maanantai 13. syyskuuta 2010

Vapaa-ajan lautakunnan kokous - toimialan talousarvioesitys, lisäksi jaettiin Somaleille rahaa












Esityslista pitkä kuin nälkävuosi - ennakkoarvio pitkästä kokouksesta piti paikkansa.
17:30 aloitettiin ja 21 jälkeen ulostauduttiin Tiksin Laureasta. Kuuluu toimenkuvaan, luottamustehtävissä joutuu joskus venymään. Jäi omat sählyt jälleen väliin tältä illalta.

Listalla toimialan mm. talousarvioesityksen hyväksyminen, Hiekkaharjun nuorisotilan kunnostus (1,5 MEur), Vantaa-palkinnon saajaehdokkaiden esittely, pakolliset somalirahojen jakamiset ja muuta lista-asiaa.

Talousarvion käsittelyssä jo materiaalissa tuli ilmi, ettei toimiala tule pysymään annetuissa rajoissa, mm. henkilöstön palkankorotusten ja kaupungin sisäisten vuokrien korotusten vuoksi.

Pidin puheenvuoron, jossa pyysin lupaa saada esitellä kalvoilta meidän linjauksia VAPAS-toimialalle. Kalvosarja kuvina tossa blogitekstin keulilla. Klikkaa kuvasta kalvo isommaksi. Kuultiin myös, että Vantaalla on mennyt rikki yli 10% työttömyysprosentti. Se on kova luku. Mm. mun esityksessä on ideana tulospalkkaus työllistämisasioita hoitaville virkamiehille. Tulospalkkio napsahtaa, kun saa työllistettyä jonkin määrän jossain ajassa. Nostaa myös virkamiehen motivaatiota henk.koht. tasolla.

Talousarvio hyväksyttiin, ylityssumman muutoksella kehyksen sisään.

Yhtenä asiaana listalla oli Hiekkaharjun nuorisotilan kunnostushanke, joka kaupungin toteuttamana maksaisi n. 1,5 MEur. Uuden rakentaminen maksaisi vähän alle 2MEur. Mestan sijainti on kuulemma hyvä, mutta rakennukset on huonot. Tiksin keskustassa ei ole kunnollista nuorisotilaa, joten sinne tarvitaan pian oma nuorisotila. Kunnas esitti investoinnin hylkäämistä, kannatin Jukan esitystä. Vasemmisto kannatti kunnostamista. Vihreät ei tällä kertaa äänestäneet muun vasemmiston mukana. 8-7 investointi hylättiin.

Kaupunki on just keväällä myynyt Hakunilanrinten sivukoulun (1000m2) 450 000 €:lla Kehä 3:sen varresta. Kaupungilla löytynee tyhjistä tiloista muitakin parempikuntoisia tiloja tähän käyttöön.

Vantaa-palkinnon saajiksi löytiin pöytään jälleen "never heard"-osostoa, tästä ei saa enempää kertoa vielä tässä vaiheessa.

Sompuille ja Mozaika ry:lle myönnettiin tukia, äänestytettiin ja hävittiin 13-3, yhden rohkean demarin äänestäessä tyhjää. Ei siis vinoilua, vaatii oikeasti rohkeutta äänestää ryhmäkuria vastaan. Kiitos myös KD:n reippaalle edustajalle.

Tähän liittyen kävin viime viikolla Kaapelitehtaalla "monikulttuurisuus taiteessa" tilaisuudessa. Vanhassa Nokian kaapelitehtaan tiloissa kokoontui arviolta yli 100 henkeä keskellä päivää jaarittelemaan jonninjoutavuuksia jonninjoutavuuksista. Minä mukana, mutta kuunteluasennossa. Pari poimintaa: yhdessä puheenvuorossa päiviteltiin sitä ettei apuraha-anomuksia voi jättää englanniksi. Toisessa puheenvuorossa "kansallispukuinen"-rouvasmuusikko päivitteli sitä ettei apurahoja saa pitemmäksi aikaa. Hänen luova työskentelynsä kärsii näistä toistuvista anomusten täyttämisistä. Mulla alkoi tulla mitta täyteen ja lämpö nousta prätkän ajoasun sisällä normaalia korkeammaksi... Sanoin lähtiessä tapahtuman järjestäjätahon edustajalle, että tällaista pelkäsin kuulevanikin. Tuli paha mieli. Vanhukset, joiden verovaroilla yhteiskunta on rakennettu viruvat huonolla hoidolla ja näillä "taiteilijoilla" on tällaiset murheet turhuuden markkinoilla.

Että näin. Eilen meinas mennä peukku poikki. Kaapparimallin jiirisirkkeli ampui itsensä matkaan kohti peukkua. Oma moka, olis pitänyt käyttää apupalikkaa, koska halkaistava palikka oli niin snadi. Ei sitä näemmä koskaan opi.

2 kommenttia:

PLD kirjoitti...

Uskomatonta. Taas jaetaan somaleille rahaa ja kaikki vaan nukkuu. Wikipedian mukaan somaleita on suomessa vähän reilu 11000. Aivan naurettavan häviävä joukkio, ja silti näin äänekkäästä ja ponnekkaasti vaatimassa ja saamassa tukia!? Ja jos vielä suhteutetaan tämä somalien määrä maahanmuuttjien määrään niin ei se osuus siitä mitenkään merkittävästi kasva. Maahanmuuttajia on n. 250k (samanverran kuin suomenruotsalaisia) ja siitä se 11k on edelleen aika häviävän pieni osa... Miksi juuri tälle ryhmälle pitäisi kohdistaa yhtään mitään erityisetuuksia, rahaa tai rukoushuoneita? Mihin on sulanut suomalaisten selkäranka kun tuollainen onneton joukkio pystyy pompottamaan meitä mielin määrin. Katsokaa peiliin ihmiset.... Ei suvivirttä kouluissa? Punttisalin pukuhuoneisiin rukousrauha? Mitä seuraavaksi? Ei sianlihaa kouluruokailussa? Kaavuttomat naiset saa kivittää kadulla? Kielletään sanomasta "Koti, Uskonto ja Isänmaa"?
JÄRKI KÄTEEN!

Timolle onnea matkaan eduskuntavaaleihin! Tämä tilaisuus ei todellakaan toistu.

Timo Uppala kirjoitti...

Ja mieti, miten monesta pienestä purosta niille herutetaan, jokaisessa pk-seudun kunnassa. Näistä monista avustuspuroista muodostuu vuolas virta. Valtiotasoista kokonaissummaa on kyselty moneen otteeseen, mutta sitä emme saa tietää.

Tämä on myös äärimmäisen epäreilua muita maahanmuuttajaryhmiä kohtaan. Ei toisaalta todellakaan ole tavoitteena ryhtyä jakamaan samanlaisia avustuksia kaikille mamuryhmille.

Katsotaanpa sitten millä maahanmuuttajaryhmällä on suurimpia vaikeuksia integroitumisessa ylläpitämäämme ja rakentamaamme yhteiskuntaamme. Niinpä.

Meitä käytetään törkeästi hyväksi ja me vaan nyökkäilemme ja hymyilemme.