tiistai 27. lokakuuta 2009

Kerrankin mukava kokous, jossa ei tarvinnut kuin myötäillä

Vapaa-ajan lautakunnan jäsenille, niinkuin mulle kuuluu myös olla VAPAS-edustaja jossain alueen yhdistyksessä. Mulla tää yhdistys on Hämeenkylän Muskari ry.

Kävin siis tänään 27.10. Pähkiksessä muskarin vuosikokouksessa.

Meidän Anni on "valmistunut" tästä oppilaitoksesta n. 18 v. sitten, joten toiminta oli tuttua siltä puolelta.

Hyvin järjestetty kokous, hyvät aineistot ja tehokkaan tuntuista toimintaa. 130 oppilasta käy musisoimasta muskarissa ikähaarukassa 0 - 7 v. Tarkka lukujärjestys ja aito jäsemäärä. Rahoituksesta 90% tulee perheiltä ja 4500€/vuosi Vantaan kaupungilta. Järjestäisivät myös päivisin toimintaa päiväkodeissa, mutta kaupungin tasapäistämissääntö estää sen (ei saa olla tarjolla maksullista toimintaa, johon kaikki eivät voi osallistua). Tämä päivämuskari ilmeisesti helpottaisi päiväkotien normirutiineja, mutta kun ei niin ei. Sosialistisessa mallissa kaikkien pitää olla tasapäisiä. Järjestävät myös kesätoimintaa, mutta eivät saaneet siihen kohdeavustusta.

Maanantaina lähetin ryhmämme kysymykset kaupungin taloussuunnitelmaan ja -arvioon. Saimme kasaan n. 40 kysymystä, joihin kaipaamme selvitystä tästä n. 250 sivuisesta lukupaketista.

Lisäksi parhaillaan on tekeillä ryhmien omat esitykset kaupungin budjettiin. Kiireistä aikaa. Samaan aikaan lähes puolen vuoden pimeys näyttää alkaneen. Työmatkoilla fillarilla saa olla aika tarkkana kun näkyvyys on mitä on. Lätkää ja sählyä oon pyrkinyt käymään pelaamassa sen mitä pääsee. Tärkee juttu sekä kropalle, että nupille.

Prätkä on nyt talvilevolla ja teen kämpän viimeistä rakennusta - roskiskatosta. Alkaakin olla lopputarkastuksen aika.

Ei kommentteja: