tiistai 8. kesäkuuta 2010

YO-juhlat, muskarin kokous, prätkä rikki, Vantaan Jääurheilun tuki ry ja MUP Oy:n kokous



5.6. lauantaina sai perheen nuori mies YO-lippiksen. Kaverille pienestä pitäen ominaiseen vähäeleiseen, hyväntahtoiseen tyyliin. Aika savotta toi juhlien järkkääminen, mutta kyllä kannatti. Treeniä vastaavista kekkereistä oli saatu tyttären juhlista 2 vuotta sitten, mutta työmäärä yllättää aina.

Kämppä saatii lopputarkastettua viikkoa ennen juhlia ja sain tehtyä roskiskatoksenkin valmiiksi, joten nyt pihalla on kaikki ok.... paitsi puukatos pitää vielä tehdä takapihalle.

1.6. olin kuuntelulla Hämeenkylän Muskarin kokouksessa. n. 100 lasta edelleen käy opissa ja lisää on tulossa koko ajan. Tilavuokra on nousussa ja vuokranantaja uhkaa periä takautuvasti korkeaa vesimaksua vaikkei mestassa ole edes APK:ta tai PK:ta saati suihkua. Kaikki kaupungin avustukset menee tilavuokriin ja lukukausirahat menee muuhun. Nyt kun lapsia pyritään saamaan entistä enemmän kotihoitoon, olisi tällaisten muskareiden ja muiden kerhojen toimintaa tuettavana osana kunnan peruspalveluita. Halvemmaksi nämä kuitenkin tulee.

Me vantaalaisten jääurheiluseurojen edustajat perustimme toukokuun lopussa Vantaan jääurheilun tuki ry:n. Yhdistyksen tavoitteena on edistää vantaalaisten jääurheilijoiden harrastusmahdollisuuksia. Kaikki lajit on yksissä tuumin mukana. Kaupungilla ja potentiaalisilla yhteistyökumppaneilla on nyt vain yksi harrastajien edustaja, jonka kanssa voidaan neuvotella. Helpottaa kummasti.

Meidän pappakiekkojengissä on kavereita jotka ei voi ottaa juoksuaskeltakaan, mutta luistelu onnistuu. Kunnon ylläpitäminen joukkuelajissa onnistuu vain tällä tavoin.

Vantaalle ei ole saatu houkuteltua "hyviä" veronmaksajia verrattuna esim. Espooseen. Ok - niillä on merenrantaa, mutta niillä on myös 10 tekojäärataa - Vantaalla 4. Asukkaita melkein saman verran (vain hippasen enemmän Espoossa).

Olin myös ensimmäistä kertaa Myyrmäen Urheilupuisto Oy:n kokouksessa. Yhtiöllä on käytössään ja hoidettavanaan Myrtsin kaikki urheilupaikat (jäähallit, futishalli ja -stadion sekä Energia-areena). Käyttöyhtiö saa kaupungin tukea, jotta esim. jään hinta saadaan pidettyä junnuille 75€ / tunti. Hyvä tuki siis. Muuutttaaa...... ekassa kokouksessa esityslistalla oli yhtiön hallituksen "kesäretki" jonnekin Savonlinnaan tms. juupajoelle lentokoneella. Kyllä. 2 pv tutustumista paikallisiin urheilupaikkoihin. Kieltäydyin suoraan kokouksessa reissusta. Jos kaupunki avustaa toimintaa, on mielestäni moraalitonta lähteä minnekään yhtiön varoilla. Omalla rahalla voi toki mennä.

Kokonaan toinen juttu on miten urheiluseurojen osakkeet pumpattiin kuiviin vanhasta käyttöyhtiöstä (Myyrmäen Urheiluhallit Oy), joka siis aloitti hallitoiminnan Myyrmäessä. Pirkat-seurakin oli käyttänyt kaikki varansa ml.Hämeenkylän tanssiladon koko kesän tuoton osakkuuteen käyttöyhtiössä. Yhtiöllä oli kohtuullinen varallisuus, mutta vuokra-ajan lopuksi se oli saatu hupenemaan miinusmerkkiseksi. Silti mm. käyttäjille oleellisia korjauksia, kuten esim. ilmanvaihdon peruskorjausta ei oltu tehty. Pitänee jossain vaiheessa julkaista tänne asiasta vähän enemmänkin.

Prätkän jännitteensäädin otti ja hajos, just kun oltiin lähdössä kavereiden kanssa Sipoon moottorikahvilaan. Laturi pukkas jännitettä täysillä ja akku sanoi morjens. Mopo jäi Walkan tallille. Sain sen sunnuntaina kuntoon ja kotiin.

Vapaa-ajan lautakunnan kokous maanantaina 14.6. Näyttää olevan jaossa MaMuille rahaa mm. Lintsin retkiin. Ihan oikeasti.

Ei kommentteja: