Blogi sisältää sinun edustajasi valintaohjeet.
Olet tekemässä tärkeää päätöstä; oma edustaja neljäksi vuodeksi edustamaan SINUA Suomen korkeimpaan päättävään elimeen. Eräs kaveri kertoi ettei äänestä, koska ääni on niin arvokas, ettei voi antaa sitä kenellekään vähiten huonolle. Hänelle oikeaa edustajaa ei tuntunut löytyvän.
1. Vaalikone antaa suuntaa. Testaa useita koneita. Katso listan myös häntäpää.
2. Miten ehdokkaasi on menestynyt siviilissä? Jos siviilielämässä ehdokas on hoitanut taloutensa hyvin, kerryttänyt omaisuutta ja pärjännyt, se on osoitus miniatyyri-mittakaavassa että ehdokkaasi hallitsee priorisoinnin perusasiat. Voi olettaa, että myös isommissa ympyröissä homma on hallussa.
3. Elämänkoulua takana. Mitä enemmän ja laajemmalta kokemusta sitä parempi. Pelkän julkisen sektorin / järjestöjen työkokemus jne. ei anna oikeaa kuvaa siitä miten talous toimii. Tuotos / panos --> tulos. Raha ei tule seinästä.
4. Jos haluat näyttää keskisormea nykyisille vallanpitäjille, anna protestiääni. Muista kuitenkin, että se sinun keskisormesi möllöttää seuraavat neljä vuotta ohjaamassa Suomea hemmetin vaikeassa taloustilanteessa. Muuutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen protestista haihtuu maku.
5. Jos ehdokkaasi on ollut luottamustehtävissä aiemmin, tsekkaa blogeista, pöytäkirjoista jne. mitä hän on saanut siellä aikaan. Onko ollut aktiivinen? Onko tehnyt aloitteita? Uskaltaako puhua?
6. Jos olet tavannut ehdokkaasi vaalikentillä, oletko havainnut hänessä ylimielisyyttä / tärkeilyä? Voit olla varma, että se luonteenpiirre ei suinkaan vähene jos flaksi käy ja ehdokkaasi menee läpi.
7. Tutki analyyttisesti mitä ehdokkaasi lupaa vaalilupauksissaan. Vertaa näitä puolueen vaaliohjelmaan. Jos havaitset räikeitä ristiriitoja, olet saanut katteettomia lupauksia. Näitä kaikille kaikkea lupaajia riittää.
8. Taloustilanne on sellainen, että ehdokkaasi joutuu varmasti tekemään kipeitä leikkauspäätöksiä menoihin. Onko mielestäsi ehdokkaasi kykenevä jämerään päätöksentekoon ja vastuunottoon? Vai luuletko, että tämä lymyilee muiden selkien takana piilossa? Marisijoita riittää aina, mutta vastuunkantajia ei.
9. Onko ehdokkaasi joukkuepelaaja? Onko ehdokkaasi harrastanut joukkuelajeja tai ollut muuten sosiaalisesti aktiivinen? Yhteistyössä yli puoluerajojen on voimaa.
10. Haluatko, että kotikuntasi asioita ajetaan eduskunnassa? Tutki, onko ehdokkaasi asunut paikkakunnalla pitkään. Muutaman vuoden asuminen kotikunnassasi ei takaa välttämättä lojaaliutta. Rahat ohjautuu helposti vanhan kotikunnan siltarumpuihin.
Lopuksi: Jos ja kun ehdokkaasi pääsee läpi, laita se tiukille! Kysele maililla sinulle tärkeitä asioita, tutki äänestyspäätöksiä, pöytäkirjoja jne. Katso miten paljon edustaja on ollut paikalla. Edustajasi on siellä vain SINUN ansiostasi: sinä olet valtuuttanut hänet ajamaan sinulle tärkeitä asioita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
MP-kortti on kans hyva enne...
Ehdottomasti. On muuten hyvä pointti eli harrastukset tosiaan kertoo vielä paremmin meneekö ajatukset samaa rataa sun ja ehdokkaan kanssa.
Lähetä kommentti