sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Vihreiden ja vasemmiston ideologiaa, lisäksi talvi meinaa painaa päälle





Sukulaiseni Hämeenlinnan suunnalta oli näemmä kirjoittanut Hesarin mielipidekirjoitussivuille tänään lyhyesti ja ytimekkäästi:

Näillä saamme laman haltuun!

Vihreiden lamalääkkeet: lopetetaan turkistarhaus, siirretään lihatuotanto Keski-Eurooppaan nostamalla suomalaisen tuotannon kustannuksia, suojellaan metsät, kielletään ydinvoima, kiristetään yrittäjien verotusta, maksetaan kaikille kansalaispalkkaa ja ryhdytään aktivisteiksi!

Rita Wegelius
Parola


Lisäisin näihin lamalääkkeisiin vielä: nostetaan kiinteistöveroa, nostetaan tuloveroa, nostetaan yhteisöveroa, laitetaan kasvissyöntiPAKKOpäivä koko Suomeen, tuetaan yhteiskunnan tuella täysin kannattamattomasti toimivia kulttuuriproduktioita sekä otetaan mahdollisimman paljon täysin erikulttuuritaustaisia maahanmuuttajia. Eiköhän noilla eväillä saada Suomi nousuun.

Hannele Luukkainen kommentoi eroaan vihreistä (HS 19.2.), että puolueeseen alkoi valua jengiä vasemmalta yhä enemmän ja enemmän. Älä? Osa kommareista lymyilee vasemmistoliitossa, mutta vihreisiin on selvästi siirtynyt äärivasemmalta jengiä piiloon. Ajavat sieltä sitten näitä älyttömyyksiään.

Mua vit...harmittaa maksaa veroja, etenkin jos verorahat käytetään hölmösti ja tehottomasti. Mua ei harmita maksaa veroja, jos verovaroilla tuotetaan tehokkaasti peruspalveluja.

Mihin noi vihreiden ja yleensä muun vasemmiston ideologia perustuu? Otetaan vielä enemmän veks yhä pienemmältä jengiltä ja annetaan vastikkeetta ihmisille joille asuminen, perustoimeentulo kaikki tulee yhteiskunnalta. Jos näille ehdotetaan velvotteita tukia vastaan, nousee varmaan hirvee äläkkä yksilönvapauden rajoittamisesta.

Jonkin verran noita veroja tulee maksettua. Normaali tulovero, yhteisövero (yhden miehen firmasta), kinnteistöverot, ALVit ja normaalit välilliset verot. Luulis piisaavan, mutta ei. Yhteiskunnan huoltosuhteen heikentessä on jossain heitetty mm. kunnallisveron korotuspaineita jopa yli 25%. Muuten ei saada velvotteita hoidettua. Niin makaa kuin petaa.

Niiden, joita tää kehityssuunta ärsyttää ja ketkä ei oo käyneet äänestämässä, on ihan turha mussuttaa. Kyllä ne peruskommarit ja lävitetyt takkutukkacityvihreät käy äänestämässä. Vihreät on tokaks suurin ryhmä stadissa. Sitä saa mitä tilaa, kuten toi älytön kasvisruokapäivä. Kohta kielletään varmaan perinteiset suomalaiset juhlat ja otetaan vaikka ramadan-juhlat kouluihin ja päiväkoteihin. Ai niin, näinhän on jo tehty monissa paikoissa. ÄRRINPURRIN!

Ihmejuttu myös tuo Vantaan kaupungintalon remontti. Tai lähinnä tilapäistilojen vuokraaminen virkamiehille ja luottamushenkilöille. Pitääkö lähteä Korson demareiden tiloihin ja töötätä 270 000 euroa verovaroja suoraan demareille? Eikö olisi löytynyt kaupungin omista tiloista sopivaa, kuten Auvinen viikonlopun Vantaan Sanomissa (klikkaa) kysyy. Suoraa puoluetukea demareille. Vaaleihin volttilähtö, kun saa tollasen pesämunan.

Lumihommia on tullut tehtyä muutamaan otteeseen tänä talvena. Lumenläjittäjiä on näemmä kahta eri sorttia: "vallittajat" ja "rampittajat". Vallittajat heittelevät spadalla lumen heti siihen luontipaikan viereen, rampittajat tuuppaavat lumen kolalla pitemmälle ramppiin ja tekevän sinne läjitysmestan. Lukeudun tohon jälkimmäiseen alalajiin. Vallittajat alkavat olla kusessa lumivallien kanssa - alkaa vaatia natua heittää vallin päälle uudet lumet. Otin pihalla kuvan vähän yli viikko sitten, koska funtsin ettei nyt enää tuu lisää snögee. Ja paskat, viime yönä tuli n. 20 cm lisää. Mittakaavaksi pyysin perheen pienimmäisen (186 cm) abiturientin.

Kaadettiin neljä koivua takapihalta viikko sitten. Oli aika hienoa hakata halkoja lauantaina -19C kelissä ja tuulessa. Pöllit halkes aika nätisti. Sain naputeltua kaikki ja pinottua ne myös.

lauantai 13. helmikuuta 2010

Tänään aamulla lätkää pelaamasta tultiin tällaisen starttaajan perässä. Erikoinen malli.

 

Vantaan Sanomissa julkaistiin tänään isolla uutinen, jossa kerrottiin Länsi-Vantaan liikuntalaitokset Oy:n (täysin Vantaan kaupungin omistama yhtiö) antaneen vaalitukia Simo Pokille (SDP) ja kaupungin hallituksen puheenjohtajalle, kansanedustaja Tapani Mäkiselle (Kokoomus). Kaikki lähti liikkeelle, kun meidän ryhmän Mika Niikko pyysi tutkimaan kyselytunnilla kaupungin tai sen yhtiöiden antamia vaalitukia. Tutkimus oli tehty vain ajalta 3 kk ennen vaaleja. Aivan varmasti aiemmalta ajaltakin löytyy jotain, hölmöähän olisi tukea just ennen vaaleja. Paremmin pysyy piilossa, jos tuet jemmaa paljon aikaisemmin.

Nyt jo jotkut kaupunginvaltuutetut käyvät eduskuntavaalikampanjaa järjestämällä tilaisuuksia. Mistähän ne rahat tulee? Tuntuu jotenkin härskiltä ja itsekkäältä jo nyt nostaa itseään näin vahvasti esille.
Posted by Picasa

torstai 11. helmikuuta 2010

Vantaan Innovaatio Instituutin vieraana 11.2.2010 Technopolis-Vantaa

Valtuusto oli kutsuttu Vantaan Innovaatio instituutin vieraaksi katsomaan mitä he tekevät ja miten. Syksyn budjettineuvotteluissahan myönsimme Vantaan kerätyistä verovaroista 1,3 MEur tälle tuutille.

Muutama esitys toiminnasta. Esityksissä vilisi hienoja sanoja kuten klusteri, digieco jne. Esiteltiin myös Anturikeskus oy:n toimintaa, jossa em. instituutti on osakkaana.

Esityksien jälkeen kävimme tutustumassa labroihin. Toisessa labrassa oli 2 kaasuanturia ja näihin oli kytketty tietsiga kiinni. Antureiden lähelle vietiin viinaan kastettu tuppo ja katsos - tietsigan piirtämä käyrä muuttui.

Toisessa "labrassa" simuloitiin varastoa, vaatekauppaa ja olohuonetta. Radio Frequency ID:llä (RFID) varustetut pahvilaatikot, vaatteet jne. aiheuttivat haluttuja toimintoja mm. hälytyksiä kun niitä liikuteltiin antureiden ohi. Yksi halpis RFID maksaa kuulemma 6 snt. zibbe. Näillä voidaan yksilöidä tuote tehtaasta kuluttajalle. Mm. vaatekauppa voi seurata etäältä, kuinka paljon ja mitä kokoa rekissä on.

Ok. Ihan vaikuttavaa ja hienoa. Näitä ei ollut tehneet vantaalaiset firmat, vaan monet toimijat mm. maailmalta. Kysyin päivällispöydässä naapurissa istuneelta instituutin edustajalta mikä perimmiltään instituutin tarkoitus on - tarjota puitteet esittelyille jne.? Näin kuulemma on. Mainitsin, että tuloksellista toimintaa odotetaan ennen syksyn uutta budjettikierrosta, kun uutta 1,3 MEur haetaan.
Instituutin hallituksessa on muuten kaupungin virkamiesjohtoa mukana Jukka Peltomäen johdolla.

Kysyin kaverilta myös, miten ovat ottaneet valtiota mukaan. Nämä voisivat viestittää valtion suuntaan ohjeita, jos kerran havittelevat tänne ulkomaisia yrityksiä. Ihmettelin miksi yrityksen tänne tulisivat: korkean verotuksen, kalliin työvoiman ja korkeiden elinkustannusten maahan. Paljon pitäisi asioiden muuttua.

Kustannusten leikkauksiin on erikoisia ratkaisuja: valtion työntekijöiden liksoja esitettiin eilen jäädytettävän ja lomarahat veks. Muutenkin valtion perustyöntekijöillä on alemmat liksat kuin muilla. Pitäisi poistaa rajusti tuottamatonta välikerrosta pois. Sieltä tulisi kustannussäästöjä. Paras olisi alentaa kaikilta liksoja, mutta samalla elinkustannukset (energia, ruoka jne.) pitäisi hinkata alas. Ihan sama mikä se tulojen ja menojen jälkeen handuun jäävä summa on, kunhan suhde pysyy samana. Vahvat AY-voimat jarraavat tätä vastaan ja Suomi putoaa maailman kelkasta lisääntyvine elätteineen veks. Huh!

Saa nähdä miten innovaatioinstituutti lähtee lentoon. Marja-Vantaan uudet asuinalueet tulevat olemaan testialueita kaikenmaalman antureille jne. älyalueita kuulemma tehdään. Hyvä, että riskejä otetaan, mutta tavoitteet pitäisi olla konkreettisempia ja mitattavampia. Saas nähdä...

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Mielipidekirjoitus Vantaan Sanomiin kaupungin tilavuokrista eli piilopuoluetuesta

Tein tällaisen mielipidekirjoituksen ryhmämme puolesta VS:n 6.2. lehdessä julkistun jutun vuoksi.

Risto Hietasen toimittamassa jutussa kerrottiin kaupungin vuokraavan tiloja SDP:ltä ja Kokoomukselta. Vanha meno siis jatkuu vaan. Pokkaa pitää olla, kun tällaista vehkeillään tällaisessa taloustilanteessa.

===========================================
Puoluetukea tilavuokrina

Vantaan kaupungintalon remontti ja laajennus käynnistyvät tämän vuoden aikana. Samalla remontoidaan kaupungintalon kupeessa sijaitseva taidetalo Pessi. Kokonaiskustannukset hankkeelle ovat n. 12,5 MEur ja valmista pitäisi olla keväällä 2012.

Valtuusto, lautakunnat ja virkamiehet lähtevät rakennustöiden ajaksi evakkoon. Niin sanottuja väistötiloja on löytynyt yllättäen vain SDP:n Metsotornin toimistotalosta sekä jonkin verran omista tiloista, kuten Risto Hietanen jutussaan VS 6.2.2010 mainitsee.

Samassa jutussa kerrotaan, että Vantaan Kokoomuksen tiloissa vuokralla ollut hankintakeskus siirtyy kaupungin omiin tiloihin. Tyhjäksi jääviin kokoomuksen tiloihin siirtyy luonnollisesti kaupungin muita yksiköitä.

Miten voi olla mahdollista, ettei näihin tarpeisiin sopivia tiloja löydy tyhjien neliöiden kanssa kamppailevan kaupungin omista tiloista? Viimeksi tilakeskus on raportoinut kaupungin omistamia tiloja olevan tyhjänä n. 25 000 m2.

Tilakeskuksen tavoitteissa mainitaan tilojen määrän osalta näin:
- Toimialojen tilantarpeen kriittinen tarkastelu. Tarkastelun tuloksena pyritään luopumaan tiloista, joita kaupunki ei omista (vuokrakohteet).
- Käynnistetään välittömästi tilatehostamisprojekti, jolla on välittömiä ja pitkän aikavälin vaikutuksia.
- Tilojen monikäyttöä parannetaan (=tilojen käyttöasteen tehostaminen).

Suunniteltu toiminta ei vastaa edellä mainittuja hyviä tavoitteita ellei toiminnan tavoitteina ole sittenkin tukea kuntalaisten varoin SDP:tä ja kokoomusta.

Tulevissa eduskuntavaaleissa tullaan seuraamaan vaalikampanjoiden rahoitusta tarkkaan. Ei hätää - kampanjasta voi selvitä puhtain paperein, jos kampanjatuet tulevat suoraan puolueilta. Ja puolueethan saavat varoja kätevästi talousvaikeuksissa kamppailevalta kaupungilta tilavuokrina.

Vantaan perussuomalaisten valtuustoryhmä

maanantai 8. helmikuuta 2010

Vapaa-ajan lautakunta 8.2.2010, Annin synttäripäivänä

Vapaa-ajan lautakunta 8.2.2010

Anni-tyttären synttäripäivänä vapaa-ajan lautakunnan kokous. Ehdin kotiin ennenkuin neito matkustaa takas Jyväskylään.

Aluksi meille esiteltiin romanipoliittinen ohjelma. Ohjelman toteuttaminen maksaa valtakunnallisesti n. 3 MEur. Tätä rahaa kunnat voivat anoa omiin kohteisiin.

Yli 100 sivuinen tuhti lukupaketti pitää sisällään temput millä yhteiskunta ottaa romanit mukaan aktiivisiksi jäseniksi. Yhteiskunta ja valtaväestö on näemmä mokannut pahemman kerran, kun romanit eivät ole päässeet yhteiskunnan kelkkaan.
Yhteensä romaneita on n. 10 000 (0,2 % väestöstä) silti he tekevät n. 18% kaikista ryöstöistä. Työsarkaa siis riittää. Vantaalla kuulemma n. 2000 romania. Näissä kaikissa on yleensä lähtökohtaisesti asennoiduttu niin, ettei vähemmistössä ole ongelmaa vaain ympäröivässä yhteiskunnassa ja asenteissa. Tämä heimo on yrittänyt 500 vuotta sopeutua suomalaiseen pirtaan. Viime viikolla viimeksi näin Rajiksen Nesteellä, kun kaksi kansallispukuista rouvaa painoi hyllyjen väliin
yhden mennessä kassalle kyselemään ja viemään myyjän huomiota. Aina sama sapluuna, mutta meidän syy.

Kohta §62 Kukonnotkon leirikeskuksen tarveselvityksen ja kustannusarvion hyväksyminen (muutettiin esittelyksi).

Esitys Heinolassa olevan Vantaan omistaman leirialueen kunnostamisesta. Alueella pidetään paljon kesäleirejä, suurimmat yöpymismäärät näyttävät olevan ulkopuolisilla järjestöillä.

Korjausarvio tuli täysin puskista, ei missään esitetty aiemmin. Kustannusarvio tilakeskukselta n. 0,5 MEur. Ehdotin kunnollista kilpailuttamista, mikäli hankintaa puolletaan. Myös monet muut hämmästelivät korjausarvioiden hintoja. Kunnostustöitä voisi teettää osittain myös työllistämistöinä.

Mäkelän Mikko kysyi, että huomioidaanko nuorisojärjestöjen avustuksissa näiden tilojen käyttö. Hyvä kysymys! Tilojen suurimpia yksittäisiä käyttäjiä on Vantaan Nuoret Kotkat (ja vähän vanhemmatkin). Kukonnotkon käyttö pitää ehdottomasti ottaa huomioon, kun avustuksia jaetaan.

Vantaan Taiteilijaseura ry:n esitys määrärahan varaamiseksi vuodelle 2010 kansainväliseen taiteilijavaihtoon taiteilijatalo Gjutarsissa: 2500€ apurahoina ulkomailta tuleville taiteilijoille apurahoina ja 2000€ muihin kuluihin.
SOMAA ja SULOISTA.

Kysyin vastavuoroisuutta, saavatko vantaalaiset taiteilijat vastaavia avustuksia muista maista. Kulttuurijohtaja otti puhelun ja kysyi taiteilijaseuran puheenjohtajalta. Kuulemma vantaalaiset taiteilijat saavat 500€ muista maista.

Edellisvuoden tilityksissä "muista kuluista" oli kuulemma jopa kuitti yleisö-WC:n käytöstä. Haiskahtaa (kirjaimellisesti) siltä, että kuitteja haalitaan kasaan jotta saataisiin edes jonkinlainen selitys 2000€:n hummaamiselle. Periaatteesta on taas kysymys. Olen yrittänyt saada urheiluseuralle muutaman satasen avustusta, mutta se on evätty toiminnan vähäisyyden vuoksi. Tässä toiminnassa on sentään lapsia mukana, eikä vanhoja ukkoja ja akkoja.

Muuttta... me hyväksyttiin yhteensä 4500€ ulkomaisten taiteilijoiden vierailuihin Suomessa.

Otin muissa asioissa esille nuorisopalvelun nuorisotyöntekijöiden työvuorot. Mua oli lähestytty alan asiantuntijan toimesta ja ihmetelty kun viikossa 1,5 päivää tehdään duunia toimistoaikana. Viikon loput 3,5 päivää ollaan duunissa, kun asiakkaat eli nuoret ovat liikkeellä.

Nuorisotilat ovat auki nuorille arkisin (nuorisotalosta riippuen) n. 13-16 ja 17-20:30(21). Nuorisotyöntekijän työvuoro on 13-21.

Viikonloppuisin talot ovat auki klo 23:een. Kyseiseen työvuoroon mahtuu taukojen lisäksi aikaa, jolloin on mahdollista palaveerata talon sisäisiä asioita, tehdä suunnittelua ja paperitöitä.
Muissa kunnissa arvion mukaan 0,5 pv / viikko päivävuoroa.

Nuorisopalveluissa vakinaisia työntekijöitä 86, tilapäisiä 26 (+muita?). Eija Ahonen lupasi vastata seuraavassa kokouksessa, mutta kertoi jo nyt ettei työntekijät jaksa tehdä jatkuvasti iltoja. Lisäksi esim. stadilla nuorisotyöntekijät tekevät kuulemma vain 3 päivää iltoja / viikko.

Tärkeä asia, koska nämä työntekijät ovat merkittävässä osassa ennaltaehkäisevässä mielenterveystyössä. Samaa tekevät sadat vapaa-ehtoiset urheiluseuroissa.

torstai 4. helmikuuta 2010

Monikulttuurisuusilta kaupungintalossa - rasistileimakirves heilui

Monikulttuurisuusasian neuvottelukunta järjesti 4.2.2010 kaupungintalolla seminaarin, jossa keskusteltiin monikulttuurisuuden käsittelystä mediassa.

Jo pohjustusviestin yksi lause kertoi tilaisuuden luonteen: Nostaako rasismi päätään mediassa?

Tapani Mäkinen, Pekka Haavisto, Ullamaija Kivikuru ja Vantaan Sanomien Jyrki Kortelainen pohjustivat.

Kortelainen kertoi, että toimittajat saavat kirjoittaa mielipiteitään aivan vapaasti, mutta uutiset pitää olla puolueettomia.

Journalistiikan professori Kivikuru kertoi avoimesti sen, että median monikulttuurisuusuutisointi on mennyt pieleen, koska perussuomalaisuus on ollut nousussa. Siinä se. Mitäs sitä kiertelemään.

Alustusten jälkeen oli yleistä keskustelua. Pidin ekan puheenvuoron, jonka pääkohdat:
- median pitää puhua asioista avoimesti. Kaikkein pahinta maahanmuuttajien kannalta on ettei asioista voi kirjoittaa avoimesti, vaan hyssytellään ja yliymmärretään.
- maahanmuuttajien käsittely mediassa on verrattavissa 70-luvun Neuvostoliiton asioiden uutisointiin.
- on pystyttävä tunnustamaan, että jotkut tulevat tänne taysin vastikkeetta nauttimaan elintasostamme. Heidän tarkoituksenaan ei ole tulla rakentamaan ja auttamaan yhteiskuntaamme

Samantien puheenvuoroni jälkeen Hakunilan monikulttuurisuusyhdistyksen herra pomppasi ylös ja kysyi minulta "kuinka monta uusnatsia on Turun perussuomalaisissa? Vastaa!"

Sanoin, että olen sitoutumaton ja etten tiedä Turun perussuomalaisten uusnatsien määrää. Kiitos tälle herralle illan isoimmasta limbosta.

Muuten loppu meni samassa tyytyväisyyden hyrinässä. Ihasteltiin maahanmuuttajia kritiikittömästi täysilla kaikki yhdessä pää kallellaan.

Piti vielä mainita otsikkoon liittyen, että monikulttuuriherra heitti perinteiset rasismisyytökset tokassa puheenvuorossaan. Ei tarvinnut kauaa odotella ja sieltä se tuli. En taatusti mollannut puheenvuoroissa muita, kuin mediaa joka hyssyttelemällä ja yksipuoleisella uutisoinnilla PAHENTAA asiaa mamujen kannalta. Antaa sitten mennä niin, jos kerran näin haluavat.

Surkea taloustilanne, lisääntyvä maahanmuutto ja vääristynyt median asenne saattavat hyvinkin pian sytyttää kytevän roihun.

maanantai 1. helmikuuta 2010

Eka vuoden 2010 kaupunginvaltuuston kokous infoineen

Kaupungin valtuuston infotilaisuus 28.1.2010 ja kokous 1.2.2010

Infossa esiteltiin Hiekkaharjun vesitornin ympäristön uutta asemakaavaa. Hyvin valmisteltu ja esitelty. Vanha paloasema hävitetään uuden rakentamisen alta. Ei kuulemma iso tappio, koska paloasema on rakennettu 50-luvun lopulla. Toisaalta taas 50-luvulla vedettiin surutta sileeksi vuosisadanvaihteessa rakennettuja taloja ja arvokasta historiaa tuhottiin.

Infon kyselytunnilla Auvisen Timo kysyi kaupungin siivottavia neliömääriä + neliöhintoja sekä aterioiden hintoja.

Yhteensä siivottavia neliöitä 380 000 m2. Saimme kuultavaksemme neliö- ja ateriahinnat kaupungin tuottamina.

Auvinen oli kysellyt myös yksityispuolelta hintoja ja eroja on. Potentiaalisia säästökohteita löytyisi, jos on tahtoa. Ja edelleen tarvittaisiin
taitavaa ostajaa + sopimusneuvottelijaa.

Seurasi pirun pitkä keskustelu, jossa mm. Sini Alen kertoi salille tämän päivän lounaansa sisällön ja kuinka kauan meni lounaasta näläntunteeseen. Onneksi vain kertoi. Erittäin mielenkiintoista ja samalla erittäin konkreettista.

Kokous 1.2.2010

Oma istumapaikkani vaihtui, koska mut valittiin PS-ryhmän vararyhmyriksi. Harmi istua edessä, tuolla takana oli hyvä tarkkailla tilannetta. Sitä paitsi mamikset istuivat koulussa eturivissä.

Kokouksen esityslista oli lähestulkoon pelkkää nimitysasiaa. Verorahoja meni aikalailla pelkkien muodollisuuksien hoitamiseen.

Mäkelän Mikon aloite Myyrmäen leikkipuiston (Myyrmäenraittiin, Vaskivuorentiehen ja Pyörrekujaan rajoittuvalla tontilla) kunnostamiseksi käsiteltiin. Vastauksessa kunnostaminen on mahdollista, samoin asuinrakentaminen myöhemmin.

Hiekkaharjun kaava-asiassa mm. Hako puolusti vanhan kaupunkikuvan säilyttämistä.

Kokouksen aikana jätettiin aloitteita: Kunnaksen aloite päihtyneiden hoidon keskittämisestä, Malmin omaishoitajien merkkipäivän viettämisestä, E-M Loikkasen aloite Varian OPM:n tuen korvamerkinnästä suoraan Varialle. Laitoin kaikkiin nimeni alle.

Ennätyslyhyt kokous omana valtuustoaikanani. Vähän yli 19:00 taidettiin paukauttaa kokous loppuneeksi. Heinimäki oli muuten puheenjohtajana.

Kävin lauantaina aamulla pelaamassa lätkää ja päivällä hiihdin Petikko-Serena-Petikko lenkin. Vedin vielä muka kovaa. Sen verran veti sipiksi, että flunssa pääsi
hyökkäämään ja kokouksen aikana nokka vuosi kuin sulhasen.... ööö... silmä. Onneks ei ollut pitempi kokous.