivan vapaasti, mutta uutiset pitää olla puolueettomia.

Journalistiikan professori Kivikuru kertoi avoimesti sen, että median monikulttuurisuusuutisointi on mennyt pieleen, koska perussuomalaisuus on ollut nousussa. Siinä se. Mitäs sitä kiertelemään.

Alustusten jälkeen oli yleistä keskustelua. Pidin ekan puheenvuoron, jonka pääkohdat:
- median pitää puhua asioista avoimesti. Kaikkein pahinta maahanmuuttajien kannalta on ettei asioista voi kirjoittaa avoimesti, vaan hyssytellään ja yliymmärretään.
- maahanmuuttajien käsittely mediassa on verrattavissa 70-luvun Neuvostoliiton asioiden uutisointiin.
- on pystyttävä tunnustamaan, että jotkut tulevat tänne taysin vastikkeetta nauttimaan elintasostamme. Heidän tarkoituksenaan ei ole tulla rakentamaan ja auttamaan yhteiskuntaamme

Samantien puheenvuoroni jälkeen Hakunilan monikulttuurisuusyhdistyksen herra pomppasi ylös ja kysyi minulta "kuinka monta uusnatsia on Turun perussuomalaisissa? Vastaa!"

Sanoin, että olen sitoutumaton ja etten tiedä Turun perussuomalaisten uusnatsien määrää. Kiitos tälle herralle illan isoimmasta limbosta.

Muuten loppu meni samassa tyytyväisyyden hyrinässä. Ihasteltiin maahanmuuttajia kritiikittömästi täysilla kaikki yhdessä pää kallellaan.

Piti vielä mainita otsikkoon liittyen, että monikulttuuriherra heitti perinteiset rasismisyytökset tokassa puheenvuorossaan. Ei tarvinnut kauaa odotella ja sieltä se tuli. En taatusti mollannut puheenvuoroissa muita, kuin mediaa joka hyssyttelemällä ja yksipuoleisella uutisoinnilla PAHENTAA asiaa mamujen kannalta. Antaa sitten mennä niin, jos kerran näin haluavat.

Surkea taloustilanne, lisääntyvä maahanmuutto ja vääristynyt median asenne saattavat hyvinkin pian sytyttää kytevän roihun.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huhhuh, kuulostaa kyllä jäätävältä mokutukselta. Kiitos tästä raportoinnista, hyvä kirjoitus!

Timo Uppala kirjoitti...

Kiitos.

Niin, rääpäsin ton kirjoituksen parissa minuutissa kasaan sen seminaarin lopussa ja piti vielä mainita otsikkoon liittyen, että monikulttuuriherra heitti perinteiset rasismisyytökset tokassa puheenvuorossaan. Ei tarvinnut kauaa odotella ja sieltä se tuli. En taatusti mollannut puheenvuoroissa muita, kuin mediaa joka hyssyttelemällä ja yksipuoleisella uutisoinnilla PAHENTAA asiaa mamujen kannalta. Antaa sitten mennä niin, jos kerran näin haluavat.

Surkea taloustilanne, lisääntyvä maahanmuutto ja vääristynyt median asenne saattavat hyvinkin pian sytyttää kytevän roihun.