maanantai 4. huhtikuuta 2011

Vapaa-ajan lautakunnan kokous, somaleille rahaa omaan toimintaan, Hämeenkylän Muskarin kokous

VAPAS-kokous 4.4.2011 Tiksissä

Kokoukset alkaa mennä fyysisiksi:



Ei vaiskaan, tuli limppu huuleen pappalätkässä.

Aluksi Mertsi Lindgren kävi esittelemässä romanikulttuurikeskushanketta, joka oli livahtanut jo valmisteluvaiheessa julkisuuteen (klikkaa tästä Hesarin juttu)

Kuulemma Vantaa ja Jämsä ovat kilpasilla tästä hankkeesta, kumpihan voittaa! Saa nähdä mitkä olisivat kustannukset jota velkarahassa rypevälle Vantaalle tästä koituisi. Ja kaikki ylläpitokulut pitää tietysti huomioida.

Tiedoksi merkittävät asiat:

"Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt päätöksellään 24.3.2011 valtion avustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla yhteensä 104 000 euroa."

Jatkossa siis kaupungin itse jakamille maahanmuuttajien erityisliikuntaryhmien tuille ei ole tarvetta?

Näemmä aluetoimikunnilta oli haettu rahaa: Somali reconstruction And Social Development ry:n (SORASOD, muista lyhenne, kun luet blogia pidemmälle)seminaarit, Myyrmäen aluetoimikunta on jakanut näille 22.3. 1200€ seminaareihin. Olivat hakeneet yli 7000€ avustusta.

VAPAS hankkeiden (projektien) tilanne 4.4.2011. Olen kysynyt "VAPAS-projektisalkun" perään jo aiemmin. Saamamme powerpoint kalvosarja oli ehkä vastaus siihen. 38 projektia on käynnissä.

Tein tämän aineiston pohjalta oman excelin simppeliksi projektisalkuksi ja lähetin sen VAPAS-sihteerille eteenpäin välitettäväksi. Sain kiitettävän pian täytettyjä exceleitä eri toimialoilta. Koostin ne excelit yhteen ja voila! siinä oli VAPAS-projektisalkku. No joo, kulttuuripuolen projektit jäivät vielä toki puuttumaan.

Aika isoja asioita: hankkeiden kokonaisbudjetti 14,5 MEur ja Vantaan osuus 5,7 MEur!
Pyysin täyttämään projektipäälliköiden nimet ja projektin omistajien nimet, sekä arvion valmiusasteesta. Nyt kun tätä vaan käytettäisiin jatkossa, jotta saataisiin projektit pysymään edes jollain lailla yksissä kansissa. Näin isoihin hankkeisiin pitää löytyä seurantaa.

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus. "Hankkeen peruskorjattavan huoltorakennuksen bruttoala on noin 284 m². Huoltotilan huonealan tarve on 70 m² ja katoksen 300 m². Huoltorakennuksen peruskorjaukseen ja laajennukseen on alustavasti varattu vuosina 2011-2012 yhteensä 700 000 euroa."

Siis 70 m2 lämmintä tilaa ja 300 m2 katosta. Ompa kallista! Taitaa suomalainen työ maksaa? Vai tuleeko kullatut hanat?

Korson koulun peruskorjaus: 3 MEur vuosille 2012-2013.

Avustustyöryhmän loppuraportti. Ihan ok. Nyt aletaan huomioida avustuksissa mm. järjestöjen saamat tilat, avustuksen jakamista koordinoi oma avustustiimi.

Järjestöavustukset.

Yhtänä kohteena Monika-Naiset liitto ry: esitetään 5000€:n tukea.

"Matalan kynnyksen kriisipalvelua sekä ohjausta ja neuvontaa väkivaltaa kokeneille naisille ja lapsille. Voimavarakeskuksen toiminta ehkäisee maahanmuuttajanaisten ja lasten syrjäytymistä sekä edistää kotoutumista. Myös nuorten maahanmuuttajanaisten tukena (kunniaväkivalta- ja ihmiskaupan uhrit)."

Miksei keskitytä syyn korjaamiseen? Nyt korjataan oiretta, mikä tietysti on myös tärkeää.

Itä-Vantaan somalikulttuuri yhdistys ry haki n.1200€:n avustusta ja sai 800€. Pikkusummia, mutta peruste on huono:

"Ompelukerho maahanmuuttajanaisille. Haemme rahoitusta ompelukerhon vetäjän palkkaamiseen. Havukosken nuorisotilalla on toiminut KML-hankkeen avulla vuoden 2010 alusta ompelukerho. Hankkeen avulla pystyimme ostamaan ompelukoneita ja saumurin, sekä palkkaamaan opettajan. Nyt toiminta on loppumassa, koska meillä ei mahdollisuutta maksaa opettajalle palkkaa. Koska toiminta on erittäin suosittua, toivoisimme kerhon jatkuvan. On tärkeää, että naisilla on mielekästä tekemistä, näin he oppivat uusia asioita sekä oppiva suomenkieltä tekemisen ohella. Toiminta auttaa naisia (äitejä) jaksamaan, edistää kotoutumista ja näin tukee myös koko perheen hyvinvointia."

Eikös nämä somalittaret luudaa liikaakin keskenään, jolloin kielenoppiminen vaikeutuu. Avustushan on karhunpalvelus. Mukaan vaan valtaväestön toimintaan, johonkin Martta-jutskaan tms. Ja suomenkieltä opitaan samalla, kun on pakko.

Esitin noilla perusteilla avustuksen eväämistä ja Herrasen Jone kannatti. Äänestys: 14-2, häviö (!)

