maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kaupungin valtuuston kokous 2.3.2009

Esityslistalla oli mm. Kehä III:sen parannusten käynnistäminen, vihdoinkin. Vantaan lainasta valtiolle heräsi keskustelua, mutta valtuusto teki onneksi päätöksen kaupunginhallituksen esityksen pohjalta. Päätettiin kuitenkin vaatia yksissä tuumin lainan pikaista takaisinmaksua.

Entisen silkkitehtaan alueen, Pakkala 3 C ja Simonkylän kaavamuutokset hyväksyttiin myös. Kaavamuutokset kirvoittivat keskustelua uusien alueiden lasten ja nuorten harrastuspaikoista. PS:n Niikko esitti lasten ja nuorten kasvun huomioivien harrastuspaikkojen rakentamisen alueille.

Hyvä ehdotus - ettei alueille tulisi vain peruskämäset hiekkalaatikot ja siinä se. Etenkin Pakkalassa on nuorilla mahdollisuus valua Jumboon luudaamaan. Katukoris- ja skeittipaikat ovat hyviä paikkoja omaehtoiselle harrastamiselle. Valtuutettu Sainio (sd) kehotti nuoria innovatiivisuuteen ja luistelemaan lampien jäällä jne. Huh. Esim. itsetehdyt innovatiiviset skeittipaikat poistetaan kaupungin tai muiden asukkaiden toimesta alta aikayksikön. Se siitä innovatiivisuudesta.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet koetaan vain rahanmenona, mutta ne ovat myös kilpailuvaltti taisteltaessa veronmaksajista lähikuntien kanssa. Pieni panostus näihin - suuri hyöty alueen houkuttelevuudelle - kaupungille verotuloja.

Pikku kauneusvirhe ikikommarilta taistolaispuhemoottorilta Jaakko Laaksolta: kun Niikko piti puheenvuoroaan ja mainitsi olevansa uusi valtuutettu, kommentoi tämä Vantaan Ajatusten Tonava että "sen huomaa". Asiaton kommentti. Heittoja asiaan saa heittää, muttei henkilökohtaisuuksia. Kommarille, jonka ihannemaailma sortui omaan mahdottomuuteensa ja jonka ihannemaailman jäljiltä miljoonat ihmiset kuolivat ympäri maailmaa, voisi olla helppo löytää vastaheittoja - eikä tarvitsisi paljon etsiä aukkoja suojauksesta.

Ei kommentteja: