tiistai 17. toukokuuta 2011

Moottoripyöriä, lätkää ja poliittisten ryhmien avustuksia

Melkein täsmälleen vuosi sitten samat aiheet; prätkänäyttely ja seuraavana maanantaina vapaa-ajan lautakunnan suuri avustusten jakokokous. Näin nytkin.

Järjestettiin Myyrmäen Paalutorilla Vantaan Konepyöränäyttely osana Vantaan kaupunkijuhlaa. Olimme alkaneet valmistella tapahtumaa jo talvella palavereissa. Kaikki oli kunnossa tapahtuman alla, paitsi oma prätkä.

Olin jo luovuttamassa ja vielä perjantaina päivällä ajattelin mennä paikalle autolla, mutta onneksi lopulta löysin häikän syyn (sytkä pielessä... tumpula!) ja sain perjantaina mopon kuntoon.

Nyt kelpaa ajella, kun laitoin talvella prätkään jarrut. Aprilia Millen 4-mäntäiset puristajat on härskin näköiset, mutta tehokkaat verrattuna edellisiin "kilikali"-jarruihin, jotka toimi onnettomina hidastimina. Jotenkin mun halpis-bobber-look meni ketuiks, kun vaihdoin svingin puslat ja etupään yläputket. Mopoon tuli enemmän ryhtiä ja korkeutta joten nyt se menis helposti enemmän cafe-racer tyyliin. Kansi- ja laatikkorempat onnistuivat, mitä nyt uusittu takapytyn imuvena vähän naputtaa - ehkä.



Näyttelyn sää oli arvoitus loppuun asti, mutta hyvin kävi - vodaa ei tullutkaan. Pirun galsa blosis verotti varmaan vieraita ja näytteilleasettajia, mutta saatiin sentään n. 40 häksätintä näytille.

Juurikkalan Timon veteraani-MP letka saapui torille puolen päivän aikaan, joten vanhat hienot vekottimet saivat arvoisensa yleisön ja vastaanoton.

Torilla oli viime vuotiseen verrattuna uskomattoman paljon valitettavan aktiivista low-life porukkaa. Nuorisotoimen järkkärit toimivat särmästi ja ohjasivat määrätietoisesti spurgut pois.

MP-foorumeilla tuli positiivista palautetta tapahtumasta, joten taisi mennä aika nappiin.



Jottei olisi päästy liian helpolla, järjestettiin vielä samana viikonloppuna kansainvälinen mopomiesten biker hockey tournament Myrtsin jäähallissa. Nämä jengit tuli mukaan: Stadin H-D Hockey, Petrols HC (Pori), Karu HC (Rovaniemi), Puolipuristajat (Hyvinkää), Twin Club (Sweden).

Tultiin turnauksessa kolmanneksi, Puolipuristajien voittaessa. Ruotsalaiset olivat innoissaan turnauksesta, joten uskon heitä nähtävän jatkossakin mukana.
Palkintojen jako oli bläkkäreiden tallilla. Sieltä yöllä himaan ajaessa oli takki aika tyhjänä.

Vapaa-ajan lautakunnan kokous 16.5.2011

§11 Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden toimialan toimitilainvestoinnit 2012-2021

Konserttitalo Martinuksen perusparannus ja laajennus v. 2013-2014. Käytiin lähetekeskustelu. Esitin omassa puheenvuorossani ettei tehtäisi laajennusta tässä vaiheessa. Energia-Areenalle isommat tapahtumat ja on aika vaarallista lähteä voimakkaasti investoimaan Martinukseen, kun stadissa availlaan uutta musiikkitaloa. Pakko laittaa hankeet järjestykseen; keulille kehärata, kehä III ja Marja-Vantaa, ehkä. Mieluummin satsausta vanhojen jo olemassa olevien alueiden kehittämiseen.

§22 Multimediaohjaaja ja kuvataiteilija Marita Liulian vuokrasopimuksen jatkaminen

Kaupunginhallitus on 12.10.2009 § 42 päättänyt vuokrata taiteilija multimediaohjaaja ja kuvataiteilija Marita Liulialle työtilat 237 m2 entisistä Vierumäen sivukoulun tiloista, jotka kuuluvat vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan hallitsemiin järjestötiloihin.

Kysyin kuinka paljon tilan kustannukset ovat kaupungille.

Vastaus: 5€/m2 eli n. 15000€ / vsi. Aika iso avustus yhdelle taiteilijalle.

§23 Oikaisuvaatimus Myyrmäen aluetoimikunnan päätöksestä 22.3.2011

SORASOD ry (Somaleiden tukiyhdistys) on saanut Myyrmäen aluetoimikunnalta 3720 euroa aluerahaa kolmen seminaarin järjestämiseen.

OK, mutta:

SORASOD on tilityksen toimittamisen yhteydessä toimittanut lukuisia kuitteja, joita ei ole hyväksytty osaksi tilitystä. Ei-hyväksytyt kulut ovat ulkomaanpuheluita, tietokone, kaksi puhelinta sekä useita ruokakauppakuitteja (ostajan henkilökohtaisia
kuluja).

