maanantai 18. huhtikuuta 2011

Mökillä ja sen jälkeen - missä jytky, siellä protesti

Oltiin mökillä viikonloppuna, hemmetin pitkä aika siitä kun viimeksi oli käyty. Joskus viimevuonna kuitenkin.

Tienpuolen katon lumiesteet oli tulleet alas ja lumimassa oli rikkonut samalla terassin kaiteen. Viemärin ilmaputki sojotti katolla kuin tykinpiippu vaakasuoraan. Se oli onneksi lähtenyt vain muhvista irti eikä suurempaa vahinko ollut syntynyt. Joku isohko lintu oli joutunut toisen linnun lounaaksi grillikatoksen portailla. Suolet ja läjä höyheniä oli jäljellä. Myyrät oli rakentaneet laajahkon taajaman nurtsikentälle.







Laatoitin verhoilukivillä makkarin takan taustan ja leikkasin kuusiaidan. Työtä jossa todella näkee kättensä (tai pensasleikkurin) jäljen.

Vaaleista. Siis ei tummista, eikä vaaleista vaan vaaleista:

Kammoporu noussut väärinäänestämisestä. Mitä hemmettiä? Eikö kaikki saa äänestää niinkuin haluavat? Eikö sitä kutsuta demokratiaksi?

Hesari on kääntänyt tuloksen EU-vastaisuuden ilmentymäksi. Varmasti sitäkin on paljon mukana. EU-vastaisuudella yritetään himmata sitä tosiasiaa, että osa porukasta on kurkkua myöten täynnä yltiösuvaitsevaista, hysteeristä maahanmuutto- ja monikulttuurisuuspropagandaa jota on syydetty kaikkien niskaan täydellä volyymilla joka rööristä. Mamu-jargonia on tullut sellaisella vimmalla, että se on kääntynyt varmasti myös asiallisesti täällä hommansa hoitaneita maahanmuuttajia vastaan.

Äänestystulos oli vastalause sille median yksipuoliselle monikulttuurisuus-uutisoinnille ja ikävien tosiasioiden pimittämiselle.

Äänestystulos oli myös vastalause sille ylimielisyydelle, jota valtaapitävät ovat meitä kohdelleet. Puhutaan ihmeellisiä ympäripyöreitä, ei vastata kyllä tai ei, ei oteta vastuuta mokista, jne.

Äänestystulos oli vastalause sille yksipuoliselle totuudelle, että vain vihreät tietää miten luontoa suojellaan. Vihreät, joiden luonto yltää sinne minne sporakiskot ulottuu. Kautta aikain perusjengi on osannut elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Ei siihen tarvita mitään besserwissereitä jakelemään käsittämättömiä määräyksiä ja lisäämään turhia veroja ja ympäristömaksuja. Kiukku vaan lisääntyy.

Äänestystulos oli vastalause sille ikuiselle älymystö - tavis, sivistyneistö - moukat asetelmalle, joka ei perustu mihinkään faktaan. Joku vaan on päättänyt näin. Jos mitattaisiin esim. lahjakkuutta käytännön asioissa, uutteruutta, tunnollisuutta, täsmällisyyttä, sitkeyttä ja luotettavuutta, voisi jaottelu mennä toisella tavalla.

Harmittaa muutaman rannalle jääneen puolesta. Yksi näistä oli Juurikkalan Timo, jonka puolue tosin on niin väärä kuin olla voi. Ranbir Sodhi, yrittäjädemari Vantaalta joka oli itse rahoittanut kampanjansa, jäi kauas rajasta. Ja olihan persauksissakin asiat osaavia ehdokkaita, jotka ei menneet läpi.
Voi olla muillakin karu herätä aamuun, velkarahalla rahoitettujen mainosten keskeltä ja lähteä keräämään vaalimainostarrojen peittämällä autolla omia kylttejä tienvarsilta. Voi kuvitella, että muutama ärräpää karkaa ilmoille.

Harmittaa vieläkin, etten päässyt yrittämään tähän kisaan. Länsi-Vantaalla persuukset jäi yllättävän kauas kokoomuksesta. Täällä olisi ollut ääniä jouten.

Toisaalta on turha jossitella, etenkin kun mulle sanottiin että mun läpimeno kunnallisvaaleissa johtui yli puolet sen vuoksi että olin PerSujen listalla. Itse en tätä väitettä purematta niele. Toivottavasti olen oikeassa, mä haluan että minuun on henkilökohtaisesti luotettu.

Mä toivon myös, että meidän eli divarijengin panos taustatyössä myös huomioidaan. Ollaan kuitenkin yritetty puurtaa tätä tuulimyllyjä vastaan taistelua kunnallisissa luottamuselimissä - eikä aina niin kiitollisissa merkeissä.

Jostain näiden em seikkojen kombinaatioista tuli persuuksiin sellainen imu, että olisi voinut kuvitella palsamoidun muumionkin menevän listoilta läpi.

Mutta nyt, meidän etuoikeutemme on vahtia silmä kovana, että uudet edustajamme toimivat siten kuin ovat luvanneet. Yksikin julkitullut henkilökohtainen eduntavoittelu, löysäily, jahkailu, vastuunpakoilu pettää luottamuksen salamannopeasti.

May the Force be with you - Use the Force.

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Kansanedustajan valintaopas 2011

Blogi sisältää sinun edustajasi valintaohjeet.

Olet tekemässä tärkeää päätöstä; oma edustaja neljäksi vuodeksi edustamaan SINUA Suomen korkeimpaan päättävään elimeen. Eräs kaveri kertoi ettei äänestä, koska ääni on niin arvokas, ettei voi antaa sitä kenellekään vähiten huonolle. Hänelle oikeaa edustajaa ei tuntunut löytyvän.

1. Vaalikone antaa suuntaa. Testaa useita koneita. Katso listan myös häntäpää.

2. Miten ehdokkaasi on menestynyt siviilissä? Jos siviilielämässä ehdokas on hoitanut taloutensa hyvin, kerryttänyt omaisuutta ja pärjännyt, se on osoitus miniatyyri-mittakaavassa että ehdokkaasi hallitsee priorisoinnin perusasiat. Voi olettaa, että myös isommissa ympyröissä homma on hallussa.

3. Elämänkoulua takana. Mitä enemmän ja laajemmalta kokemusta sitä parempi. Pelkän julkisen sektorin / järjestöjen työkokemus jne. ei anna oikeaa kuvaa siitä miten talous toimii. Tuotos / panos --> tulos. Raha ei tule seinästä.

4. Jos haluat näyttää keskisormea nykyisille vallanpitäjille, anna protestiääni. Muista kuitenkin, että se sinun keskisormesi möllöttää seuraavat neljä vuotta ohjaamassa Suomea hemmetin vaikeassa taloustilanteessa. Muuutaman ensimmäisen kuukauden jälkeen protestista haihtuu maku.

5. Jos ehdokkaasi on ollut luottamustehtävissä aiemmin, tsekkaa blogeista, pöytäkirjoista jne. mitä hän on saanut siellä aikaan. Onko ollut aktiivinen? Onko tehnyt aloitteita? Uskaltaako puhua?

6. Jos olet tavannut ehdokkaasi vaalikentillä, oletko havainnut hänessä ylimielisyyttä / tärkeilyä? Voit olla varma, että se luonteenpiirre ei suinkaan vähene jos flaksi käy ja ehdokkaasi menee läpi.

7. Tutki analyyttisesti mitä ehdokkaasi lupaa vaalilupauksissaan. Vertaa näitä puolueen vaaliohjelmaan. Jos havaitset räikeitä ristiriitoja, olet saanut katteettomia lupauksia. Näitä kaikille kaikkea lupaajia riittää.

8. Taloustilanne on sellainen, että ehdokkaasi joutuu varmasti tekemään kipeitä leikkauspäätöksiä menoihin. Onko mielestäsi ehdokkaasi kykenevä jämerään päätöksentekoon ja vastuunottoon? Vai luuletko, että tämä lymyilee muiden selkien takana piilossa? Marisijoita riittää aina, mutta vastuunkantajia ei.

9. Onko ehdokkaasi joukkuepelaaja? Onko ehdokkaasi harrastanut joukkuelajeja tai ollut muuten sosiaalisesti aktiivinen? Yhteistyössä yli puoluerajojen on voimaa.

10. Haluatko, että kotikuntasi asioita ajetaan eduskunnassa? Tutki, onko ehdokkaasi asunut paikkakunnalla pitkään. Muutaman vuoden asuminen kotikunnassasi ei takaa välttämättä lojaaliutta. Rahat ohjautuu helposti vanhan kotikunnan siltarumpuihin.


Lopuksi: Jos ja kun ehdokkaasi pääsee läpi, laita se tiukille! Kysele maililla sinulle tärkeitä asioita, tutki äänestyspäätöksiä, pöytäkirjoja jne. Katso miten paljon edustaja on ollut paikalla. Edustajasi on siellä vain SINUN ansiostasi: sinä olet valtuuttanut hänet ajamaan sinulle tärkeitä asioita.

tiistai 12. huhtikuuta 2011

Blackfoot DOMissa, lätkäturnaus Turussa, kaupunginvaltuuston kokous 11.4.2011, jätin aloitteen

Olin perjantaina 8.4. DOMissa kuuntelemassa Blackfootia. Kavereiden kanssa todettiin, että tekee terää irtautua arkirutiineista. Vaikka normirutiineista irtautuminen tuntuu aina työläältä. Blackfoot oli taattu valinta, eikä pettänyt taaskaan.

Keikkapaikkana DOM Freda 42:ssa (vanha saksalainen kirkko) oli hyvä.

Yöllä himassa ja rapsakoiden 5 tunnin unien jälkeen kaverin kyydillä kohti Turkua ja ikämiesten Aura-lätkäturnausta. Lauantaina 3 matsia; kaikissa kuokkaan. 2 pakkiparia, joten joka toista vaihtoa kunnon pyörityksessä snadien yöunien jälkeen alkoi hengästyttää ja jopa hikoiluttaa. Saunottiin hotellilla ja käytiin Dennisissä pizzalla. Käytiin haahuilemassa Turun keskustassa, mutta jo klo 22:30 paarustettiin takas hotellille ja bunkkaan. Ihan dead.

Sunnuntaina 2 matsia ja taas pataan. Vikassa matsissa taktiikan vaihto ja vain 4-3 häviö. Harrastajat ja pro't on näemmä erikseen, yllättävää kyllä.

Turun Impivaaran jäähalli oli erittäin hyvin hoidettu ja siisti. Mikään paikka ei ollut rempallaan. Yksi aseellinen välikohtaus hallilla toki näkyi:

Pian kuvan ottamisen jälkeen "sotilaat" kahlailivat lenkkareissaan syvässä isossa vesilätäkössä hallin pihalla. Tietysti. Sotilaat on sotilaita.

Väkersin vielä sunnuntai-iltana kotiin tultua aloitteen maanantain valtuustokokoukseen.

11.4.2011 kaupunginvaltuuston kokous

Etukäteen ryhmien välisissä neuvotteluissa arveltiin, että esityslistalla ollut "Vantaan kanta seutuhallinnon kehittämiseksi" aiheuttaa pulinaa... siis puheenvuoroja. Samoin hyvinvointikatsaus 2010 - tämähän oli vika kokous ennen eduskuntavaaleja.

"Vantaan kanta seutuhallinnon kehittämiseksi"- kohdassa kaikki muuta paitsi Kokoomus + SFP laadimme pöytäkirjalausuman, jossa ohjeistetaan näin:

"Hyväksyessämme Vantaan kannan seutuhallinnon kehittämiseksi pidämme tärkeänä , että jatkotyössä kiinnitetään erityinen huomio kansalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen. Tämä merkitsee paikallisen demokratian ja alueellisten päätöksentekoelimien roolin vahvistamista ja seudullisten päätöksentekijöiden valintaa suoralla kansanvaalilla."

Eli haluamme kehittää, lisätä ja vahvistaa kuntien välistä yhteistä päätöksentekoa mm. maankäyttöä, liikennettä ja asumista koskevissa asioissa.

Asemakaavan muutokset Kehäradalla, Tiksissä ja Myrtsissä. Tiksissä puretaan savimaahan vajoava pienkerrostalo ja Myrtsissä hyväksyttiin lopullisesti urheilupuiston laajennus.

Kehäradalle vaadittiin kaikkien ryhmien toimesta laajempaa parkkipaikkaa liityntäpysäköintiin Leinelään. Alunperin siellä oli vain 50 paikkaa.

Markku Weckmanin aloite kouluruokailuun ja - turvallisuuteen liittyvän kyselyn järjestämiseksi. Hyvä aloite ja Weckmanilta hyvä puheenvuoro. Weckman on yksi niistä valtuutetuista joka ei boostaa omaa egoaan, vaan tuntuu ajavan vilpittömästi kuntalaisten etua.

Valtuustosalissa kierteli paljon aloitteita allekirjoitettavana, mm. tuulivoimapuistosta Vantaalle. Sehän sopii meille merelliseen ja samalla tuntureistaan tunnettuun "Windy Cityyn". Aloitteissa kiersi myös rasismin vastaisen viikon toive, joka taidettiin vetää kannattamattomana veks.

Niinistön Jaskan ja Weckmanin Markun yhteisaloite Askinpuiston säilyttämiseksi Askistossa kiersi myös.

Laitoin oman aloitteeni kiertämään. Sain aloitteeseen 31 allekirjoittajaa 67:sta. Ei paha! Kuntalaisten parasta ajattelevia valtuutettuja löytyy!

Lähetin valtuutetuille maililla edellisenä päivänä aloitteen tutustuttavaksi.

Ja itse aloite meni näin (ja tämä ei ole itsestään selvyys kaupungin toiminnassa, tuli tutkittua):

VALTUUSTOALOITE
ALOITE VANTAAN KAUPUNGIN HANKKEIDEN (PROJEKTIEN) HALLINNAN KEHITTÄMISEKSI

Esitämme virkamiesvalmisteluun Vantaan kaupungin hankkeiden aloituskäytännön yhdenmukaistamista ja vakioimista. Samalla otetaan käyttöön projektisalkun hallinta toimialoittain.

Muutos mahdollistaa projektien paremman arvioinnin, seurannan ja tarjoaa hyvän suunnitteluaineiston uusille projekteille.
Ehdotamme hankkeen aloituskäytännöksi alla kuvattua menettelytapaa:

- tilaaja määrittelee tarpeen projektien valintaryhmälle
- projektiehdotukselle tehdään esiselvitys (tuleva projektipäällikkö ja projektin omistaja)
- Myönteisen esiselvityksen tulosten perusteella projektipäällikkö ja projektin omistaja keräävät taustatiedot ja laativat projektiehdotuslomakkeen
- projektiehdotuslomake hyväksytään ko. toimialan lautakunnassa
- projektin toteutusta valvotaan projektin suorituksen aikana, päävaiheiden valmistuminen raportoidaan keskitettyyn projektihallintaan ja –valvontaan
- projektin päätyttyä projekti katselmoidaan ja arvioidaan

Projektiehdotukseen kerätään vähintään seuraavat tiedot:
- hankkeen yksilöivä nimi
- lyhyt kuvaus
- tavoite
- hankkeen kohderyhmä
- tavoiteltavat hyödyt hankkeen kohderyhmälle
- kokohankkeen aloitus- ja päättymispäivämäärät
- kokonaisbudjetti
- rahoittajat ja rahoitusosuudet
- Vantaan kaupungin osuus budjetista
- projektin henkilöresurssien tarve
- projektipäällikön nimi
- projektin omistajan nimi
- projektiryhmän koko
- projektin ohjausryhmän koko

Esitetyillä menettelytavoilla saavutetaan seuraavia etuja:
- saadaan kokonaisnäkemys käynnissä olevista hankkeista
- luottamushenkilöt voivat vaikuttaa aiemmin aloitettaviin hankkeisiin
- luottamushenkilöt sitoutuvat hyväksynnällään projektin seurantaan ja ottavat myös vastuun hankkeen tavoitteiden toteutumisessa
- projektipäälliköllä, projektiryhmällä ja projektin ohjausryhmällä on yhteinen näkemys projektin tavoitteesta, aikataulusta, budjetista ja vastuista
- saadaan uusien projektien suunnitteluun hyvää pohjatietoa
- saavutetaan kustannussäästöjä tarkemmalla valvonnalla
- erotetaan jatkuvat prosessit ainutkertaisista projekteista
- motivoidaan henkilöstöä kehittyvään, ammattimaiseen projektitoimintaan

Timo Uppala
Kaupunginvaltuutettu (PS)


Nyt odotellaan mitä virkamiesvalmistelusta tulee ulos. Tämä olisi merkittävä muutos, joka ohjaisi projektien suunnittelua vakioituun malliin. Motivoisi myös projektin tekijöitä, koska mikäs sen on motivoivampaa kuin tehdä työtä, jolla on selkeä tavoite ja jonka valmistumista seurataan ja valvotaan, hyvässä mielessä - ei kyyläämällä.

Vantaan kaupunkijuhliin kuuluva prätkänäyttelymme järjestetään taas. Ajankohta on 14.5.2011 klo 10:00 - 14:30.
Näyttelyyn tulee mukaan sekalaisen prätkäkaluston lisäksi nuorison mopot, jotka tulevat Vantaan nuorisotoimen masinoimana mestoille.

Näyttelyalueella mukana Poppamies-chilituotteet.

Näyttelyn jälkeen klo 15:00 - 22:00 kansainvälinen biker-lätkäturnaus Myrtsin 1.hallissa.



Viikonloppuna siunattiin haudan lepoon entinen duunikaverini. Ilman tämän kaverin äärettömän pitkäjänteistä apua en olisi saanut omaa firmaa käyntiin. Asenne opetti myös paljon. Aina ystävällinen ja äärimmäisen ammattitaitoinen. Kiitos Halli kaikesta, lepää rauhassa.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Vapaa-ajan lautakunnan kokous, somaleille rahaa omaan toimintaan, Hämeenkylän Muskarin kokous

VAPAS-kokous 4.4.2011 Tiksissä

Kokoukset alkaa mennä fyysisiksi:



Ei vaiskaan, tuli limppu huuleen pappalätkässä.

Aluksi Mertsi Lindgren kävi esittelemässä romanikulttuurikeskushanketta, joka oli livahtanut jo valmisteluvaiheessa julkisuuteen (klikkaa tästä Hesarin juttu)

Kuulemma Vantaa ja Jämsä ovat kilpasilla tästä hankkeesta, kumpihan voittaa! Saa nähdä mitkä olisivat kustannukset jota velkarahassa rypevälle Vantaalle tästä koituisi. Ja kaikki ylläpitokulut pitää tietysti huomioida.

Tiedoksi merkittävät asiat:

"Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt päätöksellään 24.3.2011 valtion avustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla yhteensä 104 000 euroa."

Jatkossa siis kaupungin itse jakamille maahanmuuttajien erityisliikuntaryhmien tuille ei ole tarvetta?

Näemmä aluetoimikunnilta oli haettu rahaa: Somali reconstruction And Social Development ry:n (SORASOD, muista lyhenne, kun luet blogia pidemmälle)seminaarit, Myyrmäen aluetoimikunta on jakanut näille 22.3. 1200€ seminaareihin. Olivat hakeneet yli 7000€ avustusta.

VAPAS hankkeiden (projektien) tilanne 4.4.2011. Olen kysynyt "VAPAS-projektisalkun" perään jo aiemmin. Saamamme powerpoint kalvosarja oli ehkä vastaus siihen. 38 projektia on käynnissä.

Tein tämän aineiston pohjalta oman excelin simppeliksi projektisalkuksi ja lähetin sen VAPAS-sihteerille eteenpäin välitettäväksi. Sain kiitettävän pian täytettyjä exceleitä eri toimialoilta. Koostin ne excelit yhteen ja voila! siinä oli VAPAS-projektisalkku. No joo, kulttuuripuolen projektit jäivät vielä toki puuttumaan.

Aika isoja asioita: hankkeiden kokonaisbudjetti 14,5 MEur ja Vantaan osuus 5,7 MEur!
Pyysin täyttämään projektipäälliköiden nimet ja projektin omistajien nimet, sekä arvion valmiusasteesta. Nyt kun tätä vaan käytettäisiin jatkossa, jotta saataisiin projektit pysymään edes jollain lailla yksissä kansissa. Näin isoihin hankkeisiin pitää löytyä seurantaa.

Hiekkaharjun urheilukentän huoltorakennus. "Hankkeen peruskorjattavan huoltorakennuksen bruttoala on noin 284 m². Huoltotilan huonealan tarve on 70 m² ja katoksen 300 m². Huoltorakennuksen peruskorjaukseen ja laajennukseen on alustavasti varattu vuosina 2011-2012 yhteensä 700 000 euroa."

Siis 70 m2 lämmintä tilaa ja 300 m2 katosta. Ompa kallista! Taitaa suomalainen työ maksaa? Vai tuleeko kullatut hanat?

Korson koulun peruskorjaus: 3 MEur vuosille 2012-2013.

Avustustyöryhmän loppuraportti. Ihan ok. Nyt aletaan huomioida avustuksissa mm. järjestöjen saamat tilat, avustuksen jakamista koordinoi oma avustustiimi.

Järjestöavustukset.

Yhtänä kohteena Monika-Naiset liitto ry: esitetään 5000€:n tukea.

"Matalan kynnyksen kriisipalvelua sekä ohjausta ja neuvontaa väkivaltaa kokeneille naisille ja lapsille. Voimavarakeskuksen toiminta ehkäisee maahanmuuttajanaisten ja lasten syrjäytymistä sekä edistää kotoutumista. Myös nuorten maahanmuuttajanaisten tukena (kunniaväkivalta- ja ihmiskaupan uhrit)."

Miksei keskitytä syyn korjaamiseen? Nyt korjataan oiretta, mikä tietysti on myös tärkeää.

Itä-Vantaan somalikulttuuri yhdistys ry haki n.1200€:n avustusta ja sai 800€. Pikkusummia, mutta peruste on huono:

"Ompelukerho maahanmuuttajanaisille. Haemme rahoitusta ompelukerhon vetäjän palkkaamiseen. Havukosken nuorisotilalla on toiminut KML-hankkeen avulla vuoden 2010 alusta ompelukerho. Hankkeen avulla pystyimme ostamaan ompelukoneita ja saumurin, sekä palkkaamaan opettajan. Nyt toiminta on loppumassa, koska meillä ei mahdollisuutta maksaa opettajalle palkkaa. Koska toiminta on erittäin suosittua, toivoisimme kerhon jatkuvan. On tärkeää, että naisilla on mielekästä tekemistä, näin he oppivat uusia asioita sekä oppiva suomenkieltä tekemisen ohella. Toiminta auttaa naisia (äitejä) jaksamaan, edistää kotoutumista ja näin tukee myös koko perheen hyvinvointia."

Eikös nämä somalittaret luudaa liikaakin keskenään, jolloin kielenoppiminen vaikeutuu. Avustushan on karhunpalvelus. Mukaan vaan valtaväestön toimintaan, johonkin Martta-jutskaan tms. Ja suomenkieltä opitaan samalla, kun on pakko.

Esitin noilla perusteilla avustuksen eväämistä ja Herrasen Jone kannatti. Äänestys: 14-2, häviö (!)

Tanssiteatteri Raatikon kannatus ry 2100 €, tietysti. Vähän aikaa sitten tuutattiin yli 125 000 Raatikolle.

Itä-Vantaan somalikulttuuriyhdistys ry 3300 Peruste: Toimintamuotona olisi leiri nuorille Lemillä 27.6-3.7.2011, sekä retki Tampereelle kesällä tai syksyllä 2011.

Esitin avustuksen eväämistä perustelleen taas eriytymisellä muusta yhteiskunnasta. Jone kannatti. Äänestys: 14-2, häviö (!).

Maahanmuuttajan Kulttuuri ja Taideyhdistys (MKTY) ry hakemus myöhässä, ei myönnetä avustusta. Mutta alkuperäinen hakemuksen peruste on VÄHINTÄÄNKIN epäilyttävä:

"Yhdistys järjestää kesällä ohjelmaa, se on suunnattu pienituloisille (nyyh) perheille ja nuorison ryhmille. Ohjelman tarkoituksena on tukea perheitä, joilla on enemmän kuin 2 lasta (nyyh 2) ja nuorille opiskelijoille joille ei ole saatu kesätyöpaikkaa. (nyyh 3) Lisäksi ohjelma on vapaa-aika ja virkistysmuotoinen ja siihen nuoret jotka ovat 13-15 vuotiaita voivat osallistua." (Häh?)

Hakivat muuten 6750 euroa tähän toimintaan!

Kulttuurin kohdeavustukset ja taiteilija-apurahat. Vantaan Sanomien kyselyssä 1200 vastaajasta n. 60% olisi valmiita leikkaamaan taiteilija-apurahoja.

Esityslistalla saatetekstissä luki karun selkeästi: Taiteilija-apuraha yhteensä 78500 €, Säästövelvoite 0 €.

Mitä vantaalainen veronmaksaja hyötyy mm. taiteellisesta työskentelystä Barcelonassa tai opintomatkasta Lontooseen?

Kohdeavustuksien myöntäminen nuorten toimintaan: Maahanmuuttajan Kulttuuri- ja taideyhdistys, MKTY ry 3000 €, Somali reconstruction And Social Development ry:lle 2500 €.

Esitin jälkimmäisten avustusveijarien eli Somali reconstruction And Social Development ry:n (tuttavallisemmin SORASOD avustusslangilla) avustuksen hylkäämistä.
Jone kannatti. Äänestys 14-2, häviö (!).

Näihin äänestyksiin meni muuten aikaa n. 2-3 min. / äänestys, joten ne ei venyttäneet kokousta. Jonkun huisin tärkeän (koska sitä esittivät muut) sanamuodon hinkkaaminen vei sen sijaan paljon enemmän aikaa.

R3 Maahanmuuttajien tuki ry:n raportti:

Valtuustokyselyssä kysyin miten käynnistämämme hanke on lähtenyt käyntiin. Tämä raportti on vastaus kyselyyni. 2010 laitettu yhteiskunnan varoja tähän hankkeeseen yhteensä 25000, Vantaalta n. 6500€ (esityslistalla sanotaan: Vuonna 2010 Vantaan kaupungin osuus on 3 844 euroa). Olivat saaneet työllistettyä jonkin verran porukkaa, hyvä homma! Seurataan jatkossakin hankkeen tuloksia.

MaMu-avustusten laskuri tämän vuoden alusta näyttää 4.4. VAPAS-kokouksen jälkeen 26335 €:n summaa.

Kävin 5.4., tiistaina vireästi toimivan Hämeenkylän muskarin kokouksessa. 125 sikramaa häärii musiikkiopetuksessa, joka tukee kotihoitoon siirtyneiden lasten sosiaalista kehitystä. Aikovat lisäksi laajentaa toimintaa mm. bändipajalla 6-9 vuotiaille, sisarusmuskaria ja senioreille hoitokoteihin "muistelumuskaria". Tämä näin aktiivisesti ja laajasti kuntalaisia tukeva toiminta saa kaupungin avustuksia 5000 € vuodessa. Hmmm..... muistellaampas tekstiä tuosta ylempää... Vantaa on tukenut maaliskuuhun mennessä tänä vuonna yli 26 000 eurolla maahanmuuttajien omia toimintaryhmiä. Puhumattakaan poliittisista nuorisojärjestöistä. Sekin perkkll... herkkujen jakamiskokous on vielä edessä.

Prätkän kasaaminen on kiivaassa käynnissä. Kelit lämpenee, lumi sulaa ja perinteinen pakokauhu valtaa mielen. Jotkut jo ajelee ja kiihdyttää toisten kasaamishysteriaa. Vaihdelaatikon sivuakselin lakru ja stefa on vaihdettu, kaksi venttiilinohjuria ja pakovena vaihdettu (oli vähän öljyä tulpassa, ei kyllä pölläytellyt), viton ohjurinkumit, kaasari rempattu korjaussarjalla, svingin puslat vaihdettu takas orggiskumisiin, maadoitukset parannettu. Vielä etupään stefat vaihtoon. Ai niin, ostin ebaystä Aprilia Millen (vm 2005) Brembon nelimäntäiset jarrupuristajat eteen. Joutuu tekemään sovitepalat alaputkiin, mutta homma onnistuu. Vaihdoin samalla kaikki jarruletkut teräspunosversioihin.

Perjantaina 8.4. Freda 42 Dom:issä BLACKFOOT ja la - su Turussa veteraanilätkäturnauksessa.

IFK perhana näyttää pärjäävän. Stadin ykkösjengi jäi lomille jo aiemmin.

Päätän raporttini täältä tähän.