keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Turha kaupunginvaltuuston kokous - Rajatorpassa villiä menoa - työnantajan sivukuluista

Olen lauantaina muuten Pähkinärinteen ostarilla klo 9:00-12:00. Siellä tuntuu olevan Vantaan valtuustosta suurin osa. Kuka isommalla ennakkomainonnalla (=rahalla), kuka pienemmällä.

Pähkisläiset, lähialueen jengi ja muut kiinnostuneet, tulkaa kyselemään valtuutetuilta mm. Pähkinärinteentielle tulevasta asuntolasta. Kyselkää myös veronkorotuksista. Kyselkää säästöistä. Kyselkää poliittisten järjestöjen tukemisesta. Kyselkää taiteilija-apurahoista. Kyselkää maahanmuuttajien avustamisesta. Kyselkää koteihinsa mätänevistä vanhuksista, joiden verovaroin yhteiskuntamme on rakennettu.

==================================

Kaupunginvaltuuston kokous 20.9.2010 oli turha. 67 valtuutettua kokoontui Leijaan kuuntelemaan muutamaa puhetta ja hyväksymään esityslistalla olleet asiat.

Listalla oli osavuosikatsaus + lasten ja nuorten toimintaohjelma lähivuosille. Osavuosikatsauksessa ihmetytti, että kunnallisverotuotot oli suunnilleen saman suuruiset kuin viime vuonna. Mikäs tässä ihmetyttää? Noh, Vantaa-sopimuksen mukaan suuret puolueet ja pienet peesaajat nostivat kunnallisveron 0,5% eli 19%:iin. Tällä piti tulla 23 miljoonaa euroa lisää. Missäs tämä fyffe nyt on? Ei se ole voinut huveta pelkästään yli 10%:iin nousseeseen työttömyyteen.

Mutta, ei tämä ketään kiinnosta. Ei näistä mitään puhuta. Kaikille vaan namia ja suitsukkeita. 1,3 miljoonaa Hiekkaharjun nuorisotilaan, tuhansia euroja sinne tänne jokaisessa VAPAS-kokouksessa, yleensä monikulttuurisuuden ylistysveisuihin, poliittisille järjestöille, palkataan kaiken maailman vakansseilla virkamiehiä lisää, vaikka työvoimaa pitäisi sopimuksen mukaan vähentää, venkoillaan pormestarimalleja jne.

Rajatorpassa asuvat ihmiset olivat ottaneet yhteyttä alueen lisääntyneiden häiriöiden takia. Tästä kirjoitin jo aiemminkin. Järjestin kokouksen, johon saatiin kaikki osapuolet paikalle. Teimme mun mielestä hyvän tehtävälistan, jolle saatiin myös vastuuhenkilöt. 2 kk:n päästä pidetään seurantakokous. Saa nähdä miten vaikuttaa. Kenelläkään ei ole todellakaan oikeutta tulla öykkäröimään kenenkään asuinalueelle. Ei kenelläkään.

Rajua tekstiä Taloussanomissa. Kun työllistät jonkun, palkan sivukulut voivat olla jopa yli puolet siitä mitä henkilö saa liksaa. Tätä on vaikea ymmärtää, jos työskentelee järjestöissä, puolueissa jne. Häviämme tässä skabassa jopa Ruotsille. Miten käy (on jo käynyt) Suomen kilpailukyvyn?

Taloussanomat 22.9.2010
Mikä kaikki oikein maksaa työssäsi? 1 500–2 000 euroa kuukaudessa käteen saavan palkansaajan työllistäminen on tullut maksamaan 2 803–4 276 euroa, kun työnantaja on hoitanut kaikki velvollisuutensa.

Kilpailukykyottelu. Paljonko tulee palkan päälle sivukuluja:
Suomi min. 65,40 % Suomi max. 68,20 % Ruotsi min. 38,15 % Ruotsi max. 54,08 %


Ja tähän loppuun videopätkää (klikkaa) viime elokuulta autottoman päivän kunniaksi. Hitaasti, mutta varmasti ja silti hauskaa koko rahalla. Liikkuva shikaani.

Ei kommentteja: