maanantai 28. syyskuuta 2009

Kaupunginvaltuuston kokous 28.9.2009 ja ensimmäinen valtuustoaloitteeni

Kaupunginvaltuuston kokous 28.9.2009

Alkuun lautakuntien jäsenten paikoista esityslistan kohdat. Menivät heittämällä läpi.

Ranbir Sodhin aloite matalankynnyksen tiloista maahanmuuttajille. Kaupunginhallitus ei ollut tukenut tätä. Muutama puheenvuoro esitettiin, melkein kaikki puolesta. Niikko esitti ettei perustettaisi kaupungin kustannuksella "koraanikouluja", vaan mamut otetaan mukaan valtaväestön kokoontumistiloihin - joita on tosin vähän. Nieminen mainitsi minulle esimerkin Usasta: tutkimusten mukaan parhaiten yhteiskuntaan ovat integroituneet ne, jotka ovat omaksuneet valtaväestön kulttuurin. Tämä näkyy meilläkin, mm. vietnamilaiset ovat hemmetin hyvin mukana yhteiskunnassamme. Yritteliäisyyttä ja omaa halua auttaa ja osallistua yhteiskuntaamme löytyy.

Jokiniemen tonttijaon muutos. Keskusrikospoliisin tilojen laajennus. Pam.

Veromiehen kaupunginosassa tonttijaon muutos. Vihreiden Kostilainen oli huolissaan, ettei alueesta tule uutta Itä-Pasilaa ja oli huolissaan viheralueiden säilyttämisestä. Apulaiskaupunginjohtaja Peltomäki vastasi että ei tule itä-pasilan kaltaista aluetta ja viheralueasioissa kertoi itse istuttaneensa viime vuonna itse yli 2000 puuntaimea. Kova suoritus. Mä istutin viime vuonna vain vähän yli sata kuusentainta aitataimiksi. Kuinkahan moni vihreä on itse istuttanut puun taimia
omin käsin? Sirpa Kauppinen ehdotti maalämpöä tälle uudelle hankkeelle. Peltomäki ei tukenut, koska yksityinen toimija on tekemässä rakennusta ja päättää itse lämmitysjärjestelmänsä.

Elämäni ensimmäinen valtuustoaloite. Sain kerättyä 18 nimeä kannattamaan aloitettani Pähkinärinne-Linnainen välisen kevyen liikenteen väylän valaisemiseksi. Aloitteeni ei ehkä vapauta Vantaata talouskurimuksesta, ei poista kasvihuoneilmiötä, eikä poista köyhyyttä maailmasta, mutta paikallisille se on iso apu.

Aloite menee näin:

"Pähkinärinne - Linnainen välisellä metsäosuudella on kevyen liikenteen väylä, joka ei ole valaistu. Tälle väylälle on kiireesti saatava katuvalot. Valaisemattomalla väylällä on mittaa n. 1 km.

Perusteet:
- koululaiset kulkevat kouluun Pähkinärinteeseen tätä valaitsematonta reittiä
- kevyen liikenteen väylä on rakennettu suon päälle, joten pinnoite on erittäin epätasainen. Epätasainen ja valaisematon väylä on vaarallinen yhdistelmä.
- Linnaisten alueen kaikki palvelut ovat Pähkinärinteessä ja siitä eteenpäin - tämä pimeä reitti ohjaa linnaislaiset käyttämään omaa autoa kaikissa asioinneissa
- bussivuorojen ulkopuolella nuoret palaavat koteihinsa täysin pimeää reittiä, tytöille etenkin pelottavaa liikkua säkkipimeällä väylällä.
- imagoarvo: Espoosta saavutaan Vantaalle - pimeyden valtakuntaan

Rakentamisessa kannattaa tutkia mahdollisuus käyttää apuna Rajatorpantien katuvalaistustolppia, jottei kallista perustustyötä tarvitsisi tehdä."

2 kommenttia:

PLD kirjoitti...

Hyvä!
Oon täysin samaa mieltä tuosta maahanmuuttajien integroinnista. He asuvat nyt suomessa, ja heidät on saatava toimimaan suomalaisessa yhteiskunnassa pikemmin kuin perustamaan omia yhteisöjään suomeen. Toki kulttuurillinen identiteetti pitää heidänkin säilyttää mutta ei siten että se eristää heidät suomalaisesta yhteiskunnasta. Lisää integraatiota vaan!
Jotenkin vaan tuntuu että maahanmuuttajat itse eivät ole kovin suostuvaisia tai halukkaita toimimaan meidän yhteiskuntamme jäseninä vaan pikemminkin yrittävät muuttaa Suomea enemmän heille suopeaksi yhteiskunnaksi. Tähän junaan ei pidä mun mielestäni lähteä.

Hienoa on myös että jaksat vielä taistella ihmisille tärkeiden, kohtuullisen pienten, asioiden puolesta. Katuvalot tuolle metsäpätkälle jonka mainitsit on ns. isossa kuviossa kohtuullisen pieni asia, mutta alueen asukkaille iso juttu. Tälläiset asukkaita palvelevat pienet asiat jäävät helposti isompien asioiden varjoon.

Jatka samalla linjalla!

Timo Uppala kirjoitti...

Kiitos jälleen PLD hyvästä kommentista. Mukavampi skrivata, kun näkee että tekstejä luetaan.

Tämä blogi on mun tuoteselosteeni. Haluan kertoa oikean mielipiteeni asioista, jotta äänestäjäni tietävät mitä olen puhunut ja ajatellut niistä asioista ja mielipiteistä joita valtuustossa ja lautakunnassa on ollut esillä. En siis pyri mielipiteilläni muiden yläpuolelle, kuten eräs kommunisti yrittää väittää.

Tuosta aloitteesta - olin jo miettinyt etten ajoita aloitteitani tähän taloustilanteeseen. Kun edellisessä KV:n kokouksen alussa kuitenkin muutamat valtuutetut pyörittivät omaa aloiteralliaan, ajattelin että on itsekin yrittävä korjata nyt samantien tuo oman alueen räikeä puute.

terveisin,
Timo