Lainaus SORASODin vastineesta: "Se pitää kesäleirejä ja tekee kehitysyhteistyötä jne. Esimerkiksi SORASOD on saanut tälle vuodelle valtionavustusta hankkeen toteutukseen Somaliassa noin 34500 euroa lahjoitukset ja jäsen maksut pelkästään yli 15,000 Euro ja SORASOD toiminta kulut on yli kymmenen tuhatta. Omnia koulutus kuntoyhtymä on lahjoittanut meille yli 40 tietokonetta jotka lähetettiin Somaliaan.
SORASODin toimituskulut ovat yli 10 000€ . Maksuvahvistus jonka,olette vastaanottaneet ovat pelkästään sarjaseminaari kulut."


Kiitin puheenvuorossani virkamiehiä tarkkaavaisuudesta, avustustoiminnan pitää olla tasapuolista ja oikeudenmukaista. Yksi mätä omena pilaa koko korillisen.

§34 Taiteen perusopetusta sekä muuta taidekasvatusta antavien laitoksien tai yhteisöjen vuoden 2011 toiminta-avustukset

Hämeenkylän muskarin hyvä työ on huomattu ja avustussumma oli korotettu 5000€:sta 7000 euroon. Hieno homma, järkkäävät viikottain yli sadalle lapsoselle toimintaa ja kehittelevät muutakin.

§39 Musiikki elämään -projektin yhteistyösopimus
Vantaan tukee 3000€/vuosi, yhteensä 3 vuotta eli 9000€. Selvityksessä mainitaan mm. ulkomaan matkojen raportoinnista. Kysyin sisältyvätkö ulkomaanmatkojen kustannukset tähän 9000 euroon? Vastauksen mukaan sisältyvät.

§42 Liikuntatoimintaan myönnettävien toiminta-avustusten jako vuonna 2011

Jaetaan yhteensä n. 0,5 MEur. Miksi yhdelle maahanmuuttajaryhmälle ei taskaan kelpaa nämä olemassa olevat liikuntajärjestöt?

Itä-Vantaan Somalikulttuuriyhdistys haki ja sai äänestyksen jälkeen 2600 euroa, hävittiin Jonen kanssa 15-2. Aika spesiaalitulos.

§52 Nuorisopalveluiden nuorisotyöhön tarkoitettujen toiminta-avustusten jako vuodelle 2011

Nuoriso- ja varhaisnuorisojärjestöjen ja yhteisöjen avustuksiin on varattu 426 100 euroa, josta toiminta-avustuksien osuus on 316 100
euroa ja kohdeavustuksien 110 000 euroa.

Esitin poliittisten järjestöjen toiminta-avustusten puolittamista ja säästyvän 58475 euroa ohjaamista työllistämishankkeisiin.

Eli näistä puolet pois:
Suomen Demokraattisten Pioneerien Liiton Vantaan Aluejärjestö ry 20000
Itä-Hakkilan ja Kolohongan Pioneerit 1500
Hakunilan Nuoret pioneerit ry 500
Korson demokratia pioneerit ry uusi 0
Vantaan Nuoret Kotkat Aluejärjestö ry 42000
Etelä-Vantaan Nuoret Kotkat 550
Koivukylän Nuoret Kotkat 650
Korson Nuoret Kotkat 3200
Tikkurilan Nuoret Kotkat 2800
Hakunilan nuoret Kotkat 250
Itä-Hakkilan Nuoret Kotkat 350
Vantaan Kokoomusnuoret (aluejärjestö) 8000
Itä-Vantaan Kokoomusnuoret 250
Keski-Vantaan Kokoomusnuoret 250
Länsi-Vantaan kokoomusnuoret 250
Vantaan Demarinuoret (aluejärjestö) 12000
Vantaan Vasemmistonuoret 1300
Vantaan Vihreät Nuoret ja Opiskelijat 1100
Kansallinen lastenliitto ry 22000

Yhteensä 116950 euroa ja siitä olisi jaettu puolet eli yhteensä 58475 (kaikista yo. summista puolet pois)

Hävittiin 13-3, yksi tyhjä.

Sen jälkeen Åstrandin (vihr.) esitys Velmulle 4000 e lisää ja 2000 e pois demari- ja kokoomusnuorilta. Äänestykseen, jossa pohjaesitys sai 10 ja
Åstrandin 5 (me Jonen kanssa mukana), 2 tyhjää.

Tilaisuudessa esiteltiin myös World Design Capital (Helsinki) hanketta, jonne Vantaakin syytää omasta pikkukukkarostaan 1,3 MEur vuodessa. Kuulemma hankkeen organisaatio nielee rahaa, mutta Vantaan hankkeisiin fyffeä ei heru. Hmmm... hyvä satsaus tässä tilanteessa?

Näin tällä kertaa. Tiistaina oli kaupunginjohtajakandien haastattelut ja to-pe valtuustoseminaari Valkeakoskella. Siinähän sitä politiikkaa onkin riittävästi yhdelle viikolle.

Ei kommentteja: