keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Eka kerran Myyrmäen aluetoimikunnan kokouksessa loisimassa - ja jymy-yllätys kokouksessa!!!

Olin tiistaina 13.10.2009 Myyrmäen aluetoimikunnan kokouksessa kutsuttuna alueen valtuutettuna. Eli vailla äänestysoikeutta, mutta sain pitää puheenvuoroja.

Mielenkiintoisia asioita omilta alueilta:

- Luhtitien jatkaminen Varistosta Myrtsiin (aluetoimikunta päätti äänestyksen jälkeen puoltaa tien rakentamista). Esitin kunnollisen ulkoilusillan rakentamista tien yli, koska siitä menee hyvät ladut talvella Petikkoon päin. Tämä uusi suunniteltu tie vähentää varmasti liikennettä Martinkylän- ja Rajatorpanteillä.
- Hämeenkylän Gållaksen navetan (McDonaldsia vastapäätä) purkaminen ja sen paikalle tulee kaupan varastoja. Ehdotin tässä kohdassa kunnollista historian tallentamista valokuvin jne. ennen purkutöitä ja vanhan kuninkaantien linjausten säilyttämistä edes jollain lailla

Aika yllätys oli sen Pähkinärinteen Y-säätiön asuntolan sijaintipaikan vaihtoehtona. Katso ao. linkin takaa lisäaineistosta. Asuntolaan tulee tuettua (=vartioitua) asumista kuntoutuville asunnottomille. Kysyin pähkiksen koulun mielipidettä ja rehtori Kolun mukaan koulun johtokunta oli ollut pähkisvaihtoehdosta huolissaan. Olin aiemmin esittänyt toisessa yhteydessä Petikkoa sijoituspaikaksi.

Pähkiksen lisäksi mm. nämä olivat olleet vaihtoehtoina (pakko kuulemma saada Länsi-Vantaalle, kenenköhän toivomuksesta...):
- Askisto: Alueella on autistien asuintalo, ei vapaita tontteja.
- Hämeenkylä: Pähkinärinteentie 31:n rakentamaton tontti on kooltaan ja sijainniltaan sopiva 2000 k-m2:n suuruiselle hankkeelle.
- Hämevaara: vapaan päiväkotitontin rakennusoikeus on vain 990 k-m2 (Hämeenkyläntie 78); tontti on hankkeelle liian pieni ja alue on yleiskaavan täydennysrakentamisaluetta, joka tulee suunnitella kokonaisuutena.
- Kaivoksela: kaupungin omistuksessa ei ole vapaata tonttia, mutta alueelle ollaan kaavoittamassa Ncc:n erityisasumishanketta Kaivoksela 3B -alueelle (4200 k-m2). Vanha Kaarelantie 26:ssa sijaitseva Y-tontti ei ole kaupungin omistuksessa.
- Linnainen: kaupunginosan sijainti on syrjäinen palveluihin nähden, vapaan päiväkotitontin rakennusoikeus on 1600 k-m2 (Silatie 3 - 5).
- Martinlaakso: kaksi palvelutaloa, ei vapaita tontteja.
- Myyrmäki: Alueella on Nuorisoasuntoliiton asuintalo, Sininauhasäätiön asuntoja, hoitokoteja ja palvelutaloja,
- Louhelaan on tulossa mielenterveyskuntoutujien asuintalo. Pyörrekuja 1:ssä on päiväkotitontti (1500 k-m2), jossa on nyt lasten leikkipaikka; ei muita vapaita tontteja
- Pakkala: ei vapaita tontteja.
- Petikko: asuintalohanke ei sovellu yritysalueelle; pohjoisempana Koivurinteelle voisi sijoittaa erityisasumista, jota laadittavana oleva asemakaava salliikin muun asumisen yhteyteen, mutta joukkoliikenneyhteydet ja muut palvelut ovat huonommat kuin Pähkinärinteellä. Askisto-Koivurinteen kaavoitus on kesken sopimusneuvottelujen vuoksi.
- Tammisto: ei vapaita tontteja.
- Vantaanlaakso: Alueella on Pelastakaa Lapset ry:n lastenkoti. Perkiöntie 23:ssa sijaitsevan Y-tontin rakennusoikeus on noin 5300 k-m2, jonka toteuttaminen edellyttää Hämeenlinnanväylälle rakennettavaa meluestettä.
- Vapaala: Alueella on kaksi kehitysvammaisten asuintaloa ja alueelle on tulossa Sininauhasäätiön asuntoja, joista osan kaupunki vuokraa. Lisäksi Lastutielle kaavaillaan kahta 700 k-m2 suuruista erityisasumisen kohdetta (asemakaavamuutos nro 002070), mutta nämä tontit ovat liian pieniä tälle hankkeelle.
- Varisto: Alueella on palvelutalo. Ala-asteen koulun vapaalle tontinosalle on tulossa hoitokoti (Attendo MedOne Oy, Varistontie 1), ei vapaita tontteja.
- Veromies: ei vapaita tontteja.
- Viinikkala: ei vapaita tontteja.
- Ylästö: ei vapaita tontteja.

