tiistai 23. maaliskuuta 2010

Maahanmuuttokeskustelua - mamu, moku Mobutu Sese-Seko.

Ajattelin, etten skrivaa tästä yllättävän käänteen saaneesta MaMu-keskustelusta mitään, mutta on pakko.

Ensin Hesari tutkimuksessaan havaitsi yllättävästi, ettei yli 60% suomalaisista ottaisi lisää mamuja.

Heti perään kolumneissa dumattiin tämä tulos perinteisin "vieraan kulttuurin pelko", "sulkeutuneisuus", "tietämättömyys" jne. argumenteilla, joilla maalataan ihmisestä heti verkkarit kainalossa-kumisaappaat jalassa - Suomi-lippis päässä oleva sisäsiittoinen vuoristolainen.

Pitäisikö kuitenkin kysyä, minkä maalaisia maahanmuuttajia tänne halutaan ja minkä maalaisia ei. Saataisko siitä jotain osviittaa. Löytyisikö taustalta kuitenkin ihmisten omakohtaisesti havaitsemaa mamu-statuksen väärinkäyttöä, havainnointia tulijoiden haluttomuudesta integroitua tänne, havainnointia vastikkeettomasta etujen hyväksikäytöstä, havainnointia kulttuurien liian rajusta erilaisuudesta? Rikollisuustilastot olisi myös hyvä saada julkaistua syntyperän mukaan sortattuna, kuinka paljon prosenteissa ryhmän jäsenistä osallistuu rikoksiin. Olisko tässä se koko homman ydin?

Lisäksi heti perään vedetään keskusteluun Finlaysonit, Fazerit jne. joita tänne päästämällä ei olisi Suomeen noussut teollisuutta. Tai suomalaisten muutto Ruotsiin, USAan jne. Tai saksalaisen insinöörin tänne muuttamisen estäminen. Haloo! Näistähän tässä on just kyse...

SDP veti pohjat kertomalla Urpilaisen suulla, että puolueella on ollut aina "maassa maan tavalla"-meininki. No niinpä niin. "Aivan aluksi haluaisin sanoa, että maassa maan tavalla".

Yllättäen aivan puskista Björn "Nalle" Wahlroos (mm. entinen Toveri-lehden toimittaja 70-luvulta) tempaisi yllätysvedon kehitysapua vastaan: "Olemme 50 vuotta heittäneet rahaa Kankkulan kaivoon. Ehkä hissukseen voisi alkaa myöntää, että tälläkään keisarilla ei ole vaatteita. Wahlroos viittaa asiantuntijanäkemyksiin, joiden mukaan apu on vain pitkittänyt köyhyysongelmaa ja lisännyt korruptiota sekä kehitysmaiden riippuvuutta teollisuusmaista."

Wahlroos viittaa entisen sambialaisen Dambisa Mayon kirjaan Dead Aid (klikkaa).

On tää ihmeellistä aikaa. Itsestäänselvyyksiä alkaa näkyä mediassa. Vähän samalainen fiilis kuin suuren ja mahtavan naapurikehitysmaan romahtaessa.

Eilen MOT-ohjelmassa oli tiukkaa asiaa mm. tuuli- ja ydinvoimasta. Stadin valtuusto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan 20% tarvittavasta energiasta on tuotettava uusiutuvista energialähteistä vuoteen 2020 mennessä. Ok - kaunis ajatus. Vaihtoehtona olisi, että lämmitysenergia tuotettaisiin Loviisan ydinvoimalasta tuotetulla kaukolämmöllä, jonka putket vedettäisiin 30 metriä syvällä kalliossa. Olivat laskeneet, että hakkeilla ja risulla tuotettu lämmitys vaatisi 2 minuutin välein jyrääviä rekkoja Hanasaareen. Oksa ja latvahake ei riitä, vaan pitäisi käyttää jo normaalia tukkipuuta. Tuulivoimaa tarjotaan aina vaihtoehdoksi, mutta esim. Tanska tuuttaa Ruotsiin ylimääräistä tuulivoimaa alihintaan, koska oma talteenottokapasiteetti ei riitä. Sama kuulemma olisi Suomessa edessä. Lisäksi ei tiedetä, miten merituulivoimalat kestäisivät ahtojäiden puristuksessa.

On kiva ideoida kaikkea, jalat tukevasti irti maasta. On mahdollisuus, että nyt piiperretään valtava hukkainvestointi symppisrisu- ja tuulivoimaan. Outokummun tj. sanoi samassa ohjelmassa, että suomen kaivosvarat riittäisivät ruostumattoman teräksen tuottamiseen, mutta energiapuute voi ajaa jalostuksen muihin maihin.

Voi hyvää päivää näitä "maailmanparantajia". Verenpaine, verenpaine, rauha, rauha....

Ei kommentteja: