lauantai 31. tammikuuta 2009

Duunissa asiakkaalla ollut tosi kiireistä. Hyvä niin, että hommia riittää.

Firman eka tilinpäätös takana ja vielä voitollinen! Verottaja tosin luukuttaa siitäkin leijonanosan jollain yhteisöveron nimikkeellä. Yhteisövero - vaikka mä olen yksin firmassa duunissa. Jos maksaa itselleen maltillista liksaa, maksaa siitä työnantajasuoritukset ja lopuksi saadusta palkasta normi ansiotuloveron - oma firma joutuu vielä loppujen lopuksi maksamaan pahojen päivien varalle säästetystä potista yhteisöveron!

Veroa veron päälle. Toiset pärjää tekemättä töitä työttömyysavustuksilla. Mäkin yritin palkata oman firman kautta assaria projektiin. 1,7 kertaa palkka olisi mennyt firmalta rahaa. Jotta työntekijälle olisi jäänyt jotain näppiin, pitäisi asiakkaalta saada tietty veloitus kohdilleen. Asiakkaan mielestä hinta nousi liian korkeaksi ja toinen mun kandidaateista vetäytyi kisasta, koska pärjää ansiosidonnaisella työttömänä paremmin!!! Tämä ei voi olla oikein. Työnteon pitää olla AINA kannattavampaa kuin työttömyyden. Ihminen on tehty tekemään töitä. Johan siinä menee nuppi sekaisin, jos ei tee toimeentulonsa eteen mitään.

Olin perjantaina 30.1. MP-messuilla kummipoikien kanssa perinteisesti. Laskettiin, että ollaan käyty n. 7-8 vuotta näillä markkinoilla. Paljon oli mopoja ja mopoista kiinnostuneita. Eipä taantuma näy näillä ständeillä. Huomiota herättävän paljon relepenttejä HD-releineen. Olin iloinen, kun yhden HD-myyjän esittelijä tuli tuputtamaan esitettä saatesanoilla "jos vaikka merkki vaihtuis".
Käytiin syömässä kiinalaisessa buffetit ja sitten meille Guitar Heroa pelaamaan. Mukava ilta.

Lauantaina purin omasta moposta vaihdelaatikon, koska se oli vähän tiputellut öljyä. Syy löytyi: 5-vaihteen rattaan sisällä oleva toinen neulalaakeri oli totaalisen rikki. Onneksi ei mitään isompaa.

Ei kommentteja: