sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Mielipidekirjoitus rakennussuunnitelmasta Pähkiksen pururadalle

Teimme Niinistön Jaakon kanssa mielipidekirjoituksen Vantaan Sanomiin ja se julkaistiin 20.9. lehdessä. Kirjoituksemme:

"Viime viikonvaihteen Vantaan Sanomissa uutisoitiin suunnitelmasta muuttaa asemakaavaa Pähkinärinteen kuntoradan kulmassa (VS 13.9.). Kyseinen tontti on kaavoitettu toimisto- ja varastorakennusten korttelialueeksi. Tämän hetkinen kaava mahdollistaa kaksikerroksisen, enintään 750 kerrosneliömetrin suuruisen huoltorakennuksen rakentamisen. Kaavamuutoksen jälkeen rakennusoikeus olisi vähintään viisikerroksiselle, erityisasumiseen tarkoitetulle kerrostalolle jopa 2000 kerrosneliömetriä, siis lähes kolme kertaa enemmän kuin aikaisemmin. Talo pysäköintipaikkoineen sijoittuisi suoraan kuntoradan päälle.

Pähkinärinteessä on melko vähän metsää. Nyt suunniteltu kaavamuutos mahdollistaisi metsän hakkaamisen tontin alueelta. Metsikkö ei tällä hetkellä ole pinta-alaltaan kovinkaan laaja, mutta hienon kallion ja sitä ympäröivän noin kilometrin mittaisen kuntoradan ansiosta pähkinärinteeläisten suuressa suosiossa. Kuten uutisessa mainittiin, lähellä sijaitsevat päiväkodit ja koululuokat käyttävät kalliota ja kuntorataa retkeilyyn päivittäin. Lisäksi talvisin kuntoradalle on tehty ladut ja kesäisin radan korkeuserot ovat taanneet hyvät lenkkeilymahdollisuudet.

Mikäli kaavamuutos toteutuu, metsästä eikä kuntoradasta jää paljoakaan jäljelle. Näin ollen pidämme käsittämättömänä, että suurta rakennushanketta ollaan ajamassa läpi juuri tälle tontille. Mielestämme alue pitäisi kaavoittaa viheralueeksi.

On tietenkin täysin selvää, että myös erityisasumiseen on tarpeen löytää uusia tontteja. Tontin tulisi sijaita kuitenkin sellaisella paikalla, mikä ei kaventaisi merkittävästi suosittua ulkoilualuetta. Mielestämme muita vaihtoehtoisia sijaintipaikkoja tulisi selvittää tarmokkaasti ja selkeät perustelut eri vaihtoehtojen soveltuvuudesta on tuotava esiin. Emme usko, että tämä kyseinen tontti on ainut varteenotettava vaihtoehto Vantaalla – kuten nyt näyttää olevan.

Jaakko Niinistö
Kaupunginvaltuuston 2. varapj. / PS
Pähkinärinne

Timo Uppala
Kaupunginvaltuutettu / PS
Linnainen"

Ei kommentteja: