keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Rutosti positiivista palautetta ja vastine

Mielipidekirjoitukseeni Hesariin tuli hemmetin paljon positiivista palautetta, kiitos kaikille siitä.

Kyllä tää vastatuuleen kuseminen jossain vaiheessa loppuu ja asiat muuttuu oikeaan suuntaan. Julkisuus lisää painetta muuttaa luutuneita käytäntöjä - toivottavasti.

Mun kirjoitukseen tuli 24.11.2010 vastine (klikkaa suuremmaksi, klikkaa toisenkin kerran, niin näetkin jotain). Tsekkaa sen jälkeen mun vastaus noihin heittoihin tuolta alempaa.



Ahaa, me jaettiin vaan 21000 euroa, pahus kun mä en tota huomannut, vissiin joku yhteenlaskuvirhe nyt mulla tässä...

Listaan nyt nämä järjestöt vielä kerran tähän, pääätelkää itse onko nämä poliittisia vai ei. Vetoavat myös, että kyseessä on nuorten avustus eli skippaavat "varhaisnuorten" (lue lasten) avustukset kokonaan pois. Lasten aivopesu on vielä pahempi asia.

Vantaan Kokoomus Nuoret ry - 7000€
Itä-Vantaan Kokoomusnuoret ry - 200€
Keski-Vantaan Kokoomusnuoret ry - 200€
Vantaan Demarinuoret aluejärjestö ry - 11000€
Vantaan Vihreät nuoret ja opiskelijat ry - 800€
SDPL:n Vantaan Aluejärjestö ry - 17000€
Itä-Hakkilan ja Kolohongan Pioneerit ry - 1300€
Hakunilan nuoret Pioneerit ry - 300€
Kansallinen Lastenliitto ry - 20000€
Vantaan Nuoret Kotkat aluejärjestö ry - 38000€
Etelä-Vantaan Nuoret Kotkat - 500€
Koivukylän Nuoret Kotkat - 600€
Korson Nuoret Kotkat - 3100€
Tikkurilan Nuoret Kotkat - 2700€
Hakunilan Nuoret Kotkat - 200€
Itä-Hakkilan Nuoret Kotkat - 300€
Yhteensä 103 200€

Virallinen pöytäkirja löytyy täältä (klikkaa).

Kaupungin avustus on kuulemma erittäin tärkeää. Okei. Mitäs jos kuitenkin laitetaan peruspalveluiden turvaaminen etusijalle? Rahoitetaan poliittisten nuorisojärjestöjen pyörittäminen kuten urheiluseuratkin tekevät: vanhempien kukkarosta kuukausi- ja kausimaksuilla. Seuroissa tehdään lisäksi paljon talkoita. Mielestäni myös esim. valtuustoryhmien koulutusrahasta (Vantaalla muuten jaetaan yhteensä 120 000 euroa vuodessa eri poliittisille ryhmille "koulutusrahaa") voitaisiin myös rahoittaa näitä aivopesuloita.

Ja kouluihin pitäisi myös saada poliittisen keskustelun foorumeita... Oolrait, tuntien jälkeen voisi kokoontua myös kuvitteellinen sinivalkoisten ryhmä. Lapset kuuntelisivat silmät pyöreinä ja suu auki, kun setä paasaisi ulkomaalaisten erityiskohtelusta muutamin esimerkein, sen jälkeen ihmettelisi ammattitaiteilijaryhmien vuodesta toiseen saamaa tukea ja kyselisi lasten mielipidettä onko tämä teidän mielestänne oikein?

Antaa lasten olla lapsia ja nuorten nuoria. Kyllä ne ehtii myöhemminkin painua kumaraan ryhmäkurin edessä. Kaikkein parasta on, kun uusi luottamushenkilö on läpikäynyt oikean elämänkoulun, tehnyt oikeaa työtä, nähnyt elämää, saanut pari arpea nahkaan ja tullut sen jälkeen mukaan sirkukseen. Hautomoista tulee mauttomia tyyppejä ja ne puhuu ihmeellistä kieltä. Suomelta se kuulostaa, mutta ei se sitä ole.

Eduskuntavaaliehdokasvalinnat alkaa olla loppusuoralla. Mä haluun mukaan kisaan. Tiukille vetää. Mulla ei ole tavoitteena egobuustaus, vaan koen että voisin oikeasti yrittää muuttaa asioita. En ole mikään sateentekijä ja ruudinkeksijä, mutta yritystä ja liikettä ainakin riittäis - ja hullun rohkeutta.

Viikonloppuna oltiin mopomiesten lätkäturnauksessa Loimaalla. Mentiin perjantaina kaverin mökille, grillattiin ja saunottiin. Lauantaina turnaukseen, josta voitto puhtaalla pelillä (3 matsia). Turnauksen jälkeen savusaunottiin Loimaan veteraanijärjestöjen majalla. Mukava viikonloppu kaikenkaikkiaan.

Ei kommentteja: