maanantai 26. huhtikuuta 2010

Valtuuston kokous 26.4.2010


Kokoukseen valmistautuminen jäi lyhyeksi, koska himassa oli kaikenlaista rästihommaa pitkäksi venyneen Nizzan reissun ajalta. Tarkempi kuvaus paluumatkasta tätä kirjoitusta edeltävässä blogikirjoituksessa tuossa alla.

Kävin duunin jälkeen Sörkassa Et- tullipiirissa tullaamassa auton. Tullin kaavake osoittaa mistä tässä on kyse: "ilmastointi" -> kyllä. AHAA! automaattinen vai manuaali-ilmastointi, "metalliväri" -> kyllä HAHAA, lisää ökyä -> saat mokoma kerskailija maksettavaksi lisää ajoneuvoveroa. Olet kuitenkin ostanut samaan Euroopan yhteisöön kuuluvan maan alueelta auton.

Tullaus meni nopeasti ja pääsin ajoissa kokoukseen.

Viimeinen kokous vanhassa valtuustosalissa. Kokous videoitiin tämän vuoksi.

Hyvinvointiraportista muutama puheenvuoro. Vihreiden puheenvuorossa painotettiin maahanmuuttaja-asioita, mm. kaupungin kustantamia kuljetuksia pitäisi saada koululta toiselle, jotta maahanmuuttajat saisivat helpommin opetusta omaan äidinkieleensä.
Aika paljon puheenvuoroja... siis raportista joka oli tiedoksi valtuustolle.

Kimmo "matkustaja" Kiljunen piti puheenvuoron, jossa referoi demareiden slogania "maassa maan tavalla". Pian tämän jälkeen Kiljunen piti puheenvuoron, jossa kehoitti Vantaata suorittamaan positiivista diskriminointa maahanmuuttajien työllistämisessä. Positiivinen diskriminointi on suomeksi positiivista syrjintää eli jos kaksi tasavahvaa hakijaa, mamu pääsee duuniin.

Kommentoin, että omasta mielestäni tämä ei rimmaa: maassa maan tavalla ja silti syrjitään oikeudenmukaista päätöksentekoa. Mielestäni pitää valita pätevin - ei sopivin.

Saramo kommentoi, että mitenkäs opettajat - valitaan miesopettaja naisen sijaan samassa valintatilanteessa? Vastasin, että miesopettajia on niin vähän että on tässä on pakko suosia miehiä. Kuulemma sama koskee mamuja. Olisi pitänyt lisätä vielä, että oppilaistahan puolet on poikia. Sen vuoksi on oleellista, että maikkoina on myös miehiä.

Kohdat 10-13 Vantaa perustaa "Vantaan suun terveydenhuollon liikelaitos"-nimisen liikelaitoksen joka tuottaa hamppihoitopalvelua kuntalaisille. Tämän laitoksen johtokunnan kooksi esitettiin viisi henkeä, keskiryhmät ja persut jätettäisiin tästä ulos. Virheet... anteeksi vihreät luovuttivat paikkansa aatetovereilleen, komm.... vasemmistoliitolle.

Pidin puheenvuoron jossa olin samaa mieltä ettei kannata paisuttaa johtokuntia, jottei päätöksenteko rapaudu. Toisaalta on huolehdittava siitä, että tasapuolisuus eri valtuustoryhmien kesken tulee toteuttaa jollain tavoin.

Nuorisovaltuuston edustaja valtuustoon. Asia palautettiin valmisteluun. NuValle tullee 1 puheoikeudellinen edustaja Vantaan valtuustoon. Ryhmien välisessä neuvonpidossa ennen kokousta pyysin puheenjohtajaa näissä kohdin sitten skarppia otetta jottei kokous lipsahda sirkuksen puolelle. Mitenkään väheksymättä NuVan edustajia. Joku viime syksyn kokous missä NuVan edustaja piti pitkän performanssi-improvisaatiopuheenvuoron ei hyvää lupaillut. Yksittäistapaus toivottavasti.

Tässä olisin kyllä vieläkin sitä mieltä, että olisi parempi jos nuorisoa koskevissa asioissa nuorisovaltuustolta pyydettäisiin lausunto esityslistan liitteeksi ja
päätöksen teon pohjaksi. Nyt voi käydä niin, että vuorollaan oleva NuVa:n edustaja puheenvuorossaan tuo pelkästään omia henk.koht. mielipiteitä eikä koko NuVa:n kantaa.
NuVasta ei saa tulla myöskään poliittisten broilereiden hautomo. Sitä se tosin taitaa olla jo....

Jätin aloitteen yhdessä Niinistön Jaakon kanssa. Saimme aloitteellemme 15 allekirjoitusta eli aloite tulee valtuustolle aikanaan takaisin. Idean aloitteelle sain toiselta nimettömältä taholta - kiitos vielä kerran siitä tälle "taholle". Laitoin siihen muutaman oman lisäyksen. Ai niin, se itse aloite menee näin:

ALOITE LUOTTAMUSHENKILÖIDEN ULKOMAANMATKOJEN OMAVASTUUOSUUDEN ASETTAMISEKSI

Esitämme virkamiesvalmisteluun luottamushenkilöiden ulkomaanmatkojen omavastuuosuuden asettamisen.

Omavastuuosuus voi olla esimerkiksi kiinteä 100 €:n suoritus tai 20 % osuus matkan kustannuksista henkilöltä.

Edut:

- matkan tarpeellisuus tulee tarkemmin harkittua
- osallistujan sitoutuminen matkaan ja sen hyötyihin kaupungin kannalta on parempaa
- pienentää osaltaan matkasta kaupungille aiheutuvia kustannuksia

Lisäksi matkasta on laadittava raportti, joka jaetaan kaupunginvaltuustolle matkaa seuraavan kokouksen aineiston liitteenä.


Blogin kuvassa oon kasinotalouden vietävänä.

2 kommenttia:

PLD kirjoitti...

Toi ehdotus matkojen omavastuusta on kyl loistava. Vaikka maksettava summa onkin nimellinen niin veikkaan että silti se karsisi pois reissuista turhimmat tehokkaasti. Ei ole enää ihan sama lähteäkkö kaikkiin kissanristiäisiin ja kurssimatkoille vai ei. Jos matkalle lähtö tarkoittaa lovea lompakkoon, vaikka kuinka pientä, on ihminen niin eriskummallinen otus että se harkitsee paljon tarkemmin tekeekö sen loven vai ei.

Timo Uppala kirjoitti...

Just toi on se pointti. Eli esim. 100€ omaa rahaa peliin laittaa tosissaan funtsimaan kannattaako oikeasti lähteä reissuun.

Kaikki videoneuvottelut jne. jelppivät myös nykyaikana.

Ja jos matkalle lähdetään, pitää näistä tulla tietoa muille kunnollisena raporttina. Nyt vaan käydään ja jälkeenpäin saattaa jostain tulla ilmi, että pahimmat matkojen kritisoijat siellä itse perhana luukuttavat täysillä kaupungin rahoja hömppäreissuillaan.