tiistai 24. maaliskuuta 2009

Vapaa-ajan lautakunnan kokous 23.3.2009

Heti kärkeen esityslistalla olleet liikuntalaitosten käyttöavustusten jako ilmoitettiin siirrettäväksi seuraavaan kokoukseen.

Toimialueen leikkauksista tavoitellaan säästöjä kaikkiaan 905000 €.

Kulttuuripalvelujen Iris Lehtonen esitteli toimialaa: säästöjä 2%=94000€, mm. Martinus-sali kiinni viikonloput, koska viikonlopputyöt kalliita jne. Kysyin Oopperan tuen suuruudesta - 514 000 €. Ooppera saa siis luonnollisesti Vantaan täyden tuen - 514 000 €, kun SAMAAN AIKAAN SUUNNITELLAAN KOULURUOKAILUSTA 200 000 €:n säästöjä. WROOONG!
Toki muihinkin tanssiteatteri yms. "produktioihin" pitää saada täysi tuki. Ihmettelin ääneen kysynnän ja tarjonannan lain puuttumista tässä tapauksessa. Tehdään sellaisia esityksiä että pääsylipputulot kattavat menot.

Liikuntapalvelujen Hannu Vikman: viikonlopputyöt loppu, avustuksista pois, järjestöille lisää maksuja

Nuorisopalvelut Ari Tossavainen: rekrytoinnit jäihin, liikkuvat vähemmän autoilla, ei tiloja kuitenkaan kiinni

Asukaspalvelut: työllisyyspalvelupuolelle ei kajota, yhdistävät valokeilan ja TYP:in toimintaprosesseja,
yhteispalvelupisteiden aukioloa voidan myöhemmin joutua rajoittamaan

Kohta 5. Seminaari ja kokous:
23.-24.4.2009

Ehdotin, että pidetään Suomessa illanviettoineen, muttei yövytä siellä.
Jengi ehdotti yöreissua, koska näin saadaan paremmin tutustuttua toisiimme. Voisihan sitä tutustua ilman yöpymistäkin ja säästää kaupungin vähiä rahoja. Kysyin tarjousta Hämeenkylästä, mutta valitsivat Riihimäen strategiaseminaarin paikaksi. Länsi-Vantaa ei kelvannut vantaalaisille luottamushenkilöille.

Joku kitaristiheppu Janne Malinen sai jatkoaikaa taiteilija-apuraha selvitykselle vuodelta 2007 - kyseinen taiteilija ei mainitse nettisivuillaan Vantaata avustajiensa joukossa!

Hakunilan kansainvälinen yhdistys sai nuorten kahvilalle ilman muuta 3500€:n avustuksen vuokrakuluihinsa ja Mozaika ry 2200 € kerhotilojen vuokrakuluihin. Tottakai! Tämä lyötiin niin nopeasti kiinni, etten ehtinyt saada puheenvuoroa vaikka yritin.
Pitäisikö itsekin perustaa joku kahvila...

4 kommenttia:

Christa G. kirjoitti...

Siis tosi kieroutunutta, että lasten ja nuorten ruokailusta säästetään, jotta keski-ikäiset -> pääsisivät nauttimaan oopperasta!
Kouluruokailu tuntuu muutenkin olevan jo tiukilla, pian varmaan sekin maksaa.
Kun kouluruuan tasoa lasketaan samalla nostetaan yhteiskunnan terveyspalvelukuluja ja ihmetellään miksi nuoret ovat niin ylipainoisia?
En tiedä kuinka todenperäinen ajatukseni on siitä, että nuoret ajautuvat tämän vuoksi helpommin syömään epäterveellisesti ja lisäksi käyttämään enemmän pikaruoka-ketjuja.

Timo Uppala kirjoitti...

Kiitos Christa kommentista. Kuulin just, että lasten terveystarkastuksia on myös aika harvaan; ekaksi eskarissa ja "heti perään" seuraavaksi 8.luokalla. Perusteluna oli ettei ole varaa...

Nyt hirvittää tuon sinänsä tarpeellisen yhdistymisselvityksen kustannukset. Mistähän ne on sitten pois.

Timo Uppala kirjoitti...

Niin vielä tähän: oot oikeassa - tottakai lapset syö pika-/roskaruokaa mieluummin, kun perusruuan valmistuskuluista tingitään ja siitä ei saada välttämättä niin hyvää. Raaka-aineet tekee ison osan aterian laadusta.

Christa G. kirjoitti...

Terveystarkastus noin harvoin!
Kyllä joskus vanhoihin hyviin aikoihin se oli muistaakseni joka vuosi?
..taas hyviä syitä kaventaa sitä oopperan tukea. Oopperan takia ei kukaan kuole tai sairasta, lippujen hintaa voisi nostaa tai keksiä lisää rahoittajia jostain niin ei tarvitsisi säästää väärästä paikasta.

Nykyään ympärillä on niin paljon nuoria ihmisiä, joilla on paljon ongelmia.
Ehkäpä masennuksia yms. pystyttäisiin ennalta ehkäisemään jos lapsilla ja nuorilla olisi säännölliset terveystarkastukset, toki eihän näissä tarkastuksessa välttämättä tällainen tule ilmi, mutta suurempi mahdollisuus olisi jos käyntejä lisättäisiin edes joka toiseen tai kolmanteen vuoteen.