torstai 30. syyskuuta 2010

Taloustilanne - Suomi on selkä seinää vasten

Hesarissa julkaistiin tänään raportti, jossa oli tutkittu Suomen yhteiskunnan toimivuutta tässä taloustilanteessa.

Havahduttavin asia joka iski silmään: verovaroin pyöritettävät palvelut voidaan pitää samalla tasolla vain jos joka vuosi saadaan luotua 25000 uutta työpaikkaa. Näin pitää tapahtua kymmenen vuoden ajan, joka vuosi. Toistan siis - 25000 uutta työpaikkaa.

Kuulemma jos näin ei tapahdu, peruspalveluista pitää alkaa tinkiä.

Höh, miksi ekaksi peruspalveluista? Miksei muualta? Kulttuurin tukeminen jäihin, kehitysapu seis, maahanmuutto minimiin, turhat investoinnit jäihin.

Työllistämisestä. Nykymallin pitää muuttua, jos meinataan moisia asettaa moisia työllistämistavoitteita. Yrittäjä on nykyään suurin konna ja vilungin tekijä. Kommunistinuoret tekevät myös kaikkensa, että yrittäjillä olisi mahdollisimman tukalaa:
http://www.ilmiannapomosi.net/
Tällä saadaan aikaan todella "rakentava" ilmapiiri joka paikassa. Toisaalta noillahan on perinteitä. DDR:ssä oli suuri hyve käräytellä perhettä, sukulaisia, naapureita, työkavreita jne., joten sama meno jatkuu.

Suomea yritetään muutenkin kuristaa joka paikassa ahtaalle. Mummojen sakokaivofarssi, julkisuuteen valunut jonkinlainen suunnittelu motareiden nopeusrajoitusten pudottamisesta, talojen lämmityksestä pitää tulla 25% uusiutuvista energialähteistä jne. Suomi poistaa yksin koko maailmaa uhanneen ilmastomuutoksen. Eläköön!

Stadin nuorisolautakunta päätti jatkaa Vapaa katto ry:n vuokrasopimusta kalasatamassa. Vihreiden Emma Kari ja Sosialistidemokraattien Tumppi Varonen vikisivät, kun joutuivat päättämään moisesta asiasta. Kuulemma kaupunginhallituksen pitäisi päättää. Voi voi, kun menee mukaan luottamustehtäviin on joskus pystyttävä päättämäänkin asioista. Turha marista.

Eilen kaksi romanialaista oli jäänyt kiinni ripeän sivullisen ansiosta. Olivat rullanneet 65 vuotiaan miehen. Tänään kaksi ulkomaalaistaustaista miestä pölli keski-ikäisen naisen käsilaukun. Lisää näitä tänne. Nyt heti. Saadaan vähän vipinää tunkkaiseen suomikulttuuriin.

Lentokentän alla kalliossa glykolivuoto keskeytti tunnelin louhintatyöt. Kuinkahan paljon sitä maaperässä oikein onkaan? Auvisen Timo on selvittänyt tätä jo vuosia. Kylmäoja on pilattu aikaa sitten. Lentokenttä on pyhä lehmä, sen toimintaa ei saa arvostella.

Ei kommentteja: