maanantai 23. elokuuta 2010
Valtuuston syyskauden 2010 eka kokous 23.8.2010 - nuorisovaltuusto pääsi mukaan ja heti mukaan puhumaan asiaa
Eka kokous 23.8.2010 syyskaudella, tai siis loppukesäkaudella. Ei saa vielä luovuttaa, kesä jatkuu!
Kokousta ennen Vantaan omakotiyhdistyksen kaksimiehinen delegaatio kävi kertomassa mikä painaa mieltä. Listalla hyviä asioita ja takana perinpohjaista perehtymistä. Yhtenä asiana mm. Länsi-Vantaan lentomelu, joka johtuu kiitotie 3:sen vähäisestä käytöstä.
Itse kokouksen asialistalla aika mitätön määrä asioita. Muodollisuuksien jälkeen ekana otettiin nuorisovaltuuston puheoikeuden myöntäminen valtuustoon. Asia lähti liikkeelle vihreiden Niinimäen aloitteesta.
Puheoikeus myönnettiin ja NuVan Rokkanen piti hyvän kiitospuheenvuoron, jossa kertoi mm. stadin nuorisoyhdistyksen tms. edustajan kyselleen jelppiä. Vantaalla nuorison edustus on nyt päätöksenteon tukena virallisesti ja siten ollaan edellä pääkaupunkia ainakin tässä asiassa.
Esityslistalla oli myös Niinistön Jaakon ja mun aloite luottamushenkilöiden ulkomaanmatkojen omavastuuosuudesta ja raportoinnista. Pidin tässä kohtaa lyhyen puheenvuoron, jossa kiitin pikaisesta vastaamisesta aloitteeseen. Mainitsin, että vastaus oli odotetun kaltainen ("Aloitteessa esitetyt edut ovat suurelta osin kaupunginhallituksen antaman ohjeistuksen mukaisia. Ohjeistusta noudatettaessa erillisen omavastuuosuuden periminen matkakustannuksista ei ole perusteltua.")
Halusin varmistaa, että edes raportointivelvoite tulee jotenkin kirjattua joten laadin tällaisen pöytäkirjalausuman:
PERUSSUOMALAISTEN PÖYTÄKIRJALAUSUMA KAUPUNGINVALTUUSTON ESITYSLISTAN KOHTAAN 8 - Vastaus valtuutettu Timo Uppalan ja valtuutettu Jaakko Niinistön sekä useiden muiden (13)
valtuutettujen aloitteeseen luottamushenkilöiden ulkomaanmatkojen omavastuu-
osuuden asettamiseksi
Perussuomalaisten valtuustoryhmä edellyttää, että aloitteessa esitetty vaatimus raportointivelvollisuudesta toteutetaan.
Luottamushenkilöiden ulkomaanmatkoista laaditaan määrämuotoinen raportti, joka sisältää seuraavat asiat:
• matkan kohdemaa ja kaupungit
• osallistujat
• matkan aloitus- ja päätöspäivämäärät
• lyhyt selostus matkasta
• matkan tavoite
• oma arvio tavoitteen toteutumisesta
• saavutetut hyödyt Vantaan kannalta
Raportin laatii joku mukana olleista luottamushenkilöistä ja se liitetään liitteeksi seuraavaan kaupunginvaltuuston kokouksen esityslistan materiaaliin.
Pöytäkirjalausumassa esitetty parannusehdotus ei aiheuta lisäkustannuksia kaupungille, mutta lisää merkittävästi avoimuutta, läpinäkyvyyttä, parantaa tiedonkulkua ja jakaa mahdolliset saavutetut hyödyt laajemman joukon saataville.
Vantaalla, 23.8.2010
Perussuomalaisten ryhmä
Seuraavana listalla oli Ranbir Sodhin aloite maahanmuuttajien suosimisesta kaupungin työntekijöitä valittaessa. Vihreät toverit puolustivat ja taisi joku demarikin yhtyä samaan kuoroon. Ei mene omaan jakeluun, ei millään. Vaikka kuinka mamujen saaminen työelämään varmasti auttaa yhteiskuntaan integroitumisessa, sitä ei voi tehdä tällalailla väkisin, suosien jotain ryhmää. Voi vaan kuvitella sitä katkeroitumisen määrää, joka tästä lähtisi liikkeelle. Saattaisi jengin sellaiseen vimmaan, ettei uskalla edes ajatella seurauksia.
Sinänsä Ranbirille pisteet; vaatii pokkaa esittää muulla kuin äidinkielellään isolle jengille näinkin vaikeita sanoja vilisevä asia. Itsellä voisi olla orpo olo vastaavassa tilanteessa esim. Intiassa.
Yhtenä esityslistan asiana oli kaavamuutos, jolla mahdollistetaan Martinkylän tien (lähtee siitä Hämeenkylän McDonaldilta Kodin1:lle päin) muuttaminen 4-kaistaiseksi. Karttakuva alueesta jossain tässä blogissa. Taitaa olla tuolla ylhäällä.
Pidin puheenvuoron, jossa ihmettelin tätä hanketta. Kehä III menee sadan metrin päässä ja siihen tekemällä kunnon liittymät (mm. liikenneympyrä voimalan viereen) saadan homma pelaamaan. Vantaan taloudellisessa tilanteessa on paljon pahempia liikennesumppuja joita pitäisi kehittää. Heti tulee mieleen mm. Rajatorpantien risteys Vihdintien yli, sitä seuraava Rajiksen Nesteen risteys, Pähkiksen koulun risteys ilman liikennevaloja, jne. Jos jotain halutaan nelikaistaiseksi, olisi yksi kohde toi Rajatorpantie Myrtsiin päin.
Kokous päättyi hyvissä ajoin. Ehdin himaan kasaamaan prätkän enskavedon ja kytkimen. Toissa viikonloppuna mökiltä palatessa oli sisemmän enskakopan kiinnityspultteja katkennut koneen lohkon päästä ja avattuani kopan, huomasin että myös kopan sisältä oli kaks pulttia poikki. Tiesin ajaessa, että jotain on pielessä, koska vaihdetseba ravisti niin penteleesti.
Samalla vaihdoin eturattaan alle stefan, sorvautin rattaan alle tulevaan holkkiin uran, jonne hommasin Tiivistekeskuksesta o-renkaan, korjasin koneen lohkon kierteet helicoililla ja vaihdoin koneen kiinnityslinkit, joista toisen kumipuslat oli huonossa kunnossa. Pelkkä pulttien vaihto olisi korjannut oireen - ei syytä.
Lyhyt koeajolenkki tuntui ok:lta, aamulla Kehä I:sen ruuhkiin ja taatusti työkalut mukaan. Saattaa olla matkan varrella kytkimen säätöä, kunnes levyt on asettuneet kohdilleen.
tiistai 17. elokuuta 2010
Loma loppui - luottamushommiin paluu alkoi vapaa-ajan lautakunnan kokouksella, kulttuurirahaa jaettiin
Pitkästä aikaa päivitystä blogspotiin. Pidin lomaa heinäkuun. Firma oli siis seis.
Kelit suosivat todella hyvin. En käsitä, että samat ihmiset, jotka talvella matkustavat tyyriisti Thaimaan yli 30C:n lämpöön hikoilemaan valittavat Suomen suven samoja hellelukemia.
Rakensin mökillä loman aikana grillikatoksen, josta tuli kooltaan 12 x 3,5 m. Upotin katoksen toiseen päähän paljun, keskelle muurasin avotakan ja toiseen päähän tulee kesäkeittiö. Rakentaminen oli mukavaa konkreettista tekemistä. Oikeastaan koko heinäkuun tuli vietettyä asuna bokserit, naulareppu ja jalassa feikki-crocsit. Aina kun tuntui siltä, että lämpöä on vähän liikaa, kävelin järveen ja sen jälkeen takas hommiin. Upeata luksusta Suomen kesässä kerrankin. Kuvassa katos lähes nykyvaiheessa.
Ja sitten totisempaan torven soittoon.
VAPAS kokous 16.8.2010
Alkuun pari esittelyä: 4V hanke eli Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin. Suunnattu lähinnä vuokratalojen asukkaille. Asukkaille suunnatussa esitteessä kerrottu mm. että vikailmoituksen tekeminen vuotavasta veskin pöntöstä kannattaa ja säästää. Esittelijän mielestä suurimpana vaikeutena on saada tietyiltä vuokrataloalueilta
väkeä mukaan. Ylläri.
Toimialan "tuloskortin" esittely. Vt. toimialajohtaja Nygren:
Ykköstavoitteena aktiivinen ja hyvä elämä vantaalaiselle. Liksat nousee 0,7%, menot kasvavat mm. sisäisien vuokrien korotusten vuoksi.
Tilakeskuksen Pasi Salo esitteli sisäisten vuokrien muodostumisperusteet. Sisäiset vuokrat on suurin menoerä palkkojen jälkeen. Sisäiset vuokrat määräytyvät kuulemma aiheutuneiden kustannusten mukaan. Joo-o. Esim. vanhat kalliosuojat aiheuttavat satojen tuhansien sisäiset vuokrakulut. Tämä taasen aiheuttaa liikuntatoimelle kestämättömän tilanteen.
Työllisyyspalvelut vuokraavat tilat ulkopuoliselta vuokranantajalta. Kysyin miksi, koska kaupungilla on samaan aikaan yli 20 000m2 omia tiloja tyhjänä. Nygren vastasi, että haluavat kaikki saman katon alle ja samoihin tiloihin valtion työllisyystoimintojen kanssa. Kaupungilta ei olisi kuulemma löytynyt vastaavaa tilaa.
Kulttuurin kohdeavustusten hyväksyminen. Muutaman kulttuuritapahtuman avustushakemus oli evätty. Kuitenkin Maahanmuuttajan Kulttuuri ja Taideyhdistys (MKTY) ry:lle oli esitetty hyväksyttäväksi 2800 €, toimintana monikulttuuristen ja kansainvälisten keskustelukerhojen kuluihin ajalle 1.7.-31.12.2010. Kysyin mitä nämä keskustelukerhot ovat ja kuinka usein niitä järjestetään. Annettu vastaus ei vakuuttanut, joten esitin avustushakemuksen hylkäämistä. Herranen kannatti. Äänestys.... ja häviö 15-2. Maahanmuuttajien keskustelukerhot saavat siis rahansa. Keskustelu on kuulemma kulttuuria parhaimmillaan, kumma että keskustelunkin järjestämiseen tarvitaan rahaa. Maahanmuuttajien eri ry:ille annetaan joka kokouksessa rahaa eri toimialoilta. Miten on mahdollista, että nämä ovat pystyneet äin tarmokkaasti luomaan tällaisia rahankeruutapoja? Onko tämä tukenut integroitumista, mm. somalien osalta joista osa on ollut lähes 20 vuotta jo Suomessa?
Esityslistan kohta: Aiesopimus R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa vantaalaisten maahanmuuttajataustaisten nuorten info- ja palvelukeskushankkeesta
Ja sama suomeksi. Maahanmuuttajat tukevat ja auttavat toisiaan työhaussa. Kaupunki kustantaa osan ja loput haetaan ELY-keskukselta. Hommaan palkataan kaksi maahanmuuttajaa kolmeksi vuodeksi kiinteällä kk-palkalla. Tsekkasin R3-yhdistyksen sivuilta, että jäsenet ja muu poppoo on lähestulkoon kaikki somaleita.
Ideana hanke on toki hyvä ja kannatettava. Esitin tähän pöytäkirjalausuman, jonka tavoitteena on tarkentaa ja varmistaa kohdetta. Lausuma kirjattiin mukaan ja se menee näin:
PERUSSUOMALAISTEN PÖYTÄKIRJALAUSUMA – VAPAA-AJAN JA ASUKASPALVELUIDEN LAUTAKUNNAN KOKOUKSEN ESITYSLISTAN KOHTAAN 72 – ”Aiesopimus R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa vantaalaisten maahanmuuttajataustaistennuorten info- ja palvelukeskushankkeesta”
Vantaan kaupunki esittää R3 Maahanmuuttajanuorten tuki ry:n kanssa tehtäväksi aiesopimusta, joka tähtää maahanmuuttajanuorten työllistymistilanteen parantamiseen.
Koska R3 Maahanmuuttajien tuki ry on vahvasti somalitaustainen järjestö, edellytämme että hankkeeseen osallistuvat virkamiehet valvovat että tuki- ja neuvontapalvelut kohdistuvat tasapuolisesti kaikkiin maahanmuuttajaryhmiin, sekä hankkeeseen osallistuvat avustavat myös valtaväestöön kuuluvien nuorten neuvonnassa.
Edellytämme myös, että vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunnalle raportoidaan neljännesvuosittain hankkeen etenemisestä.
Vantaalla, 16.8.2010
Perussuomalaisten ryhmä
Timo Uppala
Jouni Herranen
Näihin kuviin ja tunnelmiin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)