tiistai 12. huhtikuuta 2011

Blackfoot DOMissa, lätkäturnaus Turussa, kaupunginvaltuuston kokous 11.4.2011, jätin aloitteen

Olin perjantaina 8.4. DOMissa kuuntelemassa Blackfootia. Kavereiden kanssa todettiin, että tekee terää irtautua arkirutiineista. Vaikka normirutiineista irtautuminen tuntuu aina työläältä. Blackfoot oli taattu valinta, eikä pettänyt taaskaan.

Keikkapaikkana DOM Freda 42:ssa (vanha saksalainen kirkko) oli hyvä.

Yöllä himassa ja rapsakoiden 5 tunnin unien jälkeen kaverin kyydillä kohti Turkua ja ikämiesten Aura-lätkäturnausta. Lauantaina 3 matsia; kaikissa kuokkaan. 2 pakkiparia, joten joka toista vaihtoa kunnon pyörityksessä snadien yöunien jälkeen alkoi hengästyttää ja jopa hikoiluttaa. Saunottiin hotellilla ja käytiin Dennisissä pizzalla. Käytiin haahuilemassa Turun keskustassa, mutta jo klo 22:30 paarustettiin takas hotellille ja bunkkaan. Ihan dead.

Sunnuntaina 2 matsia ja taas pataan. Vikassa matsissa taktiikan vaihto ja vain 4-3 häviö. Harrastajat ja pro't on näemmä erikseen, yllättävää kyllä.

Turun Impivaaran jäähalli oli erittäin hyvin hoidettu ja siisti. Mikään paikka ei ollut rempallaan. Yksi aseellinen välikohtaus hallilla toki näkyi:

Pian kuvan ottamisen jälkeen "sotilaat" kahlailivat lenkkareissaan syvässä isossa vesilätäkössä hallin pihalla. Tietysti. Sotilaat on sotilaita.

Väkersin vielä sunnuntai-iltana kotiin tultua aloitteen maanantain valtuustokokoukseen.

11.4.2011 kaupunginvaltuuston kokous

Etukäteen ryhmien välisissä neuvotteluissa arveltiin, että esityslistalla ollut "Vantaan kanta seutuhallinnon kehittämiseksi" aiheuttaa pulinaa... siis puheenvuoroja. Samoin hyvinvointikatsaus 2010 - tämähän oli vika kokous ennen eduskuntavaaleja.

"Vantaan kanta seutuhallinnon kehittämiseksi"- kohdassa kaikki muuta paitsi Kokoomus + SFP laadimme pöytäkirjalausuman, jossa ohjeistetaan näin:

"Hyväksyessämme Vantaan kannan seutuhallinnon kehittämiseksi pidämme tärkeänä , että jatkotyössä kiinnitetään erityinen huomio kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Tämä merkitsee paikallisen demokratian ja alueellisten päätöksentekoelimien roolin vahvistamista ja seudullisten päätöksentekijöiden valintaa suoralla kansanvaalilla."

Eli haluamme kehittää, lisätä ja vahvistaa kuntien välistä yhteistä päätöksentekoa mm. maankäyttöä, liikennettä ja asumista koskevissa asioissa.

Asemakaavan muutokset Kehäradalla, Tiksissä ja Myrtsissä. Tiksissä puretaan savimaahan vajoava pienkerrostalo ja Myrtsissä hyväksyttiin lopullisesti urheilupuiston laajennus.

Kehäradalle vaadittiin kaikkien ryhmien toimesta laajempaa parkkipaikkaa liityntäpysäköintiin Leinelään. Alunperin siellä oli vain 50 paikkaa.

Markku Weckmanin aloite kouluruokailuun ja - turvallisuuteen liittyvän kyselyn järjestämiseksi. Hyvä aloite ja Weckmanilta hyvä puheenvuoro. Weckman on yksi niistä valtuutetuista joka ei boostaa omaa egoaan, vaan tuntuu ajavan vilpittömästi kuntalaisten etua.

Valtuustosalissa kierteli paljon aloitteita allekirjoitettavana, mm. tuulivoimapuistosta Vantaalle. Sehän sopii meille merelliseen ja samalla tuntureistaan tunnettuun "Windy Cityyn". Aloitteissa kiersi myös rasismin vastaisen viikon toive, joka taidettiin vetää kannattamattomana veks.

Niinistön Jaskan ja Weckmanin Markun yhteisaloite Askinpuiston säilyttämiseksi Askistossa kiersi myös.

Laitoin oman aloitteeni kiertämään. Sain aloitteeseen 31 allekirjoittajaa 67:sta. Ei paha! Kuntalaisten parasta ajattelevia valtuutettuja löytyy!

Lähetin valtuutetuille maililla edellisenä päivänä aloitteen tutustuttavaksi.

Ja itse aloite meni näin (ja tämä ei ole itsestään selvyys kaupungin toiminnassa, tuli tutkittua):

VALTUUSTOALOITE
ALOITE VANTAAN KAUPUNGIN HANKKEIDEN (PROJEKTIEN) HALLINNAN KEHITTÄMISEKSI

Esitämme virkamiesvalmisteluun Vantaan kaupungin hankkeiden aloituskäytännön yhdenmukaistamista ja vakioimista. Samalla otetaan käyttöön projektisalkun hallinta toimialoittain.

Muutos mahdollistaa projektien paremman arvioinnin, seurannan ja tarjoaa hyvän suunnitteluaineiston uusille projekteille.
Ehdotamme hankkeen aloituskäytännöksi alla kuvattua menettelytapaa:

- tilaaja määrittelee tarpeen projektien valintaryhmälle
- projektiehdotukselle tehdään esiselvitys (tuleva projektipäällikkö ja projektin omistaja)
- Myönteisen esiselvityksen tulosten perusteella projektipäällikkö ja projektin omistaja keräävät taustatiedot ja laativat projektiehdotuslomakkeen
- projektiehdotuslomake hyväksytään ko. toimialan lautakunnassa
- projektin toteutusta valvotaan projektin suorituksen aikana, päävaiheiden valmistuminen raportoidaan keskitettyyn projektihallintaan ja –valvontaan
- projektin päätyttyä projekti katselmoidaan ja arvioidaan

Projektiehdotukseen kerätään vähintään seuraavat tiedot:
- hankkeen yksilöivä nimi
- lyhyt kuvaus
- tavoite
- hankkeen kohderyhmä
- tavoiteltavat hyödyt hankkeen kohderyhmälle
- kokohankkeen aloitus- ja päättymispäivämäärät
- kokonaisbudjetti
- rahoittajat ja rahoitusosuudet
- Vantaan kaupungin osuus budjetista
- projektin henkilöresurssien tarve
- projektipäällikön nimi
- projektin omistajan nimi
- projektiryhmän koko
- projektin ohjausryhmän koko

Esitetyillä menettelytavoilla saavutetaan seuraavia etuja:
- saadaan kokonaisnäkemys käynnissä olevista hankkeista
- luottamushenkilöt voivat vaikuttaa aiemmin aloitettaviin hankkeisiin
- luottamushenkilöt sitoutuvat hyväksynnällään projektin seurantaan ja ottavat myös vastuun hankkeen tavoitteiden toteutumisessa
- projektipäälliköllä, projektiryhmällä ja projektin ohjausryhmällä on yhteinen näkemys projektin tavoitteesta, aikataulusta, budjetista ja vastuista
- saadaan uusien projektien suunnitteluun hyvää pohjatietoa
- saavutetaan kustannussäästöjä tarkemmalla valvonnalla
- erotetaan jatkuvat prosessit ainutkertaisista projekteista
- motivoidaan henkilöstöä kehittyvään, ammattimaiseen projektitoimintaan

Timo Uppala
Kaupunginvaltuutettu (PS)


Nyt odotellaan mitä virkamiesvalmistelusta tulee ulos. Tämä olisi merkittävä muutos, joka ohjaisi projektien suunnittelua vakioituun malliin. Motivoisi myös projektin tekijöitä, koska mikäs sen on motivoivampaa kuin tehdä työtä, jolla on selkeä tavoite ja jonka valmistumista seurataan ja valvotaan, hyvässä mielessä - ei kyyläämällä.

Vantaan kaupunkijuhliin kuuluva prätkänäyttelymme järjestetään taas. Ajankohta on 14.5.2011 klo 10:00 - 14:30.
Näyttelyyn tulee mukaan sekalaisen prätkäkaluston lisäksi nuorison mopot, jotka tulevat Vantaan nuorisotoimen masinoimana mestoille.

Näyttelyalueella mukana Poppamies-chilituotteet.

Näyttelyn jälkeen klo 15:00 - 22:00 kansainvälinen biker-lätkäturnaus Myrtsin 1.hallissa.



Viikonloppuna siunattiin haudan lepoon entinen duunikaverini. Ilman tämän kaverin äärettömän pitkäjänteistä apua en olisi saanut omaa firmaa käyntiin. Asenne opetti myös paljon. Aina ystävällinen ja äärimmäisen ammattitaitoinen. Kiitos Halli kaikesta, lepää rauhassa.

Ei kommentteja: