maanantai 18. toukokuuta 2009

Taistelua tuulimyllyjä vastaan - taas kerran

Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnan kokous 18.5.2009 klo 17:30

Olin laittanut jo etukäteen Kokoomukselle listan mitä aion esittää.
Kuulemma oikeilla linjoilla olen, mutta saattaa olla vaikea saada läpi. Nii-i...

Kokousta ennen Vihreät ja Kokoomus esittivät minulle kahviossa osan poliittisten nuorisojärjestöjen tuen pienentämistä. Vihreiden mielestä esim. nuoret kotkat ja pioneerit olisivat kuitenkin saaneet rahaa...

Toinen perussuomalaisten edustaja myöhästyi lautakunnan kokouksesta, koska oli muissa luottamustehtävissä joiden piti jo päättyä klo 17:00. Eli en tulisi saamaan huikeaa kannatusta esityksilleni.

Esitin kuitenkin kokouksessa:

Kohdassa 24 (Taitelija-apurahat) jaettavaksi ehdotetun summan (n. 57000 €) puolittamista ja loppupuolikkaan jättämistä kaupungin kassaan. Tämä on teknisesti ja juridisesti mahdollista.

Perusteeni: huono taloustilanne. Samaan aikaan on SosTer-kokous jossa mennään todella ihmisten iholle. Leikataan kunnan perustoiminnoista. Henkilökohtaisesti en ole koskaan näitä taiteilija-apurahoja ymmärtänyt - kärjistäen:
eihän sellaista timpuriakaan tueta kaupungin varoin, joka tekee niin huonoja asuntoja ettei kukaan osta niitä.

Päätös: Kokoomus, kommarit, vihreät, demarit, RKP:t kaikki hyväksyivät yksimielisesti taiteilija-apurahojen jakamisen. En saanut esitykselleni kannatusta.
Päätöksen jälkeen mm. se yksi tanssiperformanssitaiteilija (Ilkka Volanen) pääsee tutkimaan valoa Lappiin Vantaan kaupungin 2000€:n tuen voimin. Siis todella näin. AAAARRGGGHHHH!!!
"Pienituloiset" Sami ja Maarit Hurmerinta saavat 2000€ kumpikin sävellystyöhön. Ja tietysti kaikkia muita "produktioita" ja muuta tauhkaa!!!

Kohdassa 61 (Kohdeavustuksen myöntäminen nuorisotoimintaan) esitin näiden avustushakemusten hylkäämistä:
a) Somali Reconstruction And Social Devolopment ry. (SORASD) hakee avustusta 8590€
lapsiperheille ja nuorille järjestettävään leiriin.
d) Somaliopettajien ry hakee avustusta maahanmuuttajanuorten avoimeen ja
ryhmätoimintaan 4500€. Toimintaa järjestetään Koivukylässä, Talocenterissä.

Perusteeni: Tämä ei edistä somalien integroitumista muuhun yhteiskuntaan. Asuvat yhdessä, luudaavat ostareilla yhdessä ja näemmä nyt leireilevät kesälläkin yhdessä - kaupungin varoin. Ei ihme, että kansa on täynnä kihisevää kiukkua
somaleja kohtaan. Yllätyin lauantaina Myyrmäen paalutorilla Vantaan kaupunkijuhlassa kiltin näköisten mummojen ja pappojen asenteista. Todella jyrkkiä kannanottoja. Piti vetää itsekkin pari askelta taaksepäin niiden paasatessa.

Perustelin myös, että nämä ovat suljettuja leirejä, joille ei muita oteta. Joku virkamies vastasi, että kyllä näille muutkin voivat mennä. Joo-o....

Päätös: Kokoomus, kommarit, vihreät, demarit, RKP:t kaikki hyväksyivät yksimielisesti somalien leirien
rahoittamisen. En saanut esitykselleni yhtään kannatusta. Voi olla aika vaikeaa jonkun lomautetun tai työttömän sulattaa tällaista päätöstä. Itse asiassa tällainen päätös kääntyy myös loppujen lopuksi somaleitakin vastaan.

