maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mökillä ja sen jälkeen - missä jytky, siellä protesti

Oltiin mökillä viikonloppuna, hemmetin pitkä aika siitä kun viimeksi oli käyty. Joskus viimevuonna kuitenkin.

Tienpuolen katon lumiesteet oli tulleet alas ja lumimassa oli rikkonut samalla terassin kaiteen. Viemärin ilmaputki sojotti katolla kuin tykinpiippu vaakasuoraan. Se oli onneksi lähtenyt vain muhvista irti eikä suurempaa vahinko ollut syntynyt. Joku isohko lintu oli joutunut toisen linnun lounaaksi grillikatoksen portailla. Suolet ja läjä höyheniä oli jäljellä. Myyrät oli rakentaneet laajahkon taajaman nurtsikentälle.







Laatoitin verhoilukivillä makkarin takan taustan ja leikkasin kuusiaidan. Työtä jossa todella näkee kättensä (tai pensasleikkurin) jäljen.

Vaaleista. Siis ei tummista, eikä vaaleista vaan vaaleista:

Kammoporu noussut väärinäänestämisestä. Mitä hemmettiä? Eikö kaikki saa äänestää niinkuin haluavat? Eikö sitä kutsuta demokratiaksi?

Hesari on kääntänyt tuloksen EU-vastaisuuden ilmentymäksi. Varmasti sitäkin on paljon mukana. EU-vastaisuudella yritetään himmata sitä tosiasiaa, että osa porukasta on kurkkua myöten täynnä yltiösuvaitsevaista, hysteeristä maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspropagandaa jota on syydetty kaikkien niskaan täydellä volyymilla joka rööristä. Mamu-jargonia on tullut sellaisella vimmalla, että se on kääntynyt varmasti myös asiallisesti täällä hommansa hoitaneita maahanmuuttajia vastaan.

Äänestystulos oli vastalause sille median yksipuoliselle monikulttuurisuus-uutisoinnille ja ikävien tosiasioiden pimittämiselle.

Äänestystulos oli myös vastalause sille ylimielisyydelle, jota valtaapitävät ovat meitä kohdelleet. Puhutaan ihmeellisiä ympäripyöreitä, ei vastata kyllä tai ei, ei oteta vastuuta mokista, jne.

Äänestystulos oli vastalause sille yksipuoliselle totuudelle, että vain vihreät tietää miten luontoa suojellaan. Vihreät, joiden luonto yltää sinne minne sporakiskot ulottuu. Kautta aikain perusjengi on osannut elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Ei siihen tarvita mitään besserwissereitä jakelemään käsittämättömiä määräyksiä ja lisäämään turhia veroja ja ympäristömaksuja. Kiukku vaan lisääntyy.

Äänestystulos oli vastalause sille ikuiselle älymystö - tavis, sivistyneistö - moukat asetelmalle, joka ei perustu mihinkään faktaan. Joku vaan on päättänyt näin. Jos mitattaisiin esim. lahjakkuutta käytännön asioissa, uutteruutta, tunnollisuutta, täsmällisyyttä, sitkeyttä ja luotettavuutta, voisi jaottelu mennä toisella tavalla.

Harmittaa muutaman rannalle jääneen puolesta. Yksi näistä oli Juurikkalan Timo, jonka puolue tosin on niin väärä kuin olla voi. Ranbir Sodhi, yrittäjädemari Vantaalta joka oli itse rahoittanut kampanjansa, jäi kauas rajasta. Ja olihan persauksissakin asiat osaavia ehdokkaita, jotka ei menneet läpi.
Voi olla muillakin karu herätä aamuun, velkarahalla rahoitettujen mainosten keskeltä ja lähteä keräämään vaalimainostarrojen peittämällä autolla omia kylttejä tienvarsilta. Voi kuvitella, että muutama ärräpää karkaa ilmoille.

Harmittaa vieläkin, etten päässyt yrittämään tähän kisaan. Länsi-Vantaalla persuukset jäi yllättävän kauas kokoomuksesta. Täällä olisi ollut ääniä jouten.

Toisaalta on turha jossitella, etenkin kun mulle sanottiin että mun läpimeno kunnallisvaaleissa johtui yli puolet sen vuoksi että olin PerSujen listalla. Itse en tätä väitettä purematta niele. Toivottavasti olen oikeassa, mä haluan että minuun on henkilökohtaisesti luotettu.

Mä toivon myös, että meidän eli divarijengin panos taustatyössä myös huomioidaan. Ollaan kuitenkin yritetty puurtaa tätä tuulimyllyjä vastaan taistelua kunnallisissa luottamuselimissä - eikä aina niin kiitollisissa merkeissä.

Jostain näiden em seikkojen kombinaatioista tuli persuuksiin sellainen imu, että olisi voinut kuvitella palsamoidun muumionkin menevän listoilta läpi.

Mutta nyt, meidän etuoikeutemme on vahtia silmä kovana, että uudet edustajamme toimivat siten kuin ovat luvanneet. Yksikin julkitullut henkilökohtainen eduntavoittelu, löysäily, jahkailu, vastuunpakoilu pettää luottamuksen salamannopeasti.

May the Force be with you - Use the Force.

2 kommenttia:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Vielä näytää lumi pysyvän maassa vaikka lämpö eilen nousi vaalien ääntenlaskentaa seuratessa. Mulla on kanssa pari vaaliaiheista juttua teuvon kuvat blogissa.

Teuvo Noormarkusta

Timo Uppala kirjoitti...

Kiitos Teuvo kommentista. Lumi lähtee liukkaasti, ihmeen paljon tosin tuo kuusiaita estää sulamista.

Mielenkiintoinen "ääniharava" sun blogissasi. Aika surullisen hahmon ritari.

Hyvät jatkot!
Timo