tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kevään viimeinen valtuustonkokous 21.6.2010

Valtuuston kokous 21.6.2010

Kokousta ennen valtuustoryhmät ottivat vastaan kehitysvammalähetystön. Inkerinsuomalaiselta Viola Heistoselta on evätty oikeus tavata kehitysvammaista lapsenlastaan. Vaikeasti vammainen poika on hoidossa Imatralla Raution toimintakeskuksessa, Vantaan maksusitoumuksella.

Viola on ensimmäisiä Suomeen sodan jälkeen palautettuja inkerinsuomalaisia, tullut Suomeen 90-luvun alussa ja mennyt samantien duuniin Lindströmin pesulaan. Ei siis näitä paapottavia käenpoikia.

Ikäihminen, joka on selvinnyt sosialismin ja kommunismin hirveydet selväjärkisenä ja ehjänä läpi, on oikeutettu apuumme. Kuntsi tekikin tästä aloitteen, jonka todella moni valtuutettu allekirjoitti.

Valtava määrä valtuutettuja poissa. Ei koskaan vielä näin paljon poissaolleita.

Vantaan ikääntymispoliittinen ohjelma, oma puheenvuoroni:

Alkuun muutama lainaus ohjelmasta:

"Vantaan ikääntyvä väestö on rikkaus. Meillä ikäihmiset elävät mielekästä elämää tavalla, josta muu maailma ottaa mallia."

"Kun haastamme hallintojen raja-aidat, haastamme mielestäni samalla koko ”vanhuuden”". Antti Lindtman, valtuuston puheenjohtaja. Viksu blogi 9.3.09

Muitakin vastaavia löytyy. Upeita lauseita, kertakaikkiaan upeita.

Puheet on puheita ja teot on kuitenkin tekoja.

Ennaltaehkäisevään toimintaan on panostettava - korulause? Esimerkkinä esimerkiksi huonomuististen kotona asuvien ikäihmisten päiväkerhot. Kerho maksaa 20€/kerta (vaikka esimerkkitapaus on maksanut ikänsä veroja Vantaalle). Kerhopäiviä ollut 2 viikossa. Nyt näitä on uhattu supistaa taloustilanteeseen vedoten. Päiväkerhot ovat näille henkilöille todella odotettuja viikkojen kohokohtia.
Kuinka käy jatkossa? Kaikkeen muuhun yhditystoimintaan kaupungilla näyttää riittävän avokätisesti rahaa. Muistetaanko silloin ohjelmassa esitellyt kehystetyt ylevät lauseet?

Kotona asuu yli 91% 75 täyttäneistä. Näistä osa asuu omin käsin, omin säästöin aikanaan rakennetuissa omakotitaloissa. Viime vuoden budjettineuvotteluissa yleinen kiinteistövero nostettiin tappiin eli 1%:iin. Tämä kohdistui juuri ikäihmisiin. Miten käy ensi vuoden talousarviota tehtäessä? Muistetaanko silloin ylevät lauseet ikääntyvistä ihmisistä? Yleistä kiinteistöveroa ei voi enää enempää nostaa, nostetaanko nyt vakituisen asumisen kiinteistöveroa? Kaksi kymmenystä olisi vielä varaa ruuvata peukaloruuvia. Sehän onnistui viimeksikin, miksei nytkin? Otetaan vaan pois omistusasunnoissa asuvilta vanhuksilta. Vai olisiko sittenkin syytä tinkiä jostain menoista?

Tavoitteet - toimenpiteet ja vastuut. Kollektiivinen vastuu on sama kuin ei vastuuta ollenkaan. Vastuusarakkeeseen on laitettava henkilön nimi.

Ikäihmisistä välittäminen on yksi oleellisista kunnan tarjoamista peruspalveluista. Toivottavasti ohjelman 35 sivua kuluu käytössä, eikä jää vain kuriositeetiksi."


Muina asioina kokouksessa mm.:

- Kanniston kouluhanke, jonka rakentaminen on aloitettu ja nyt asia tuodaan budjettiin. 7 MEur 2010 ja 7 MEur 2011 lisää menoja. Tarpeellinen hanke varmasti, mutta miksei hanketta voitu budjetoida ajoissa?

- kaavamuutos Piispankylässä: Asemakaavalla kaavoitetaan noin 2,2 hehtaaria nykyistä peltoaluetta Tikkurilantien ja Piispankyläntien nimiseksi katualueeksi.

- Vastaus valtuutettu Mika Niikon ja usean muun valtuutetun (34) aloitteeseen toimeentulotuen saajan asunnon turvaamiseksi maksamalla vuokra suoraan vuokranantajalle:

Ei tullut suoraan vastausta, jolla varmasti toimeentulotuesta vuokra ohjautuu oikeaan paikkaan. Nyt on ainakin kaikilla tiedossa ja toivottavasti se auttaa. Paapomistahan tämä on, ryssi elämäsi itse totaalisesti ja silti homma pelaa.

- Vastaus valtuutettu Sini Alénin ja usean muun valtuutetun (22) aloitteeseen toimenpiteistä melun vähentämiseksi päiväkodeissa ja kouluissa:

Kuulemma uusissa päiväkodeissa asia on kunnossa rakennusmateriaaleilla. Kuinkas vanhoissa?

- Vastaus valtuutettu Timo Karénin sekä useiden muiden (20) valtuutettujen aloitteeseen Vantaan kaupungin työpaikkojen saamiseksi savuttomiksi vuoden 2011 alusta lukien sekä ohjelman laatimiseksi tupakoimattomuuden edistämiseksi Vantaan kaupungin työpaikoilla 2011 - 2015 / Savuton Vantaa:

Vantaa julistautuu savuttomaksi vuoden 2011 alusta, kukaan ei tosin saa fuduja röökin takia.

Sitten juhannusvalmisteluihin, joihin kuuluu tänä vuonna himapihalla olleen paljun siirtäminen mökille ja mökille toimitetun roudaamien himaan... helppoa. Peräkärryssä on siis aikamoinen hivakka torstaina matkalla mökille. Nostettiin tänään kolmeen mieheen pihan palju peräkärryyn. Pitää laittaa kuva tänne, kunhan ehtii.

Mittumaarit!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei, Timo! Varmaan kesälomat ovat jo takana ja syyskausi alkanut.
Kiitos kirjoituksestasi, jossa mainitset meistä Olegin kanssa.Oli hieno tapaaminen silloin valtuustoryhmän kanssa.Kiitos sinunkin kautta.

Asiat ovat jumiuutuneet virkaedunvalvojaan, jolle on annettu koko valta tyttärenpojastani. Hänellä ei ole minkänlaista aitismintuntemusta ja hän ei ole puolueton,vaan tukee täysin toimintakeskuksen menettely tapojaa.
Minulle on ilmoitettu, ettei lapsenlapseni, siis kehitysiältään ehkä 6-vuotiaan tasolla, halua enää tavata minua.
Jos se pitää paikkansa, niin mielestäni hänet on manipuloitu ja aivopesty siihen tai hän on niin taantunut, ettei enää ymmärrä asian merkitystä. Lapsenlastani pienestä pitäen hoitaneena tiedän kuinka helppo häntä on johdatella.Saman totesi myös syyttäjä katsottuan videolta , kuinka puhetulkki yritti saada ja saikin lapsenlastani syyttämään minua posken mustelmasta.

Virkaedunvalvoja ilmoittaa, että jos hänen päämiehensä ilmoittaa joskus halunsa tavata isoäitiään, se järjestetään.Minä eikä kukaan muu ulkopuolinen ole päässyt tapaamaan poikaa ja kysymään hänen mielipidettään.
Mitä on tämän takana toimintakeskuksessa?, joka vaatii kahden ihmisen hengen tuhoamista henkisesti ja jopa ruumillisestikin jo kovasti vaikuttaa.
Pelkään, ettei lapsenlapsellanikaan ole hyvä olo.

Hyvää syyskautta toivottaen, terveisin Viola Heistonen.

Timo Uppala kirjoitti...

Kiitos Viola kommentista ja voimia jaksamiseen. Olen seurannnut kirjoitteluasi Uuden Suomen blogeissa ja täytyy ihailla tarmoasi, jolla ajat asioita eteenpäin.

Toivotaan, että tämä tapaamisoikeusasia etenee ja katsotaan mitä apua valtuustoaloite tuo tullessaan.

Hyvää LOPPUKESÄÄ, ei syksy ole vielä alkanut.