Kohdassa 63 esitin kaikkien poliittisten nuorisojärjestöjen avustusten hylkäämistä

Perusteeni: toiminta vähäistä, "menneen talven lumia", vanhaa tunkkaista 70-luvun meininkiä, mm. SDPL, Suomen Demokratian Pioneerien Liitto... voi taivahan taatto!
Poliittiset nuorisojärjestöt ovat hakeneet ja saaneet valtiolta avustuksia, joten paikallisesti niitä ei enää tarvitse tukea. Eikä muutenkaan.

Poliikka ei kuulu nuorisotoimintaan eikä se kuulu urheiluun. Nuoret ja lapset ovat vastustuskyvyttömiä kaikenlaiselle ideologiselle höpötykselle ja siten siis oivia aivopesun kohteita. Siis vuoden 2009 Suomessa, todella syvissä talousvaikeuksissa kamppailevassa kunnassa ehdotetaan tällaista. Uskomatonta!

Haluaisiko joku poliittisen nuorisotoiminnan kannattaja, että oma lapsensa ajautuisi esim. kaverinsa houkuttelemana ääri-nationalistisen liikkeen nuorisotoimintaan? Tuskin.

Sain kokouksen aikana lapulla tarjouksen 60% leikkauksesta poliittisten järjestöjen tuista, mutta ei ollut selvää koskisiko se varmasti kaikkia poliittisia järjestöjä. Vastasin lapulla, että ok mikäli leikkaus koskee kaikkia. Demarit ja kommarit vastustivat luonnollisesti poliittisten nuorisojärjestöjen tukien leikkauksia.
Jengi on näihin vanhoihin systeemeihin TODELLA kypsyneitä, onneksi vasemmisto ei näytä sitä tajuavan.

Päätös: Asia jätettiin pöydälle.

Näin tälläkertaa. Lautakunnan jäsenistä löytyy hyviä tyyppejä keskusteluissa, mutta
niillä ei ole pokkaa äänestää omaa ryhmäänsä vastaan. Lampaat.

5 kommenttia:

Christa G. kirjoitti...

Hyviä asioita olet yrittänyt läpi saada, olen kanssasi ainakin kahdessa ensimmäisessä aivan samoilla linjoilla. Tuosta nuorista ehkä hieman eri mieltä siinä määrin, että kyllä nuorillakin on hyviä ajatuksia ja on hyvä että myös niitä tuodaan julki. Joskin urheiluun sekoittamista en ymmärtänyt.

Timo Uppala kirjoitti...

Moi! Kiitos kommentista. Tarkoitin, että on "puhdas" nuorisotoiminta ja sitten tämä poliittinen nuorisotoiminta. Eli esim. nuorisotiloihin yms. politiikka ei kuulu. Nuorien Kotkien toimintaan se kuuluu. Urheilu on urheilua, ilman politiikkaa.

Hyvät kommentit, sori ilmaisin itseni epäselvästi!

Anonyymi kirjoitti...

Sä unohdit nyt partiolaiset! Minusta ne voi yhtä hyvin niputtaa nuoriin kotkiin!!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hölmösti sanottu, tarkoitin tietty että vastakkaisasettelua näiden kahden järjestön välillä on. Vaikka molemmilla on varmasti hyvä tahto:) Nuorisolle toimintaa!!!

Timo Uppala kirjoitti...

Nuorisolle pitää olla toimintaa. Se on oikein. Jos nuoriso haluaa poliittista toimintaa, mihin sitä rahaa tarvitaan? Kokoustaa "emäseuran" tiloissa, voi tulla vierailemaan kaupungintalolle kokouksia seuraamaan, politrukit käyvät varmaan mielellään antamassa suu vaahdossa neuvoja luokkataisteluista nuorten kokouksissa jne.

Partio ei taida olla niin poliittinen juttu, ainakaan kun oman tuttavaperheen skidejä funtsin. Lisäksi niiden harrastajamäärät on vähän toista luokkaa kuin Suomen Demokraattisten Pioneeritovereiden jamboreissa.
Itse en ole ollut eikä mun lapset koskaan partiossa, enkä tunne koko orkesterin toimintaa muutenkaan millään lailla joten ei mulla ole mitään ketunhäntää tässä kainalossa. Työväen urheiluliitosta on kokemuksia, kun ne mätkäs mulle vuoden kilpailukiellon, kun vaihdoin SVUL:in seuraan. 15-vuotiaalle klopille. Silloin jo hiffasin, että tässä on jotain tosi mätää...