keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Mielipidekirjoitus Vantaan Sanomiin kaupungin tilavuokrista eli piilopuoluetuesta

Tein tällaisen mielipidekirjoituksen ryhmämme puolesta VS:n 6.2. lehdessä julkistun jutun vuoksi.

Risto Hietasen toimittamassa jutussa kerrottiin kaupungin vuokraavan tiloja SDP:ltä ja Kokoomukselta. Vanha meno siis jatkuu vaan. Pokkaa pitää olla, kun tällaista vehkeillään tällaisessa taloustilanteessa.

===========================================
Puoluetukea tilavuokrina

Vantaan kaupungintalon remontti ja laajennus käynnistyvät tämän vuoden aikana. Samalla remontoidaan kaupungintalon kupeessa sijaitseva taidetalo Pessi. Kokonaiskustannukset hankkeelle ovat n. 12,5 MEur ja valmista pitäisi olla keväällä 2012.

Valtuusto, lautakunnat ja virkamiehet lähtevät rakennustöiden ajaksi evakkoon. Niin sanottuja väistötiloja on löytynyt yllättäen vain SDP:n Metsotornin toimistotalosta sekä jonkin verran omista tiloista, kuten Risto Hietanen jutussaan VS 6.2.2010 mainitsee.

Samassa jutussa kerrotaan, että Vantaan Kokoomuksen tiloissa vuokralla ollut hankintakeskus siirtyy kaupungin omiin tiloihin. Tyhjäksi jääviin kokoomuksen tiloihin siirtyy luonnollisesti kaupungin muita yksiköitä.

Miten voi olla mahdollista, ettei näihin tarpeisiin sopivia tiloja löydy tyhjien neliöiden kanssa kamppailevan kaupungin omista tiloista? Viimeksi tilakeskus on raportoinut kaupungin omistamia tiloja olevan tyhjänä n. 25 000 m2.

Tilakeskuksen tavoitteissa mainitaan tilojen määrän osalta näin:
- Toimialojen tilantarpeen kriittinen tarkastelu. Tarkastelun tuloksena pyritään luopumaan tiloista, joita kaupunki ei omista (vuokrakohteet).
- Käynnistetään välittömästi tilatehostamisprojekti, jolla on välittömiä ja pitkän aikavälin vaikutuksia.
- Tilojen monikäyttöä parannetaan (=tilojen käyttöasteen tehostaminen).

Suunniteltu toiminta ei vastaa edellä mainittuja hyviä tavoitteita ellei toiminnan tavoitteina ole sittenkin tukea kuntalaisten varoin SDP:tä ja kokoomusta.

Tulevissa eduskuntavaaleissa tullaan seuraamaan vaalikampanjoiden rahoitusta tarkkaan. Ei hätää - kampanjasta voi selvitä puhtain paperein, jos kampanjatuet tulevat suoraan puolueilta. Ja puolueethan saavat varoja kätevästi talousvaikeuksissa kamppailevalta kaupungilta tilavuokrina.

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä

Ei kommentteja: