perjantai 18. syyskuuta 2009

Uusi täytesana ihmisten puheessa -tavallaan- ja valmistautumista vapaa-ajan lautakunnan kokoukseen

Oletteko -tavallaan- huomanneet uutta täytesanaa -tavallaan- ihmisten -tavallaan- puheessa -tavallaan-? Ennen -tavallaan- puhuttiin -itseasiassa- toisilla täytesanoilla -tavallaan-.

'Tavallaan'-kielen puhujilta pitää aina kysyä onko se niin mitä tarkoitat vai ei, koska se on tavallaan niin tai näin.

Ihmiset eivät uskalla sanoa oikeaa jämäkkää mielipidettään, vaan verhoavat sen 'tavallaan'-usvan taakse.

Perehdyin vapaa-ajan lautakunnan kokousmatskuihin viimeyönä, samalla kun duunissa yhdessä projektissa piti valvoa koko yö. Kyllä mä pari tuntia heitin kyljelleen tossa välillä.

Esityslistalla mm. Vapaksen talousarvio uuden ja kaiken pelastavan Vantaa-sopimuksen jälkeen. Sopimus jonka ansiosta rammat kävelevät ja sokeat näkevät ja kaikki ovat ystäviä keskenään. Korotettuja veroja tuloistaan maksavat muistelevat sydämissään suurella ilolla sitä yleis- ja keskushallinnon virkamiesarmeijaa, jotka antaumuksella työntelevät kyniä edestakaisin päivät pitkät verovelvollistenkin edestä.

Esityslistalla näyttää olevan taiteilija-apurahojen tilityksien hyväksymistä. Helppoa ja hauskaa. Automaatti työntää rahaa tarvitseville.

Käydään myös läpi "tavoitekorttien" tilannekatsaus. Tämä on mulle helmi - löytyy tavoitekortista 27. Olen lukenut sen "käsi raiteella" läpi useamman kerran. Miten yksinkertaisen asian voikaan osata sanoa noin monimutkaisesti ja vaikeaselkoisesti. Tää on neroutta ja taidetta! Tadaa, tässä se nyt tulee:

"Uutena innovaationa työllisyyspalveluyksikkö toteutti pilottihankkeena palveluntuottajien järjestämänä kuntouttavan työtoiminnan alkukartoitusryhmän, jossa oli myös kaupungin edustus mukana. Tavoitteena oli löytää asiakkaille ratkaisu ja tuottaa materiaalia myöhemmin tapahtuvaan kuntouttavan työtoiminnan kilpailutukseen."

Eli jotenkin näin suomeksi "Perustettiin työhön kuntoutettavista uusi ryhmä, jossa oli myös kaupungin edustajia mukana. Ryhmän toimintakokemuksia hyödynnetään jatkossa."

Mulla menee uskomattoman paljon aikaa, kun tavaa läpi tota virkamies-babelfishin läpi pyöritettyä tekstiä. Onkohan tarkoitus tahallaan sumuttaa... hmmm...

Ei kommentteja: