sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Jumissa kuin vänskän ruuna



Globaalimatkailijakatastrofi osui kohdalle. Oltiin just vikat jotka pääsi vulkaanisen tuhkan alta onnekkaasti matkalle ja - jumiin. Iteppähän lähdettiin.

Tultiin Nizzaan, patongin purijoiden maan eteläosaan. Mikäs tässä, hienot kelit ja katseltavaa riittää.

Muutama huomio täältä. Julkinen liikenne pelaa hienosti ja kalusto on kunnossa. Fransmannit tuntuu töykeiltä ja kadulla väistäminen ei kuulu missään nimessä tapoihin. Kadulla kävellessä ei myöskään ole mitään sääntöjä - ei oikean eikä vasemman puolen liikennettä. Röökiä poltetaan paljon. Yllättävän huonosti englanti on hallussa, syynä lienee ylpeys omasta kielestä.

Käytiin tänään Monacossa. Mentiin junalla, joka maksoi Nizzasta huikeat 3,30 €. Olipahan siisti paikka. Siis huomiota herättävän siisti. Ei roskia eikä tägejä missään. Ökyrikkaita Ferrareillaan, Maserateillaan ja Porscheillaan. Välimeri Monacon satamassa oli todella kirkas, siinä jättijahtien alla.

Tuntuu siltä, että mitä vauraampaa ja länsimaisempaa - sitä puhtaampaa on ympäristö ja luonnosta pidetään huolta. Taitaa olla yleinen valhe, että luonnonkansat tai köyhyydessä elävät elävät luonnon kanssa sopusoinnussa ja rikkaat saastuttavat. Rikkaat toki saastuttavat välillisesti, mutta näkyvää roskaamista ja piittaamattomuuta esim. Thaimaassa, Intiassa on ihan toisella tavalla.
Tultiin takaisin Nizzaan ja heti puistossa näkyi laitapuolen kulkija ns. kakkostarpeellaan kuin koira. Ei mitään väliä.

Saas nähdä millä tullaan kotiin. Yks vaihtoehto on, että ajetaan neljällä junalla Saksaan, ostetaan auto ja ajetaan himaan. Nuoriso myi FIestan tänään himassa, joten auton osto olis edessä kuitenkin.

Mun pitäis olla pelaamassa lätkää veteraanien MM-kisoissa keskiviikkona, haaveeksi jää. Taitaa muutenkin kutistua kisat SM-kisoiksi, kun lentävät joukkueet ei pääse pelipaikoille.

Futiskausi alkoi viime sunnuntaina. Vuokrattiin vuoro Myrtsin ISS-stadionin tekonurmelta. Uskomattoman hauskaa hommaa pitkästä aikaa. Futikseen liittyen toi toinen kuva, toinen kuva on aika tutulta paikalta Formuloita kyylääville. Ääh, hotellilta ulospäin nettiyhteys on niin hidas, että laitan kuvat sitten joskus himasta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo tulkaahan nurnbergin kautta ni voin tarjota oluset ei meidänkään opettajat tänne päässy mutta siinä ei paljoa menetetty.

Saksalaisin terveisin: HEER RUMMUKAINEN

Timo Uppala kirjoitti...

Ach so, Jung Herr Rummukainen von Deutschland!

Kiitos kommentista Roni. Jos tosiaan tullaan Nurnbergin kautta (en oo tsekannut kartalta reittiä), tullaan ihmeessä moikkaamaan. Mennään Baselista Freiburgiin. Siitä eteenpäin on kaikki auki, majoitusta myöten. Tulipahan perkele seikkailu.

Oikein hyvät jatkot "Rompulle".