maanantai 24. elokuuta 2009

Uusia kasvoja vapaa-ajan lautakunnassa - kokous 24.8.2009

Vapaa-ajan lautakunta 24.8.2009

Aluksi esittely 4V-hankkeesta: Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin - ihan hyvän tuntuinen hanke, tavoittanee varmaan osan porukasta. Se perusjengi pysyy varmaan koloissaan.

Esiteltiin uudet kasvot ja roolit: Heidi Nygren (uusi toimialajohtaja), V-M Kallislahti (liikuntatoimen johtaja), uusi asukastoimintapalvelujen johtaja (nimi meni ohi).

Tiedoksi merkittävät asiat:

§ 19 Irtaimen kaluston hankinta Kuusijärvelle. 11000€ arvista on hankittu tavaraa. Mervi Luomaniemi tivasi mitä on hankittu ja mikä oli kokonaissumma. Hyvät kysymykset.

Taloustilanteesta: Noin 3 MEur säästötavoite.Menoja kaikkiaan 13 MEur, joista 10 MEur henkilöstömenoja (n. 350 henkeä), 2,7 MEur avustuksiin ja 850 000 € toimintaan. Suomi on kallis maa työvoiman suhteen. Sisäisiä vuokria vuokrista suurin osa. Eli kaupunki veloittaa itseltään. Tilakeskus tekee voittoa ja muut toimialat kärsivät.

Vapas joutuu kärsimään suhteessa paljon suuremmat säästötavoitteet kuin esim. sivistystoimi. Toisaalta ymmärrettävää - on priorisoitava. Koulut jne. on pystyttävä hoitamaan.

Kuusijärvellä toiminta jatkuu, kunnes kuprut tehneen yrittäjän kanssa sopimus päättyy. Osoittaa, että sopimuspohjat ovat todella surkeita, kun ryökäleet voivat jatkaa toimintaa sopimuskauden loppuun.

Muut kohdat nuijittiin läpi ilman suurempia mutinoita.

Ehdotin Kallislahdelle ja kokouksen jälkeen myös Kunnaksen Jukalle ja Mäkelän Mikolle, että pitäisimme jonkun seurafoorumin jäähallien käyttäjäseuroille Länsi-Vantaalla. Saataisiin katkaistua huhupuheet eli hallien käyttäjäseuroille faktatietoa missä mennään ja samalla kuultaisiin seurojen toiveita.
Lähtevät mukaan. Ajankohta jäi vielä auki.

Ei kommentteja: