tiistai 17. elokuuta 2010

Loma loppui - luottamushommiin paluu alkoi vapaa-ajan lautakunnan kokouksella, kulttuurirahaa jaettiin




Pitkästä aikaa päivitystä blogspotiin. Pidin lomaa heinäkuun. Firma oli siis seis.
Kelit suosivat todella hyvin. En käsitä, että samat ihmiset, jotka talvella matkustavat tyyriisti Thaimaan yli 30C:n lämpöön hikoilemaan valittavat Suomen suven samoja hellelukemia.

Rakensin mökillä loman aikana grillikatoksen, josta tuli kooltaan 12 x 3,5 m. Upotin katoksen toiseen päähän paljun, keskelle muurasin avotakan ja toiseen päähän tulee kesäkeittiö. Rakentaminen oli mukavaa konkreettista tekemistä. Oikeastaan koko heinäkuun tuli vietettyä asuna bokserit, naulareppu ja jalassa feikki-crocsit. Aina kun tuntui siltä, että lämpöä on vähän liikaa, kävelin järveen ja sen jälkeen takas hommiin. Upeata luksusta Suomen kesässä kerrankin. Kuvassa katos lähes nykyvaiheessa.

Ja sitten totisempaan torven soittoon.

VAPAS kokous 16.8.2010

Alkuun pari esittelyä: 4V hanke eli Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin. Suunnattu lähinnä vuokratalojen asukkaille. Asukkaille suunnatussa esitteessä kerrottu mm. että vikailmoituksen tekeminen vuotavasta veskin pöntöstä kannattaa ja säästää. Esittelijän mielestä suurimpana vaikeutena on saada tietyiltä vuokrataloalueilta
väkeä mukaan. Ylläri.

Toimialan "tuloskortin" esittely. Vt. toimialajohtaja Nygren:

Ykköstavoitteena aktiivinen ja hyvä elämä vantaalaiselle. Liksat nousee 0,7%, menot kasvavat mm. sisäisien vuokrien korotusten vuoksi.

Tilakeskuksen Pasi Salo esitteli sisäisten vuokrien muodostumisperusteet. Sisäiset vuokrat on suurin menoerä palkkojen jälkeen. Sisäiset vuokrat määräytyvät kuulemma aiheutuneiden kustannusten mukaan. Joo-o. Esim. vanhat kalliosuojat aiheuttavat satojen tuhansien sisäiset vuokrakulut. Tämä taasen aiheuttaa liikuntatoimelle kestämättömän tilanteen.

Työllisyyspalvelut vuokraavat tilat ulkopuoliselta vuokranantajalta. Kysyin miksi, koska kaupungilla on samaan aikaan yli 20 000m2 omia tiloja tyhjänä. Nygren vastasi, että haluavat kaikki saman katon alle ja samoihin tiloihin valtion työllisyystoimintojen kanssa. Kaupungilta ei olisi kuulemma löytynyt vastaavaa tilaa.

Kulttuurin kohdeavustusten hyväksyminen. Muutaman kulttuuritapahtuman avustushakemus oli evätty. Kuitenkin Maahanmuuttajan Kulttuuri ja Taideyhdistys (MKTY) ry:lle oli esitetty hyväksyttäväksi 2800 €, toimintana monikulttuuristen ja kansainvälisten keskustelukerhojen kuluihin ajalle 1.7.-31.12.2010. Kysyin mitä nämä keskustelukerhot ovat ja kuinka usein niitä järjestetään. Annettu vastaus ei vakuuttanut, joten esitin avustushakemuksen hylkäämistä. Herranen kannatti. Äänestys.... ja häviö 15-2. Maahanmuuttajien keskustelukerhot saavat siis rahansa. Keskustelu on kuulemma kulttuuria parhaimmillaan, kumma että keskustelunkin järjestämiseen tarvitaan rahaa. Maahanmuuttajien eri ry:ille annetaan joka kokouksessa rahaa eri toimialoilta. Miten on mahdollista, että nämä ovat pystyneet äin tarmokkaasti luomaan tällaisia rahankeruutapoja? Onko tämä tukenut integroitumista, mm. somalien osalta joista osa on ollut lähes 20 vuotta jo Suomessa?

Esityslistan kohta: Aiesopimus R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa vantaalaisten maahanmuuttajataustaisten nuorten info- ja palvelukeskushankkeesta

Ja sama suomeksi. Maahanmuuttajat tukevat ja auttavat toisiaan työhaussa. Kaupunki kustantaa osan ja loput haetaan ELY-keskukselta. Hommaan palkataan kaksi maahanmuuttajaa kolmeksi vuodeksi kiinteällä kk-palkalla. Tsekkasin R3-yhdistyksen sivuilta, että jäsenet ja muu poppoo on lähestulkoon kaikki somaleita.

Ideana hanke on toki hyvä ja kannatettava. Esitin tähän pöytäkirjalausuman, jonka tavoitteena on tarkentaa ja varmistaa kohdetta. Lausuma kirjattiin mukaan ja se menee näin:

PERUSSUOMALAISTEN PÖYTÄKIRJALAUSUMA – VAPAA-AJAN JA ASUKASPALVELUIDEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSEN ESITYSLISTAN KOHTAAN 72 – ”Aiesopimus R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa vantaalaisten maahanmuuttajataustaistennuorten info- ja palvelukeskushankkeesta”

Vantaan kaupunki esittää R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa tehtäväksi aiesopimusta, joka tähtää maahanmuuttajanuorten työllistymistilanteen parantamiseen.

Koska R3 Maahanmuuttajien tuki ry on vahvasti somalitaustainen järjestö, edellytämme että hankkeeseen osallistuvat virkamiehet valvovat että tuki- ja neuvontapalvelut kohdistuvat tasapuolisesti kaikkiin maahanmuuttajaryhmiin, sekä hankkeeseen osallistuvat avustavat myös valtaväestöön kuuluvien nuorten neuvonnassa.

Edellytämme myös, että vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnalle raportoidaan neljännesvuosittain hankkeen etenemisestä.


Vantaalla, 16.8.2010
Perussuomalaisten ryhmä

Timo Uppala

Jouni Herranen

Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Ei kommentteja: