torstai 14. kesäkuuta 2012


Nuorimies muutti kotoa pois kesäkuun alussa. Nyt ollaan sitten vanhat varikset kaksistan himassa. Niin se aika rientää. Just hetki sitten oli sellainen touhotus himassa ja nyt on hiljaista kuin vintillä. Kuuluu elämän kiertokulkuun, mutta silti outoa se on, kun osuu kohdalle.

Neito sentään nukkuu öitä kotona nyt kesäduuniaikanansa, mutta kämppää etsitään vävykandin kanssa kovaa vauhtia ASP-säästöjen kohteeksi.

Vapaa-ajan lautakunnan kokous 11.6.2012 - lyhyt naseva kurahdus


Esityslistan asioista etukäteen lehdissä oli juttua Vantaan elävän musiikin yhdistyksen (VELMU ry:n) treenikämpästä luopumisesta.

Hemmetin hieno vanha rakennus, jossa VELMU on ollut vuokralaisena 80-luvulta lähtien. Rokkarit ovat rokanneet ja rakennus on kulunut 900 000 euron remontin vaatimaan kuntoon. Tästä nousi tietysti hirveä älämölö, koska julmurit on viemässä soittajilta treenipaikan.

Ok. Treenipaikkoja tarvitaan, se on selvä. Onko 1800-luvun vessaton ja vesijohdoton hirsitalo juuri paras paikka bändeille?. Ei ilmanvaihtoa, ikkunoita on peitetty umpeen, lisäsähköjä vedetty seinien läpi rikkoen talon alkuperäisyyttä. Löytyisikö sittenkin kaupungin kymmenistä tuhansista käyttämättömistä tyhjistä neliöistä paremmin bändeille soveltuvia tiloja?

Mm. tämän vuoksi asia palautettiin takaisin virkamiesvalmisteluun.

Näissä aina ihmetyttää vuokralaisten kädettömyys. Miksei ole aiemmin pyydetty esim. tilakeskukselta materiaaleja ja tehty itse kaupungin valvonnassa korjaustöitä jo kauan sitten? Annetaan kämpän vaan pikkuhiljaa rappeutua tähän jamaan.

Esityslistalla oli myös Vantaan kaupungin ja Vantaan Nicehearts ry:n välisen tyttötyö-hanketta koskevan kumppanuussopimuksen hyväksyminen.

Vantaan kaupungin vapaa-aika ja asukaspalvelut ja Vantaan Nicehearts ry ovat solmineet 28.5.2012 kumppanuussopimuksen, jossa osapuolet sitoutuvat kulttuuri- ja sukupuolisensitiivisen tyttötyö-hankkeen tavoitteiden toteuttamiseen yhteistyössä.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki maksaa puolet Unikkotie 2 C:n tilavuokrasta (1500 e/kk) ja sähkön + veden. Sen lisäksi kaupunki antaa
35 000 euroa vuodessa toiminta-avustusta. NiceHeartsilla on "yhteiskunnallisesti-merkittävä"-status. Lisäksi myönnettiin 12 550 euroa avustusta Nice-hankkeen
25 %:n omavastuuosuuteen. Hankkeen kohderyhmänä ovat vantaalaiset maahanmuuttajanaiset ja -tytöt. Aika paljon loppupelissä avustetaan, kun kaikki summaa yhteen. Toivottavasti panostus tuottaa tulosta ja saamme länsimäiset arvot omaksuvia reippaita työntekijöitä veronmaksajiksi.

Kohtana 10 oli Vapaalanaukeen kentän huoltorakennuksen perusparannuksen ja lisärakennuksen tarveselvityksen hyväksyminen

Vapaalan aukeella pelataan aika paljon mm. junnufutista, mutta esim. vessat puuttuvat. Kone-, huolto-, varasto- ja WC-tilat on tarkoitus rakentaa erilliseen rakennukseen. Rakennuksen koko tulee olemaan 156 m². Lisäksi nykyinen huoltorakennus esitetään peruskorjattavaksi. Mutta ne ne hinnat taas kaupungin työnä....
Hankkeen kustannusennuste on nykyisen huoltorakennuksen peruskorjauksen osalta 170 000 euroa (alv 0 %) ja lisärakennuksen osalta 430 000 euroa (alv 0 %), yhteensä 600 000 euroa (alv 0 %).

Nämä korjausarviot ja tarjoukset pitäisi pyytää "anonyymina" myös ulkopuolisilta yrityksiltä eli tarjoaja ei tietäisi että on tekemässä tarjousta kaupungille. Saataisiin vertailuaineistoa kaupungin omalle arviolle. Kammottavan hintaista rakentamista jälleen.

Kiitos niille parille vantaalaiselle, jotka tulivat juttelemaan valtuustoinfon yhteydessä pidetyn koulusäästöjä vastustaneen "mielenosoituksen" yhteydessä. Erityiskiitos sille henkilölle, joka kertoi olevansa blogini lukija ja mainitsi, että kaupungin virkamiehet lukevat tätä kohtuullisen laajalti. Antaa lisää voimaa pitää yllä blogia myös loppuvaltuustokauden. Kiitos siis.

Ei kommentteja: