torstai 26. helmikuuta 2009

KV-info 26.2.2009

- esiteltiin pääkaupunkiseudun päivähoitotutkimuksen tulokset. Vantaa sai hyvät pisteet, mutta vastaajat eivät
välttämättä halua oman kunnan tuottamana palvelua. Ilmeisesti hoitopaikan läheisyys vaikuttaa tähän.
Vuosikustannukset / lapsi kuitenkin:
- Vantaa 8553€
- Espoossa 9519€
- Stadissa 9148€
- Vantaa käyttää vähiten henkilökuntaa päivähoitoon - siitä säästö
- Myyrmäki-Martinlaakso alueella eniten kriittistä palautetta päivähoidosta

- Kehä III (E18) parannustyö esiteltiin (Peltomäki)
- tiehallinnolla maksamatta vanhaa velkaa n. 1 meur. Miten taataan, että nyt lainattavat rahat saadaan tulevaisuudessa takaisin


- Esiteltiin Silkkitehtaan alueen asemakaavamuutosta
- hyvä idea - tulee tasokasta asumista joen rantaan - hyviä veronmaksajia ja hyvää imagoa kaupungille


- käytiin läpi Tikkurilan Horsmakujan kaava

- käytiin läpi Pakkalan 3C:n kaava. Niikko kyseli harrastuspaikkojen perään. Kaavassa niitä ei ole valmiina.
- isoja kämppiä: "Kaava-alueen kerrosalamäärä on yhteensä 20 077,8 k-m2, mikä merkitsee n. 500 uutta asukasta.
Alueelle on esitetty yhteensä 107 ohjeellista pientalotonttia, joista 48 on "englantilaistyyppisiä", 1 omakotitontti (AO) ja loput 58 muita
pientalotontteja."

- käytiin läpi Malminiityn, Simonkylän asemakaava, uusia kerrostaloja ja vanhoja peruskorjataan

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Eka vapaa-ajan lautakunnan kokous

25.2.2009

Ensimmäinen vapaa-ajan lautakunnan ja asukastoiminnan kokous. Mukana PS:sta Herranen ja minä. Käytiin läpi toimintaa esittelyjen kautta.

Valittiin lautakunnan edustajia aluetoimikuntiin ja monikulttuurisuusasian neuvottelukuntaan. Herranen ehdotti pyynnöstäni minua ja sain vastaehdokkaaksi vihreiden Åströmin. Kärsin äänestyksessä niukan 2-15 tappion. Äänestystä ennen perustelin edustavani vantaalaisia aborginaaleja ja tuovani monikulttuurisuusauvoon mukaan vantaalaisen kulttuurin edustuksen. Kerroin lisäksi tulevani puolueesta, jonka kokouksissa pukeudumme valkoisiin huppuihin ja polttavamme pihoilla puisia ristejä. Kuulijakunta ilmeisesti otti tämän tosissaan... Noh, kommareiden ja kaikkien muiden sosialistien johdolla saatiin oikeat edustajat oikeille paikoille. Tämä edustaja sentään työskentelee maahanmuuttajanuorten projektissa. Eli saa tästä touhusta itse elantonsa, joten kritiikki jopa joskus ilmeneviä mahdollisia epäkohtia kohtaan lienee melko mitätöntä. Ja näkökulma on varmasti "sopiva".

Valittiin myös lautakunnasta edustajat erilaisiin yhteistyöyhdistyksiin. Menin Hämeenkylän seurakunnan musiikkileikkikoulun kannatusyhdistykseen; molemmat lapset ovat aikanaan tämän opinahjon käyneitä.

Jo etukäteen tässä taloustilanteessa kysymyksiä herättänyt Viroon suuntautuvaksi kaavailtu seminaarimatka toivottavasti peruuntuu.

Hyväksyttiin erilaisten avustettavien kulttuuriyhdistysten tilityksiä, ilman että olisi nähty tilityksiä. Näitä kuulemma tulee niin paljon jatkossa hyväksyttäviksi, ettei kannata puuttua kaikkiin yksityiskohtiin - senkin tyhmät. Tässä taloustilanteessa kuitenkin omasta mielestäni jokainen säästetty sentti on tärkeä. Tehkööt sellaisia "produktioita" että elävät pääsylipputuloilla. Niinhän se muuallakin elämässä on.

Hakunilan uimahallin korjausehdotus hyväksyttiin.

Populaarimusiikin museo saa ilman tilavuokraa käyttöönsä 90 m2 asunnon museoksi Ylästöstä. Joku muodollinen hoitovastike tulee, joka ei kata tilan kuluja. Joku kokoomuksen edustaja sentään ehdotti vuokrasopimukseen sanaa toistaiseksi, mutta se hävisi äänestyksessä äänin 9-8. Sinänsä kannatettava idea koko museo - ei siinä mitään. Mutta Ylästöön ja ilmaiseksi.