Tässäpä tämä lisäaineisto kokonaisuudessaan:

Lisäselvitys

Ja esityslistan varsinainen kohta.

Merkillistä, että Pakkala tai Tammisto ovat muka jo täyteen rakennettuja. Ja ettei Petikko kävisi ollenkaan.

Pitää miettiä myös näin: jos olet vetänyt keittoa (ja kaikkea millä nupin saa sekaisin) kaksin käsin monta vuotta ja olet nousemassa pikkuhiljaa polvilleen, saattaa raju kontrasti ympäröivään hyvinvointiin v-tuttaa 10:llä. Jos saa asua uudessa kämpässä vaikka teollisuusalueen kupeessa, sieltä voi olla parempi ponnistaa pikkuhiljaa eteenpäin.

Aluetoimikunta päätti vain yhden vastustettua (Aive Pietilä) kannattaa asuntolan rakentamista Pähkinärinteeseen.

Tämä menee seuraavaksi kaupunkisuunnittelulautakuntaan ja sieltä KH:n kautta lopulta valtuustoon. Näissä valmisteluvaiheissa on oltava tarkkana, myöhemmin sitä on vaikea muuttaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan ettei hanke toteudu. Pähkinärinteen koulu olisi aivan asuntolan vieressä, enkä oikein jaksa uskoa asukkien niin kutsuttuun vaarattomuuteen.

Saadaan Pähkiksessäkin pian järjestää neulojenkeräystalkoita ja rakentaa korkeat aidat pihojen ympärille jotta lapset uskaltaa päästää pihalle leikkimään.

Timo Uppala kirjoitti...

Näyttää pahalta, kovin moni kaupunkisuunnittelulautakunnassa ei tajua millaiseen paikkaan rakennusta ollaan ahtamassa. Kannattaa laittaa mailia KaLan jäsenille, koska he tekevät päätöksen ja sieltä se valuu kaupunginhallitukseen ja lopulta valtuustoon. Nimet ja mailiosoitteet löytyvät täältä: http://www.vantaa.fi/i_perusdokumentti.asp?path=1;2031;2033;86426

Anonyymi kirjoitti...

Olen edelleen hyvinkin huolissaan Pähkikseen sijoittuvasta päihdekuntoutettavien asuntolasta. Varsinkin viime viikolla on Hämeenkylän koululta saatu taas kerran huonoja uutisia uudesta huumepiireistä.
Nyt olisikin syytä herätä horroksesta ja siitä uskosta, että alueemme olisi jotenkin niin ongelmaton, että tänne voidaan sijoittaa sellainen kuntoutusyksikkö. Alueemme on tiivisti rakennettu ja sekä liikuntaan että hengittämiseen tarvittavia vihreitä plänttejä ei ole tämän jälkeen paljon ollenkaan asuinaluemme sisällä, rajoilla kylläkin.
Tämä alueellamme viime aikoina kovasti kasvanut huumeongelma kertoo kyllä mielestäni siitä, ettei tähän enää voida sijoittaa sellaisia laitoksia joiden sijanti vaatii kuntoutumista tukevaa ympäristöä.

Timo Uppala kirjoitti...

Olen edelleen samaa mieltä. Kaikkein paras tapa vastustaa on joukkovoima. Yksittäiset valitukset eivät kanna valitettavasti tarpeeksi vahvasti sanomaa.

Asia ei ole ollut tietääkseni kaupunkisuunnittelulautakunnassa, eikä kaupunginhallituksessa. Näihin ihmisiin vaikuttamalla maililla jne. on hyvä tapa saada asioihin toinen näkökanta.