Tanssiteatteri Raatikon kannatus ry 2100 €, tietysti. Vähän aikaa sitten tuutattiin yli 125 000 Raatikolle.

Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistys ry 3300 Peruste: Toimintamuotona olisi leiri nuorille Lemillä 27.6-3.7.2011, sekä retki Tampereelle kesällä tai syksyllä 2011.

Esitin avustuksen eväämistä perustelleen taas eriytymisellä muusta yhteiskunnasta. Jone kannatti. Äänestys: 14-2, häviö (!).

Maahanmuuttajan Kulttuuri ja Taideyhdistys (MKTY) ry hakemus myöhässä, ei myönnetä avustusta. Mutta alkuperäinen hakemuksen peruste on VÄHINTÄÄNKIN epäilyttävä:

"Yhdistys järjestää kesällä ohjelmaa, se on suunnattu pienituloisille (nyyh) perheille ja nuorison ryhmille. Ohjelman tarkoituksena on tukea perheitä, joilla on enemmän kuin 2 lasta (nyyh 2) ja nuorille opiskelijoille joille ei ole saatu kesätyöpaikkaa. (nyyh 3) Lisäksi ohjelma on vapaa-aika ja virkistysmuotoinen ja siihen nuoret jotka ovat 13-15 vuotiaita voivat osallistua." (Häh?)

Hakivat muuten 6750 euroa tähän toimintaan!

Kulttuurin kohdeavustukset ja taiteilija-apurahat. Vantaan Sanomien kyselyssä 1200 vastaajasta n. 60% olisi valmiita leikkaamaan taiteilija-apurahoja.

Esityslistalla saatetekstissä luki karun selkeästi: Taiteilija-apuraha yhteensä 78500 €, Säästövelvoite 0 €.

Mitä vantaalainen veronmaksaja hyötyy mm. taiteellisesta työskentelystä Barcelonassa tai opintomatkasta Lontooseen?

Kohdeavustuksien myöntäminen nuorten toimintaan: Maahanmuuttajan Kulttuuri- ja taideyhdistys, MKTY ry 3000 €, Somali reconstruction And Social Development ry:lle 2500 €.

Esitin jälkimmäisten avustusveijarien eli Somali reconstruction And Social Development ry:n (tuttavallisemmin SORASOD avustusslangilla) avustuksen hylkäämistä.
Jone kannatti. Äänestys 14-2, häviö (!).

Näihin äänestyksiin meni muuten aikaa n. 2-3 min. / äänestys, joten ne ei venyttäneet kokousta. Jonkun huisin tärkeän (koska sitä esittivät muut) sanamuodon hinkkaaminen vei sen sijaan paljon enemmän aikaa.

R3 Maahanmuuttajien tuki ry:n raportti:

Valtuustokyselyssä kysyin miten käynnistämämme hanke on lähtenyt käyntiin. Tämä raportti on vastaus kyselyyni. 2010 laitettu yhteiskunnan varoja tähän hankkeeseen yhteensä 25000, Vantaalta n. 6500€ (esityslistalla sanotaan: Vuonna 2010 Vantaan kaupungin osuus on 3 844 euroa). Olivat saaneet työllistettyä jonkin verran porukkaa, hyvä homma! Seurataan jatkossakin hankkeen tuloksia.

MaMu-avustusten laskuri tämän vuoden alusta näyttää 4.4. VAPAS-kokouksen jälkeen 26335 €:n summaa.

Kävin 5.4., tiistaina vireästi toimivan Hämeenkylän muskarin kokouksessa. 125 sikramaa häärii musiikkiopetuksessa, joka tukee kotihoitoon siirtyneiden lasten sosiaalista kehitystä. Aikovat lisäksi laajentaa toimintaa mm. bändipajalla 6-9 vuotiaille, sisarusmuskaria ja senioreille hoitokoteihin "muistelumuskaria". Tämä näin aktiivisesti ja laajasti kuntalaisia tukeva toiminta saa kaupungin avustuksia 5000 € vuodessa. Hmmm..... muistellaampas tekstiä tuosta ylempää... Vantaa on tukenut maaliskuuhun mennessä tänä vuonna yli 26 000 eurolla maahanmuuttajien omia toimintaryhmiä. Puhumattakaan poliittisista nuorisojärjestöistä. Sekin perkkll... herkkujen jakamiskokous on vielä edessä.

Prätkän kasaaminen on kiivaassa käynnissä. Kelit lämpenee, lumi sulaa ja perinteinen pakokauhu valtaa mielen. Jotkut jo ajelee ja kiihdyttää toisten kasaamishysteriaa. Vaihdelaatikon sivuakselin lakru ja stefa on vaihdettu, kaksi venttiilinohjuria ja pakovena vaihdettu (oli vähän öljyä tulpassa, ei kyllä pölläytellyt), viton ohjurinkumit, kaasari rempattu korjaussarjalla, svingin puslat vaihdettu takas orggiskumisiin, maadoitukset parannettu. Vielä etupään stefat vaihtoon. Ai niin, ostin ebaystä Aprilia Millen (vm 2005) Brembon nelimäntäiset jarrupuristajat eteen. Joutuu tekemään sovitepalat alaputkiin, mutta homma onnistuu. Vaihdoin samalla kaikki jarruletkut teräspunosversioihin.

Perjantaina 8.4. Freda 42 Dom:issä BLACKFOOT ja la - su Turussa veteraanilätkäturnauksessa.

IFK perhana näyttää pärjäävän. Stadin ykkösjengi jäi lomille jo aiemmin.

Päätän raporttini täältä tähän.

Ei kommentteja: